בעוד מספר ימים טקס הפתיחה של המשחקים הפראלימפיים בטוקיו היה אמור לצאת אל הדרך, אלא שלמציאות יש תוכניות משל עצמה. הקורונה הגיעה והמשחקים נדחו בשנה, כשהמטרה היא שבעוד שנה מהיום הם ייצאו אל הדרך בבירת יפן. לרגל נקודת הציון וכשקיום המשחקים האולימפיים עדיין נמצא בסימן שאלה גדול, נפגשו חלק מחברי הנבחרת הפראלימפית במלון ‘דן אכדיה’ בהרצליה, יחד עם נשיא הכבוד של המשלחת אנדרו דנוס, מבעלי רשת ‘ג׳יימס ריצ’רדסון’, שהמשיך לתמוך כלכלית בוועד הפראלימפי על אף התקופה הקשה בה העסק שלו נמצא.
על פי החלטת הוועד הפראלימפי הבינלאומי בשת"פ עם איגודי הספורט הבינלאומיים נקבע שכרטיסים שהושגו ע"י ספורטאים או מדינות ישמרו. בהתאם לכך, לישראל הובטחו כבר 24 כרטיסים לטוקיו (7 בחתירה, 8 בשחייה, נבחרת הכדורשער, 2 בקליעה ו-1 בוצ׳ה).
דנוס אמר לספורטאים במפגש: ״דבר אחד שהקורונה לימדה אותנו זה ששום דבר לא בטוח בחיים, אפשר שיהיו לך את התוכניות הכי טובות והאסטרטגיה הכי טובה ואז בא משהו ומשנה את הכל, הדבר החשוב הוא לחשוב חיובי בסיטואציה שאתה נמצא. בשביל אלו שזה הולכת להיות האולימפיאדה האחרונה שלהם הם קיבלו עוד שנה במתנה. אני יודע שאם יש קבוצה פראלימפית להתמודד עם האתגר הזה זה הישראלים, בעיקר בגלל המנטאליות שלהם והאתגרים שעברו. זאת אפילו קצת הזדמנות ולא רק משבר. אין לי ספק שב-2021 ישראל תהיה חזקה מאי פעם”.
הטניסאי אדם ברדיצבסקי, שינסה לשמור על מקומו בין 40 המדורגים הבכירים בעולם, סיפר: ״אני באופן טבעי רואה בכל דבר הזדמנות, כשהבנתי שיש לנו עוד שנה קצת שמחתי שיש לי עוד זמן להשתפר ולהגיע עוד יותר מוכן. זה לנצל את היתרון היחסי שלי, ברור שזה קשה שאין תחרויות וצריך להרים מוטיבציה ואתה לא יודע איך אתה ביחד לשחקנים אחרים בעולם”.
שחקנית נבחרת הכדורשער, אילהם מחמיד, סיכמה את התקופה האחרונה: ״זאת היתה הזדמנות בשבילי כי הייתי אחרי חופשת לידה, זה נתן לי עוד זמן והוריד ממני חששות, זה נתן לי מוטיבציה לתת מעצמי עוד יותר, עכשיו יש לי את הזמן באמת להתעסק בספורט. יש לנו הזדמנות כנבחרת להגיע למקומות יותר גבוהים מבחינה מקצועית. כן חסר להתחרות, משמעותי להרגיש עוד קבוצות״.
החותרת מורן סמואל אמרה: “אני ממש זוכרת את הימים שהבנתי שאני לא אוכל להתאמן, בשניה שהבנתי שזה הכיוון, הלכתי לפרקטיקה ובניתי חדר כושר במקלט של הבנין ו-3 ימים אחרי שהודיעו שאין אולימפיאדה. הייתי מתוסכלת, תכננתי לפרוש עוד חצי שנה, הייתי בשיא המוטיבציה ופתאום מישהו הוריד לי את השאלטר ואמר לי לא עוד חצי שנה עוד שנה וחצי, חשבתי שקו הסיום של הקריירה מגיע. הספורטאים הטובים נמדדים כשלא הולך וכשקשה, לקח לי 3 ימים ואז עשיתי שינוי. היום אני ממקודמת בכל אימון. זה לא פשוט, כשיש אופק ויודעים שיש תחרות הרבה יותר קל, היום אין את זה״.
הקלעית, יוליה צ׳רנוי הוסיפה: ״יומיים לפני שהכל התחיל התחלנו לסדר את הציוד ולקחת אותו הביתה. התחלנו להתאמן בבית, ובהתחלה זה עוד היה בסדר, אני ובת הזוג שלי אמרנו שהילד יהיה מחוץ לבית, אחרי שבועיים הילד שלי היה בספה ויצא החוצה והתחלתי להתאמן ויצאתי החוצה וחזרתי ואמרתי מה קורה פה? לפני שניה הילד שלי ישב על הספה ועכשיו אני מתאמנת פה. חטפתי שוק, זאת היתה נקודה קשה מבחינתי. לפעמים אתה מרגיש שאתה עובד על פול גז בניוטרל, לפני כמה ימים הייתי בחופש בדרום והיה שקט ואז הבנתי, הייתי צריכה לארוז עכשיו לטוקיו, והתחלתי לבכות״.
מנכ״ל הוועד הפראלימפי, ניסים סספורטס, ניסה להסביר את המצב הנוכחי שעלול ליצור סכנה בריאותי לחלק מהספורטאים: ״התחלנו לקבל זמני תחרויות לזמן הקרוב, כן מנסים ללכת קדימה כי השנה היא שנה קריטית. משרד התרבות הולך לחלק כסף בצורה אחרת ממה שהיה, מגיע לנו הרבה יותר כסף ולכן אנחנו עושים את כל המאמצים, קיבלנו היתר להתחיל להוציא במסלול מסוים ספורטאים לתחרויות, הקמנו פורום מצומצם של רופאי ההתאחדות שבוחנים לגופו כל נושא ונושא. ההחלטה לא תהיה גורפת לכל הספורטאים, אלא לפי למי שיש מה להרוויח או לסכן. אם יש סיכוי אז אנחנו בוחנים את החשיבות המקצועית. חלק מהספורטאים בדרגת סיכון גבוהה יותר, לכן צריך להיות זהירים״.