עונת המכללות נפתחה בבום המוכר שלה, עם משחקים יוקרתיים שהציגו את הקולג'ים הכי מעוטרים ביבשת. מהפריזמה שלנו, עכברי ה-NBA, משחק אחד נצץ יותר מהשאר - גונזאגה נגד דיוק, שם נפגשו שני השחקנים שנלחמים על הזכות להיות הבחירה הראשונה בדראפט 2022: צ’ט הולמגרן ופאולו בנקרו. יחד עם שני הפרוספקטים הנפלאים האלה השלמנו חמישייה של שמות מעניינים, כדי להתחיל להכיר את הנפשות הפועלות העונה ב-NCAA.
בסרטון: שני הטוענים לכתר לקראת דראפט 2022, צ'ט הולמגרן ופאולו בנקרו, נפגשו בלאס וגאס בתחילת השבוע והראו לנו על מה כל המהומה.
פאולו בנקרו - בן 19, 2.08 מ', 113 ק"ג, פרשמן בדיוק
בנקרו נראה כמו הדבר האמיתי. עם גוף מפוסל משיש, ויכולות של פוינט-פורוורד, אין הרבה מה לא לאהוב במשחק שלו. 20 נקודות היו לו במחצית הראשונה בניצחון מול גונזאגה של הולמגרן, והן הגיעו בכל צבעי הקשת: שלשות, חדירה לדאנק ובידודים מחצי מרחק היו רק חלק מהרפרטואר המגוון שלו. כשבנקרו מוריד את הריבאונד הוא זה שמוביל את הכדור למתפרצות קטלניות, וששבסקי אפילו מסדר לו כבר פיקנ'רולים של גבוה לגבוה כדי שיתחיל את ההתקפה במשחק העומד. הוא עושה לסקאוטים חיים קלים, כי כל מה שהוא יודע לעשות אמור להיות מתורגם בלי בעיה גם ברמה הבאה. עד כמה שאפשר להסתמך על בני עשרה? הוא המניה הכי בטוחה בחבורה הזאת.
הפורוורד המחונן סוחט השוואות לג'וליוס רנדל (הוא קולע יותר טוב מרנדל כבר עכשיו) בשל השילוב של מאסה ושליטה בכדור, ואל הורפורד, מה שמרגיש נכון יותר מבחינת סט כישורים מאשר אופי המשחק של השניים. אפשר להוסיף גם את בלייק גריפין לרשימה המכובדת הזו, אבל בגרסה המאוחרת יותר שלו בקליפרס - בה הוא קצת פחות אתלטי והרבה יותר טוב כיוצר וכקלעי. בנקרו יצטרך להראות שהוא יכול להיות עקבי גם בהגנה. האתלטיות שלו טובה מאוד, אבל לא מהממת בסטנדרטים של כוכבי העל בליגה. זאת למרות שהיה קופץ למרחק כנער, כך שאולי יש תקווה שיתרגל לגוף החדש שלו והאתלטיות תצטרף. למזלו יש לו את כל הכישרון שבעולם בשביל להצליח גם ככה. עם פתיחת העונה, בנקרו הוא אחד משני השחקנים הכי טובים על הלוח. ממש קל להתאהב בו.
צ'ט הולמגרן - בן 19.5, 2.13 מ', 88 ק"ג (כן, זו לא טעות), פרשמן בגונזאגה
הלוואי שהייתי זוכר מי זה היה שאמר ש’הולמגרן נראה ומשחק כמו עודד קטש, אם קטש היה גבוה ב-20 ס"מ’. מאז המשפט הזה לא יוצא לי מהראש כשאני צופה בו, אפילו שאני בדרך כלל אלרגי להשוואות מהסוג הזה. פיזית, הולמגרן לא נראה ולא זז כמו משהו שאנחנו מכירים. בליגה שראתה כבר הכל פעמיים, הוא משהו חדש. ואל תתנו ללוק לשטות בכם - מדובר בקילר שקט שמטיל אימה בצבע בשני צדי המגרש. צ'ט הוא אמנם אחד מתוך אחד, אבל אפשר לשאוב הרבה אופטימיות מההצלחה של אוון מובלי, הגבוה הצנום של הקאבס, במשחקיו הראשונים בליגה.
בהתקפה הולמגרן זז ומתנהג כמו גארד, יש לו שליטה נהדרת בגוף ובכדור ויד רכה מחוץ לקשת. בצד השני הוא מספק חיפוי אווירי שנועל הרמטית את אזור הסל, עם מוטת ידיים שמאפשרות לו לכבות את האור בלי לצאת מהמיטה. השאלות לגבי המשקל שלו יקבלו מענה בבוא העת, לכאן או לכאן. למרות שקשה לדמיין איך זה יראה בדיוק, ההנחה היא שהוא ימצא דרך להיות שחקן דומיננטי גם בליגה הטובה בעולם. הכישרון פשוט גדול מדי. נכון לעכשיו, הולמגרן נלחם עם בנקרו על הבחירה הראשונה, ואם לשפוט מהמשחק של דיוק מול גונזגה, זה הולך להיות קרב מרתק.
פטריק בולדווין ג'וניור - בן 19, 2.06 מ', 100 ק"ג, פרשמן במילווקי
בשבלונה של השחקן הגדול מהמכללה הקטנה נמצא השנה את בולדווין ג'וניור. כל מחזור צריך אחד כזה. אצל בולדווין גם ה"ג'וניור" משחק תפקיד חשוב, כי הקלעי המוכשר בחר לשחק אצל אבא שלו במילווקי, על פני חבירה לבנקרו בדיוק. על המגרש, פי.בי.ג'יי נראה כמו כל מה שהיית רוצה לראות משחקן חמישייה בעמדת הכנף - ארוך, נייד, עם ידית אוטומטית ומשחק מגוון ומבוסס בשני צדי המגרש. השאלות לגביו מצויות יותר באפסייד שלו - כמה דומיננטי הוא יכול להיות, עם כלים אתלטיים ממוצעים, ומשחק שלא בנוי על לפרק את ההגנה בחדירות לסל. הבחירה במילווקי תסדר לו עונת אכול-כפי-יכולתך, ונראה אם ינצל אותה בשביל לענות לכולם.
ג'ברי סמית' ג'וניור - בן 18.5, 2.08 מ', 100 ק"ג, פרשמן באובורן
עוד גבוה, כי בדיוק לשם הליגה הולכת. למען האמת, השפע של שחקנים בעמדות הפנים קצת מזכיר את הניינטיז, ושם את ההנהלות בדילמות די מעניינות לקראת הדראפט - האם ללכת עם שחקני כנף ויוצרים מעמדות הגארד, כי לשם סגנון המשחק מתפתח, או ללכת לאיפה שנמצא הכישרון? סמית' ג'וניור הוא אחד מהגבוהים שינסו לשכנע שהם הטוב מכל העולמות. הוא שחקן עם משחק חוץ מפותח - קליעה, חדירה, הגנה מחוץ לצבע - יחד עם הגודל לשמור על שחקנים גבוהים ולהגן על הטבעת. בדומה לבולדווין, סמית' ג'וניור ינסה להוכיח שהאפסייד שלו גבוה. כבר היום יש שם שחקן שיכול לעזור ברוטציה של קבוצת NBA, והשאלה עכשיו היא עד כמה.
ג'יידן אייבי - בן 19, 1.93 מ', 88 ק"ג, סופמור בפרדו
הסופמור היחיד ברשימה. לא משנה באיזה עידן אנחנו, אתלטיות תמיד תהיה אחד מהדברים הכי חשובים בשביל הצלחה ב-NBA. הצעד הראשון שלו כל כך מהיר שקל לפספס אותו, הוא עף לדאנקים בהתקפות מעבר, ולא שוכח לנצל את כוחות העל שלו בשביל לייצר כאוס גם כמגן. עם כלים פיזיים כאלה, הפוטנציאל של אייבי בשמיים. הקומבו גארד יצטרך להוכיח שהקליעה החשודה שלו מתקדמת בכיוון הנכון. מעבר לזה, אם יצליח להראות שיפור כיוצר, אולי תהיה קבוצה שתרצה להמר עליו כרכז במשרה מלאה.