המחקר השבועי של CIES סיפק הפעם תוצאה מעניינת. במכון בדקו את חמש הליגות הבכירות ובחנו מי הקבוצות שהוציאו את הסכומים הגבוהים ביותר על רכש ומי היו הקבוצות שהרוויחו יותר מכולן ממכירת שחקנים בעשור האחרון. במחקר בחנו כל קבוצה על פי כמות הכנסותיה מעסקאות על שחקנים לעומת הסכומים שהוציאה על שחקני רכש.
בראש הרשימה ובמרחק ניכר מהשנייה, ניצבת מנצ’סטר יונייטד, שהוציאה למעלה ממיליארד וחצי אירו על רכש בעשר השנים האחרונות, בהן כמובן רכישותיהם של הארי מגווייר ב-87 מיליון אירו (הסכום הגבוה אי פעם ששולם עבור בלם) מלסטר ורכישתו של פול פוגבה מיובנטוס תמורת 110 מיליון אירו, מה שהיה סכום ההעברה הגדול ביותר בהיסטוריה בעת ההיא. מנגד, השדים האדומים הזרימו לקופתם 470 מיליון אירו על מכירת שחקנים ובשורה התחתונה בזבזו מיליארד ו-75 מיליון אירו. ביחס לתוצאות העשור האחרון אין ספק כי משפחת גלייזר לא מרוצה מתרומת הרכש היקר.
יונייטד היא גם היחידה שבגירעונה למעלה ממיליארד אירו. אחרי ברשימה, באופן לא מפתיע, נמצאת יריבתה העירונית, מנצ’סטר סיטי, שבשליטת הסעודים. בעשור האחרון התכולים הנחיתו באתיחאד שחקני רכש ללא חשבון, כולל החתמתו של ג’ק גריליש מאסטון וילה תמורת 100 מיליון ליש”ט, סכום שיא להעברה באנגליה. סיטי מדורגת שנייה והפער בין הוצאותיה והכנסותיה עומד על 984 מיליון אירו. במקום השלישי, גם כן באופן לא מפתיע, נמצאת פאריס סן ז’רמן, שביצעה את ההעברה היקרה בהיסטוריה, כששילמה 222 מיליון אירו עבור ניימאר. הקבוצה שבשליטה קטארית נמצאת בגירעון של 941 מיליון אירו בפער בין הוצאות והכנסות על רכש.
ומה קורה בליגה הספרדית? ברצלונה, שבשנים האחרונות רכשה שחקנים בסכומים לא פרופורציונליים כדוגמת פליפה קוטיניו, אוסמן דמבלה ואנטואן גריזמן, מוליכה את הרשימה השלילית. הקטלונים הוציאו מיליארד ו-630 מיליון אירו והכניסו 980 מיליון מנגד, הפער עומד על 650 מיליון אירו והם מדורגים במקום הרביעי מבין כל הקבוצות שנבדקו. ריאל מדריד מאוזנת מאוד יחסית כאשר הרוויחה 984 מיליון אירו ממכירת שחקנים, בעוד הוציאה למעלה ממיליארד. בסך הכול היא בגירעון של 179 מיליון אירו בעשור האחרון.
מבין 20 הקבוצות בעלות ההוצאות הגבוהות ביותר ביחס להכנסות ישנם לא פחות מ-14 קבוצות פרמייר ליג. נתון שמספר שוב על הכספים הרבים שזורמים בלי חשבון בליגה הטובה בעולם. בסך הכול מתוך 98 קבוצות בחמש הליגות, ל-52 מהן יש מאזן חיובי, אך בליגה האנגלית רק ברנטפורד, העולה החדשה, היא כזו מתוך 20 קבוצות.
ומן הצד השני של המטבע, המחקר מגלה כי ליל היא הקבוצה עם הרווח הגבוה ביותר מהעברות. אלופת צרפת הכניסה 668 מיליון אירו על מכירת שחקנים, כשמנגד הוציאה רק 319 מיליון אירו, בסך הכול רווח של 349 מיליון אירו. יריבתה בליגה הצרפתית, ליון, מחזיקה גם היא במאזן נאה כאשר הרוויחה 247 מיליון אירו ממכירת שחקנים. אודינזה מהסרייה א’ הרוויחה 200 מיליון אירו במהלך העשור האחרון.