בית הדין המשמעתי של איגוד הכדורסל הטיל היום (חמישי) קנס של 40 אלף ש"ח לקבוצת הנשים של בני הרצליה בגין פרשת הזיוף החמורה של אישור כניסה לישראל לשחקנית זרה שהקבוצה ביקשה לצרף אליה. מנהלת הקבוצה ששלחה את המסמך המזויף, לורי אבידר, טענה כי בנה ביצע את הזיוף, אך גם היא ספגה קנס כספי וחויבה לבצע פעילות חינוכית אחרת תורחק לחצי שנה מכל פעילות בכדורסל הישראלי.
מדובר בפרשה שהתגלתה כחלק מהליך האישור של השחקנית הזרה, במסגרת תקנות החירום של מגפת הקורונה. על מנת לאפשר כניסה של שחקנית זרה לישראל, הקבוצה מגישה בקשה לאיגוד הכדורסל שמבקש את אישור משרד התרבות והספורט להכנסת השחקנית לארץ, ולאחר מכן הקבוצה מגישה בקשה מקוונת למשרד הפנים לצורך הנפקת אישור הכניסה לארץ. החלק החשוב בהליך הוא קבלת האישור ממשרד הבריאות, שבלעדיו לא מאושרת כניסתה בנמל התעופה. כדי לקבל אותו, הקבוצות צריכות לצרף תעודת חיסון בתוקף או להצהיר כי השחקנית תיכנס לבידוד כנדרש בתקנות.
קבוצת הנשים בני הרצליה רצתה לצרף אליה שחקנית רכש חדשה לאחרונה, ולכן המועדון פנה לאיגוד באמצעות מנהלת הקבוצה לורי אבידר, בבקשה לקבל אישור לשחקנית האמריקאית האליי גורקי. בעזרת האיגוד, משרד התרבות והספורט המליץ לאפשר לה להיכנס לארץ והקבוצה העבירה את הבקשה למשרד הפנים, כאשר בין היתר צורפה לבקשה תעודת חיסון ישראלית שהייתה רשומה לכאורה על שמה של השחקנית. אלא שמשרד הפנים גילה מיד כי מדובר בתעודה מזויפת.
גילוי הזיוף עורר כעס רב בקרב נציגי משרד הפנים, משרד הבריאות ומשרד התרבות והספורט, ובשל כך נעשתה פנייה לאיגוד הכדורסל על מנת שיברר את העניין. בעקבות זאת, הקבוצה הועמדה לדין בבית הדין המשמעתי של איגוד הכדורסל בסעיפי אישום של התנהגות בלתי הולמת ועבירה על תקנון האיגוד ו/או הוראה מפורשת. את הקבוצה ייצגו בדיון עו"ד אהוד אלוני והנאשמת לורי אבידר, יחד עם עו"ד לימור הלוי מטעמה.
הנאשמים הודו בעובדות ובאשמה. בהחלטת בית הדין אף נכתב כי "הנאשמים הודו בדיון כי התעודה המקורית הייתה של שחקנית אחרת של הקבוצה אשר התחסנה בישראל, ונעשה בתעודה המקורית זיוף שכלל שינוי הפרטים האישיים - של שם, מספר דרכון ותאריך לידה - לפרטים האישיים של השחקנים אשר ביקשו להכניס לישראל".
אלא שלורי אבידר טענה כי לא היא זייפה את המסמך, וכי מי שזייף את המסמך ושלח אותו למשרד הפנים היה בנה הבגיר, זאת ללא ידיעתה וללא הנחייה או בקשה ממנה שיעשה זאת. לטענתה, היא לא מיומנת בעבודה במחשב ולכן נעזרת בבנה. כמו כן, היא טענה כי לא ידעה דבר על הזיוף, עד שהדבר התגלה על ידי משרד הפנים, ולאחר שערכה בירור עם בנה שאמר לה כי המערכת של משרד הפנים לא מאפשרת להגיש בקשה ללא צירוף תעודת חיסון, ולכן השתמש בתעודת חיסון של שחקנית אחרת שהייתה שמורה במחשב, תוך ששינה את הנתונים.
הדיינים בבית הדין, צבי רויזן ואליהו לוין, לא קיבלו זאת. "התירוץ הטכני למעשה הזיוף לא רק שאינו מצדיק זיוף, הוא גם לא מתיישב עם עובדות אחרות שהנאשמת הביאה בפנינו. לדבריה הייתה ברשותה תעודת חיסון של השחקנית האמריקאית ולכן לדבריה לא הייתה לה כל סיבה או צורף לזייף את תעודת החיסון. היא לא ידעה להסביר, אם אכן הייתה ברשותה תעודת חיסון אמריקאית של השחקנים, ולדבריה לפני שהלכה לישון היא מסרה לבנה את כל המסמכים, מדוע הוא לא השתמש בתעודה של השחקנית ובחר לזייף תעודת חיסון אחרת", כך נכתב על ידי הדיינים.
תעודת החיסון האמריקאית הוצגה בפני בית הדין, אך הובהר להם כי פג תוקפה של התעודה האמריקאית בשל הזמן שחלף ממועד החיסון האחרון. עו"ד ערן עטייה, שמטפל מטעם האיגוד בנושא כניסת שחקנים זרים לארץ, טען כי "אם הייתה מוגשת למשרד הפנים התעודה האמריקאית, הייתה כניסתה של השחקנית מותנית בהתחייבות לבצע חיסון מיד עם נחיתתה וכן להשהות בתקופת בידוד. על ידי הצגת התעודה המזויפת, הייתה הנאשמת חוסכת את ההתחייבות לחיסון נוסף ואת תקופת הבידוד".
הדיינים הבהירו בהחלטתם כי מדובר באחת מהעבירות החמורות ביותר במדרג עבירות המשמעת ובית הדין נוקט בהן ביד קשה: "רוח הספורט מחייבת הגינות ויושר, ומעשים של פגיעה בטוהר המידות יש בהן פגיעה בספורטיביות ובתדמית הענף", כך סברו הדיינים וקבעו כי מדובר ב"זיוף חמור".
בעקבות זאת, גזר בית הדין על הקבוצה קנס כספי של 40,000 ש"ח ועונש של הפחתת 4 נקודות ליגה על תנאי למשך שנתיים. עונש הפחתת הנקודות יופעל במידה והקבוצה תורשע בשנתיים הקרובות בעבירה על תקנון המשמעת בגין מעשה זיוף או מעשר אחר שיש בו פגיעה בטוהר המידות.
מנהלת הקבוצה, לורי אבידר, לא יצאה בזול ובית הדין קבע כי המעשה היה בתחום אחריותה. בנוגע לעונש, אבידר ביקשה לרצות חלק מעונשה בבצוע תוכנית לפעילות חינוכית והסברתית. בעיריית הרצליה הודיעו כי יערכו תוכנית בהיקף של 30 שעות לטובת פעילות חינוכית התנדבותית כתרומה לקהילה, שתבצע הנאשמת מול בני נוער ותלמידים, שם תדבר על טוהר המידות וערכים בספורט. בנוסף, בית הדין הטיל על אבידר קנס כספי של 5,000 ש"ח ועונש הרחקה לשישה חודשים מכל פעילות, לא כולל תקופת הפגרה, החל מה-14 באפריל, אך במידה והיא אכן תבצע את הפעילות החינוכית שנקבעה לה על ידי העירייה - עונש ההרחקה יהפוך לעונש על תנאי לשנתיים.