אנשי הפועל אום אל פאחם הועמדו היום (רביעי) לדין בעקבות דו"ח השופט ממשחקה של הקבוצה נגד עירוני רמת השרון, כאשר הוחלט לבסוף כי הקבוצה תספוג עונש של הפחתת שתי נקודות על תנאי עד לתום העונה ובמקביל גם נקנסה בפועל בסכום של 30 אלף ש”ח.
בנוסף, יו"ר הקבוצה מוחמד מחאג'נה, שהורחק היום לתקופה של 4.5 חודשים, כבר הורשע בהתנהגות בלתי הולמת ומדובר היה בדיון המשך, אליו הופיע שופט המשחק דרור כהן שסיפק את גרסתו לאירועים. מוטי איווניר, מאמן הקבוצה, הורחק מ-3 משחקים ונקנס ב-3,000 ש”ח, כאשר חבר הנהלה נוסף, מוחמד סלימאן ג’ברין, הושעה לחודשיים. בדיון הנוכחי הופיע גם תובע ההתאחדות ניר רשף.
כזכור, בדו"ח השיפוט נכתב בין היתר כי "בעלי הקבוצה ביקשו מהשחקנים לרדת מכר הדשא" באותו המשחק ואף איימו עליו: "נדאג שלא תגיע הביתה". השופט הוסיף וציין כי "המשחק הופסק לשלוש דקות והגיע לסיומו במועד החוקי". כמו כן, השופט ציין כי ביציאה מהאצטדיון חיכו לשופטים כמה גורמים המזוהים עם הנהלת אום אל פאחם ואיימו לכאורה על צוות השיפוט.
הדיין שמעוני אישר את ההסדר והרשיע את אום אל פאחם. “הנאשמים הודו באשמה וזו לא תחול בנוגע לאירועים שהתרחשו לכאורה לאחר המשחק, כמצוין בדו”ח השופט”, קבע. הפועל אום אל פאחם קיבלה עונש של הפחתת 2 נקודות, על תנאי עד תום העונה, בכל הרשעה חוזרת של הפסקת משחק או ניסיון להפסקת משחק במעורבות חברי הנהלה. עשוי להינתן גם קנס בהמשך.
מהלך הדיון
עו”ד עמל חינאווי ועו”ד בסל ג’ברין הופיעו בבית הדין מטעם הקבוצה, כאשר הדיין ביקש לא להתפרץ בזמן הדיון, הנציג ביקש כי הדיין ישראל שמעוני יפסול עצמו. למרות זאת, הדיין הרגיע את הצדדים והדיון נמשך.
אנשי אום אל פאחם ביקשו כי השופט ייצא מהדיון ואז עו”ד חינאווי הודיע: “הוגשו נגד השופט שתי תלונות, במשטרת ישראל ובאיגוד השופטים. זה יכול להשפיע על כל ההליך המשמעתי. אני לא מבין למה לא עושים את הבדיקה לתלונות שלנו לפני כן. אדוני, יש לזה השלכות רציניות על הדיון המשמעתי”.
התובע ניר רשף התייחס לכך וציין: “הדבר מוכר לנו. ב-18 הוגשה התלונה. בדקתי עם מנכ”ל איגוד השופטים והוא אמר שהשופט מכחיש את כל מה שנטען כלפיו. אנחנו ממתינים להחלטת משטרת ישראל. ברגע שיש הליך חקירה לא ניתן לקבל החלטה לגבי פעילות השופט”.
עו”ד חינאווי: “כל האירוע מסתמך אולי על עבירה פלילית של השופט. הרי נכנס מישהו לחדר השופטים ומאז כל המשחק התהפך”.
הדיין שמעוני: “יש כלל שאומר שכאשר יש לי נאשם ומתוך תיק האישום עולה חשש גם לעבירה פלילית, אנחנו עוצרים ופונים ליועץ המשפטי לממשלה כדי לדעת האם להמשיך בהליך. הפעם מדובר בעד, לא בנאשם. אני לא נחשפתי לעבירה פלילית, אלא רק לדו”ח שופט ולסרטון ששלחתם לי שלא שבעתי נחת ממנו כי לא כל הסרטן הוצג בפניי וזה חמור. האם תרצו להמשיך בדיון ולשמוע את העד, או שתצאו לדון עם התובע על פשרה כפי שאני מציע?”. בסופו של דבר, הצדדים הגיעו להסדר. השופט דרור כהן התחבק עם אנשי אום אל פאחם ועזב את בית הדין.