עיריית תל אביב הכריזה על חזרתו של מרתון תל אביב, במסיבת עיתונאים שנערכה הבוקר (שני) במועצה לישראל היפה בעיר. האירוע יתקיים במתכונת מלאה לראשונה מאז פרוץ מגפת הקורונה ותחת כללי התו הירוק של משרד הבריאות ביום שישי, 25 בפברואר, בהשתתפות עשרות אלפי רצים ורצות.
ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי, אמר: “אני מתרגש לפתוח את המרתון מחדש. זה היה האירוע ההמוני האחרון לפני הסגרים. זה האירוע ההמוני הראשון שפותח את עונת הספורט, אחרי שהקורונה קצת דועכת. המרתון הזה קיבל תו תקן מיוחד וזה נותן קפיצת מדרגה, כך ששיאים שייקבעו ייחשבו לשיאים בעולם הגדול ואני מקווה שבעקבות זאת יגיעו לכאן ספורטאים מהרמות הגבוהות ביותר”.
ראש העיר ציין בצחוק: “על מזג האוויר, כרגיל, אני אחראי. וברצינות, יש לנו מחויבות כלפי הסביבה ולראשונה באירוע הקרוב יהיו 75% פחות בקבוקים באירוע, כך שהמים יוגשו לרצים בכוסות שילכו למחזור. ההרשמה עוד פתוחה, אבל להערכתי נגיע ל-38 אלף רצים וכולנו מחכים להם”.
מנהל רשות הספורט בעיריית תל אביב-יפו, אופיר וגמן, הוסיף: “זה לא מובן מאליו שאנחנו חוזרים לרוץ במתכונת האהובה והמלאה ממש בעוד כמה ימים. זה מרגש אותנו. גם השנה יגיעו רצים מרחבי העולם והשנה בפעם הראשונה יגיעו רצים מאיחוד האמירויות. יש לנו פרויקט חדש ומיוחד של קידום ספורט בקרב ילדות, נערות ונשים. כמו בכל מרתון מוביל, גם הפעם חשוב לנו שהמרתון יתקיים שוב ברחובות הראשיים של העיר, כך שהמסלול יהיה דומה, והוספנו לו קטע חדש ויפה בטיילת של יפו.
וגמן סיכם: “צפוי הפנינג שלם ברחובות העיר. אנחנו מקווים ששיא המרתון יישבר, כאשר כרגע הוא עדיין עומד על 2:10:30 שעות ואנחנו מציעים 40 אלף דולר בפרס הגבוה ביותר למי שיעשה זאת. כ-500 רצים זרים יגיעו לתל אביב, שניים מהם קבעו תוצאות של 2:07:00 שעות. תקציב המרתון עומד על כ-13 מיליון שקלים”.
סמנכ”ל השיווק של סמסונג ישראל, רונן סלם, דיבר על התמיכה באירוע: “זו השנה התשיעית שלנו ביחד עם המרתון ואירוע הספורט הגדול ביותר במדינה. בשנה שעברה עשינו מרתון דיגיטלי וזה היה מדהים, אנחנו רוצים לעודד חיים בריאים ולפרוץ גבולות”.
יו”ר הוועד האולימפי בישראל, יעל ארד, ציינה: “מרתון תל אביב זה פרויקט אדיר ונפלא, זה חלק בלתי נפרד מהעיר ומתרבות ספורט מדהימה. מרתון זה אירוע אולימפי והוא הפך להיות אחד מהאירועים המרכזיים של הספורט האולימפי בישראל, כאשר יש לנו בישראל לא פחות משמונה רצים שירדו מ-2:10 שעות. אנחנו חזקים במרתונים ואני שמחה שהמרתון הזה יהיה עם תקן בינלאומי שיהפוך אותו להישגי יותר”.
המשתתפים יוכלו להתחרות בחמישה מסלולים: מרתון (42.2 ק”מ), חצי מרתון (21 ק”מ), מרוץ 10 ק”מ, מרוץ 5 ק”מ ומקצה מיני מרתון שיתקיים ב-23 בפברואר בגבעת המופעים בגני יהושע ובמסגרתו גם יתקיים מקצה לילדים עם מוגבלות ובני משפחותיהם למרחקים קצרים של 500 מטר וקילומטר בודד.
נקודת הזינוק של כלל המקצים תמוקם בשדרות רוקח בין פארק גני יהושע למרכז הירידים, משם ימשיכו הרצים למסלולים המסומנים לפי צבעים שיבדילו ביניהם ויעברו באתרים המרכזיים של העיר תל אביב. לאורך המסלול, יעברו הרצים גם דרך שדרות רוטשילד, נמל תל אביב וחופי הים, טיילת רידינג, פארק גני יהושע, רחוב דיזינגוף, כיכר רבין, רחוב הירקון, רחוב אבן גבירול, יפו העתיקה ונמל יפו.
כפי שציין חולדאי, השנה מרתון סמסונג תל אביב ייערך לאחר שקיבל את ה-Label של איגוד האתלטיקה העולמי, ה-World Athletics, ובכך הפך למרתון הישראלי הראשון שמחזיק ברישוי זה לאחר שהצטרף לרשימת המרתונים הגדולים והמובילים בעולם. המרתון החל בתהליך רישום זה לפני שנתיים, כאשר נציג מיוחד מטעם האיגוד הבינלאומי הגיע לבדוק אלמנטים ארגוניים במרתון וההכרה הרשמית תיכנס לתוקף במרתון הקרוב.
תו התקן, הוא תו איכות מיוחד למרוץ, שמחייב את מארגן המרוץ בהערכות מיוחדת על פי הנחיות ההתאחדות הבינלאומית בתחומים ניהוליים כמו: מדידה מדויקת ביותר של מרחק הריצה על ידי מודד מוסמך בינלאומי, ארגון מקצועי של מסלול הריצה, מפרט רפואי בסטנדרט בינלאומי, מבדקים למניעת שימוש בחומרים ממריצים האסורים בשימוש ועוד, כל זאת בנוסף לשיפוט ולבקרה של איגוד האתלטיקה בישראל.