סילבן אדאמס הוא אחד התורמים הגדולים ביותר למדינת ישראל. הפילנטרופ היהודי תורם בין השאר גם להבאת אירועי ספורט מרכזיים לארץ, בין השאר את הג’ירו ד’איטליה והמשחק בין נבחרת ארגנטינה לישראל. הבוקר (ראשון), הוא נכח גם באירוע הרכיבה שערכה קבוצת האופניים שאותה הוא מאמץ, סטארט אפ ניישן, עד לנשיא המדינה יצחק הרצוג, כשבסיום הוא התפנה להעניק ראיון לכלי התקשורת.
“בשנה שעברה שרצינו להיות בעשירייה הראשונה של הקבוצות המובילות בתחום האופניים, זו הייתה שאיפה אדירה”, פתח אדאמס. “אחרי העונה הראשונה בתחרויות הגדולות כיוונו לעשרת המקומות הראשונים ואנשים אמרו שזה שאפתני מדי. לבסוף סיימנו במקום התשיעי. ברור שהמקום החמישי הוא שאפתני, אבל יש ארבע קבוצות בטוחות ברביעייה הראשונה ואז המטרה היא לעבור את הקבוצה הבחריינית ולסיים חמישי”.
התרומה שלו: “אני תומך בהרבה ענפי ספורט בישראל. אני תומך בג׳ודו, בבייסבול, הבאתי משחקי ידידות ואת ליאו מסי ואת הסופר קאפ הצרפתי, אז אני בהחלט תורם להרבה ענפים כשהמטרה היא ליצור גשרים בין ישראל לעולם ולחבר דרך הספורט והתרבות את ישראל לעולם. מאות מיליוני אנשים צופים בטור דה פראנס ורואים אותנו באופן לא פוליטי, עם הכיתוב של ישראל על החזה. עבורי זו הדרך לשים את ישראל כתשובה לכל הגופים שמדברים ושונאים את ישראל, דוגמת ה-BDS. אנחנו לא פוליטיים ואנחנו מראים להם מי ישראל האמיתית״.
הבאת מונדיאל 2030 לישראל: “זה לא חלום. זו עבודה, שאיפה ומטרה. המונדיאל הבא בקטאר ואחר כך ב-2026 זה מונדיאל שכולל אירוח משותף של ארצות הברית, מקסיקו וקנדה. בפיפ"א מבינים שאירוח משותף יותר נוח וריאלי כי מדינות לא רוצות ויכולות לבנות 20 אצטדיונים. השותפים שאני מדבר עליהם אלו המצרים, איחוד האמירויות וערב הסעודית. מה יותר יפה מלהשתמש בהסכמי השלום כדי להביא את המונדיאל למדינות האלה?”.
עוד אמר אדאמס בנוגע לגביע העולם: “דיברתי עם ג’אני אינפנטינו (נשיא פיפ”א) והוא אמר שיתמוך במהלך הזה, אז יש סיכוי טוב שזה יקרה. אני לא יכול להעריך את זה באחוזים כי זה רק בתחילת הדיון, אבל ברגע שנשיא פיפ”א תומך אז זה הופך לריאלי. אני טוב בלהביא דברים שאני רוצה אז לא הייתי מדבר אם לא הייתי חושב שזה רציני ומרגיש טוב לגבי זה. אנחנו מקדמים את התיירות כי אנשים שבאים לתחרויות רואים את המדינה ומבינים ומכירים את הטוב שבה ורוצים לחזור לפה".
האם יביא רוכב פלסטיני: “בכל פעם שמדברים על ישראל ישר חייבים לדבר על הפלסטינים וזה לא אמור להיות ככה. אנחנו אמנם שכנים אבל כשהולנד אירחה טורניר אף אחד לא שאל מה עם הבלגים? יש ברשות אנשים טובים ואין לי בעיה איתם והלוואי ונביא את העושר הספורטיבי של ישראל לשם. הבעיה של הפלסטינים זה המנהיגים שלהם. אם הם יהיו מוכנים להיות חברים שלנו אז אהיה פתוח לזה, אבל הבעיה שם זה המנהיגים. אני תורם גדול לילדים פלסטינים שבאים ביחד עם ילדים ממצבי קושי מכל העולם בפרויקטים של רפואה וגם של ספורט. אנחנו בהחלט יכולים להיות שותפים".