המשלחת הישראלית לאליפות אירופה באתלטיקה קיוותה לחגוג הערב (שישי) מדליה חמישית בתחרות, אבל בלסינג אפריפה - מהתקוות הגדולות שהיו לישראל לעמוד על הפודיום - סיים שביעי בגמר הריצה ל-200 מטר במינכן.
פחות משבועיים אחרי שריגש מדינה שלמה וזכה במדליית הזהב ההיסטורית באליפות העולם עד גיל 20, אפריפה היה רחוק משיאו האישי אותו השיג בקאלי (19.96 שניות). האצן בן ה-18 רשם תוצאה של 20.69 שניות, שהייתה אפילו פחות טובה ממה שקבע בחצי הגמר (20.34) וכמובן לא הספיקה למדליה.
שני בריטים סיימו בשני המקומות הראשונים. זהארנל יוז חצה ראשון את קו הסיום עם זמן של 20.07 שניות, נתנאל מיצ'ל-בלייק הגיע אחריו (20.17). פיליפו טורטו האיטלקי לקח את הארד (20.27). אגב, אפריפה למעשה סיים אחרון בגמר, לאחר שרמיל גולאייב הטורקי לא סיים את הריצה.
מנכ"ל איגוד האתלטיקה, גל לוי, אמר לאחר הריצה: "בלסינג אתלט צעיר בתחילת דרכו. אנחנו מרוצים מאוד מהעונה שלו ומההופעה הראשונה בגיל הבוגרים. הוא יחזור לארץ ונתחיל לתכנן את העונה הבאה".
חלם להיות כדורגלן, להט על המסלול
סיפור חייו של אפריפה והפיכתו לכוכב אתלטיקה הוא מתכון לסרט דוקו בנטפליקס. אפריפה נולד ב-2003 בת"א לזוג מהגרים מגאנה, פרינס וסינתיה (אחותו מרסי, הצעירה ממנו בשלוש שנים, גם כן אתלטית). בילדותו, שאף להיות כדורגלן ואף התאמן במחלקות הצעירות של מכבי ת"א. העובדה שלא יכול היה לעמוד בנטל התשלומים גרמה לו לוותר על החלום להיות לאו מסי או כריסטיאנו רונאלדו. אף אחד, כולל הוא, לא ציפה שכעבור כמה שנים ידברו עליו בנשימה אחת ברשימת האצנים הטובים באירופה.
הוא נאבק זמן רב כדי לקבל אזרחות ישראלית, מה שהיה מסובך לפי החוקים: ב-2010 קיבל יחד עם משפחתו מעמד של תושבי קבע, בעקבות החלטת ממשלה שלא לגרש ילדי עובדים זרים שנולדו בישראל ועומדים בקריטריונים מסוימים, והחזיק בתעודת זהות כחולה - אך לא היה יכול לייצג את המדינה.
באותם ימים הוא אמר ל"ידיעות אחרונות": "אני ישראלי, גדלתי כאן, החברים שלי מכאן ואני לא מכיר שום אפשרות אחרת. אני גם לא שונה בכלום מהחברים שלי שהם אזרחי הארץ. אני רוצה לייצג את ישראל ולהביא מדליות".
האזרחות הוענקה לו לבסוף לפני שנתיים, בעזרת עו"ד תומר ורשה, על-ידי שר הפנים דאז אריה דרעי. "אני נרגש בצורה שקשה לתאר, אפילו לא הצלחתי לאכול מרוב התרגשות", סיפר בזמנו, לאחר שקיבל את האזרחות. יש לי ביטחון גדול יותר והרבה מוטיבציה להביא להישגים למדינת ישראל". הבטיח וקיים.
כניסתו לזירה הבינלאומית, כנער, הוכתרה בהצלחה רבה. כבר בתחרות הראשונה שלו, בריצת 100 מטר באליפות אירופה לנוער באסטוניה בשנה שעברה, הוביל את ריצת הגמר, אך סיים במקום הרביעי ומחוץ לפודיום. עם זאת, היה ברור שמדובר בחומר גלם מדהים.
בכל זאת, אפריפה הוא האדם המהיר ביותר בישראל כבר מגיל 16. לא רק אלוף ישראל לבוגרים הצעיר ביותר בהיסטוריה, אלא בכל מקצי הספרינט - בריצות ה-100 וה-200. לפני שבועיים הוכתר, כאמור, לאלוף העולם עד גיל 20 וכעת יכול להתהדר שהוא בין 8 הרצים הטובים ביבשת.