הישראמן יוזנק מחר (שישי) באילת. משתתפים יתחרו במשך שעות בתחרות הקשה והמאתגרת ביותר. לא פחות מ-1,800 מתחרים נרשמו לתחרות השנה, מספר שיא, כך שזה יהיה האירוע הגדול ביותר שנערך עד כה והוא צפוי להתקיים עם מזג אוויר נוח יחסית. המשתתפים יעברו מרחק של 226 קילומטרים ביום התחרות: 3.8 קילומטר של שחייה בחופי אילת, 180 קילומטר של רכיבה על כביש 12 עם מסלול הגבעות המתגלגלות של הרי אילת ו-42.2 קילומטר ריצה.
הישראמן הראשון התקיים בשנת 1999 והשתתפו בו 26 ספורטאים, בהם 23 גברים ושלוש נשים. כעבור עשור, תחרות הישראמן זכתה להיכלל בין עשר תחרויות איש הברזל הקשות בעולם על ידי ה”טריאתלט מגזין”. ב-2009 וב-2012 התחרות זכתה לכינוי "הישראמן הסוער" בשל הרוחות ותנאי הקור שהיו.
שיא המסלול לגברים נקבע ב- 2019 על ידי כריסטאן אלטשטאט הגרמני שעשה אותו בזמן של 9:29:02 שעות. שיא המסלול לגברים ישראלים נקבע ב-2020 על ידי עמרי גזית שקבע תוצאה של 9:47:27 שעות. שיא המסלול לנשים נקבע ב-2020 על ידי אנטונינה רזינקוב הישראלית שחצתה את קו הסיום כעבור 10:29:30 שעות.
כ-1,800 איש צפויים להשתתף בתחרות שתתקיים גם השנה באילת. בתחרות מתחרים 70% גברים ו-30% נשים בכל המקצים, כאשר המשתתף המבוגר ביותר על המסלול השנה יהיה דניאל מורגנשטיין בן ה-79 שמשתתף במקצה חצי איש הברזל. דן אלתרמן הוא בין המועמדים הבולטים לזכייה. בעברו זכה כמה פעמים בתואר אלוף ישראל בטריאתלון, לצד אחיו רן, ואף ניצח את הישראמן במרחק המלא בשנת 2017. הוא מגיע הפעם במטרה לנצח את הישראמן.
“אני בן אדם סופר תחרותי, שרוצה תמיד לשבור את תקרת הזכוכית של עצמי”, אמר דן אלתרמן. “בכל פעם שאני מחליט להיעמד על קו הזינוק אני רוצה לנצח, לא מחפש תירוצים וסיבות למה ‘מותר לי להפסיד’. כספורטאי הישגי בעברי, הניצחון היה בראש ובראשונה עבורי. כמובן שהניצחון חשוב, אבל הדרך חשובה הרבה יותר. הסלוגן שמלווה את אחי רן ואותי לאורך כל השנים הוא ‘לחלום, להאמין, להשיג’. אז כמובן, אני רוצה לנצח".
כוחות מגן דוד אדום יאבטחו את המשתתפים מבחינה רפואית. בשטח האירוע ולכל אורך המסלולים, ייפרשו כוחות מד”א באמצעות ניידות טיפול נמרץ, אמבולנסים, אופנועים וחוליות מגישי עזרה ראשונה שינועו עם ציוד רפואי על המסלולים לצד המשתתפים על מנת להגיש מענה רפואי לכל צורך. בנקודת הסיום יוקם אוהל מיון עם מיטות טיפול נמרץ שיאויש על ידי חובשים ופאראמדיקים של מד”א, בראשות המנהלת הרפואית של התחרות פרופסור נעמה קונסטנטיני, ובהן יוצב ציוד רפואי מתקדם הכולל גם בריכות מים עם קרח במטרה לקרר במהירות נפגעים ממכות חום קשות.
מנהל מרחב נגב במד”א, שמעון אלקובי, אמר: “צוותי מד”א שפועלים בשיתוף פעולה מלא עם הפקת התחרות ומשטרת ישראל ערוכים להעניק מענה רפואי מידי ולטפל בכל תרחיש. תחרות ישראמן אילת היא אירוע ספורטיבי מהנה ועל מנת לשמור על בריאות משתתפי התחרות אני מבקש מהמשתתפים להישמע להוראות המארגנים, לעשות את כל ההכנות הבריאותיות הנדרשות מראש, ובמידה ואינם חשים בטוב להאט את הפעילות, לעצור בצד המסלול ולהזעיק באופן מיידי את כוחות מד”א הפרוסים בשטח, או בקו החירום 101 או באמצעות יישומון אפליקציית מד”א שלי”.