בדיון שערכה היום (שני) הוועדה לקידום מעמד האישה בסוגיית "הוגנות מגדרית בבחירת שמות לרחובות”, חשפה עו"ד מיקי רויטמן, פעילה חברתית, כי בחנה את תוואי מסלול מרתון תל אביב שפורסם על ידי המשטרה וגילתה כי הרצים והרצות במרתון לא יחלפו לאורך כל 42 הקילומטרים - דרך אף רחוב הנושא שמות נשים.
"אני גרה ליד ביתן הלנה רובינשטיין ויום אחד אני רואה שעולה שלט ופתאום קוראים לזה ביתן אייל עופר”, אמרה. “אולי כדאי שמבני ציבור יכנסו לרשימה של וועדת השמות. יש 475 רחובות בתל אביב על שם מספרים. יש עוד 70 רחובות על שם מספר עברי שלא קשורים לשום דבר. יש מעל 540 אתרים שנקראים על שם מספרים ואפשר שנקרא להם על שם נשים. לא צריך לשנות שמות קודמים".
יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה ח”כ עאידה תומא-סלימאן אמרה: "נושא השמות הוא לא נושא של דאגה אלא עניין של הוגנות. העניין שאנו כנשים לא נהיה מודרות מהשיח והתודעה הציבורית. העלמת שמות הנשים הוא העלמת הנשים מההצלחות והתרומות שלנו לאנושות, להיסטוריה, לפוליטיקה ולמדע. נשאלתי אם יש לנו מספיק נשים שתרמו לחברה שאפשר להזכיר את שמותיהן ברחובות – יש לנו לכל הרחובות שנסללו במדינת ישראל ויסללו במדינת ישראל וגם זה לא יספיק".
ח"כ גבי לסקי אמרה: "יש בתל אביב מעל 3000 רחובות. 64 רחובות נקראו על שמות נשים כולל רחובות משותפים לשני בני זוג. כשראיתי את רשימת הרחובות חשכו עיני. אני חושבת שההנצחה של שמות נשים במרחב הציבורי זה להביא את פועלן של נשים ותרומתן לעשייה. זה כאילו שצד אחד מספר את הסיפור".
ח"כ נעמה לזימי אמרה: "בחיפה זה היה בלתי נתפס. מעל 95 אחוזים מהרחובות היו עם שמות של גברים ושמות ניטרליים. חיפה הייתה עיר לאומית עם המון נשות רוח ואקדמיה ולא חסר נשים בעיר כמו חיפה. זה מרתיח כי באמת יש. עושים שימוש ציני ברחובות לאתנן פוליטי. ראש העיר חושבת איזו משפחה בא לי. נשים לא נאבקות על מיקומן במרחב הציבורי. נערות לא יכולות להיות מה שהן לא רואות. למה צריך להנציח פעמיים את אותו אדם באותה עיר".