קנסות מנהליים לאוהדים, הרחקות ארוכות ללא הליך בבית המשפט ותקציבים נוספים למשטרה: הדיונים בממשלה כיצד ניתן לטפל באלימות במגרשים נמשכו אמש (שלישי) בהובלת שר התרבות והספורט, חילי טרופר, שישב סביב שולחן אחד יחד עם השר לביטחון הפנים, עמר בר לב, שר המשפטים, גדעון סער, ומנכ”לי המשרדים.
הצדדים דנו על פיתוח התוכנית למיגור האלימות בספורט, במטרה לתת יותר כלים לאכיפה נגד המתפרעים, לאחר דיונים קודמים והביקור באצטדיון בלומפילד שנעשה לאחרונה. עיקר השיחות בין השרים ועוזריהם היו סביב ההיתכנות לחלק קנסות מינהליים והגברת האכיפה בחוק, מתוך כוונה לייצר הרתעה מיידית מול המתפרעים במגרשים.
בגלל שבזמן מגפת הקורונה חילקו לאזרחים קנסות, במשרד המשפטים הבהירו כי אין בעיה מבחינת חקיקה בנושא. המחלוקת היחידה היא לגבי גובה הקנס שיספוג כל אוהד שיתפרע במגרשים, כאשר חלק מהגורמים בדיון דרשו סמכות חוקית לחלק קנסות מינהליים ברף המקסימלי של 5,000 שקל לכל אוהד, אבל לגבי זה עדיין אין הסכמה ונדמה כי משרד המשפטים הוא זה שיכריע בסוגיה.
בנוסף, נקבע כי את הקנסות לאוהדים המתפרעים שייתפסו במגרשים יוכלו לחלק אך ורק שוטרים במדים, כך שמנהלי אירוע, פקחים ומאבטחים לא יקבלו סמכויות לחלק את הקנסות במגרשים. בעקבות זאת, עלתה הדרישה לספק תקציבים נוספים למשטרת ישראל לצורך רכישת טאבלטים מיוחדים והפעלת הכוחות בשטח.
השר טרופר דרש לבחון אפשרות להרחקות לתקופות זמן ארוכות יותר. כמו כן, ביקש להגביר את האכיפה במגרשים בתוך זמן קצר כדי להימנע ממקרי אלימות נוספים באצטדיונים.
בעקבות העונשים הקלים של בתי המשפט, הצדדים דנו בשאלה האם יש להעניק סמכות לשוטר להרחיק אוהדים מהמגרשים לתקופות זמן ארוכות יותר ללא צורך בהבאתו לבית המשפט. במנהלת הליגות לכדורגל דרשו לאשר הרחקות לשנה מהמגרשים ללא צורך בהליך שיפוטי, בעוד שראשי משרד המשפטים טענו כי חצי שנה זה די והותר, ובמקרים חריגים בתי המשפט יוכלו לפסוק על עונשים כבדים יותר. השיחות בין הגורמים יימשכו על מנת להגיע לעמק השווה ולהסכמות בקרוב.