שדולת הספורט של הכנסת דנה היום (שלישי) במצבה עמותת ספיישל אולימפיקס ישראל, שנחשף בתחקיר ONE, ובמהלך הדיון יו"ר השדולה ח"כ סימון דוידסון הודיע כי השיג מימון בגובה של מיליון שקל לארגון על מנת שפעילותו לא תופסק. תקציב הסיוע עליו הכריז יגיע בחלקו מכספים קואליציוניים ובחלקו מתקציבי משרד התרבות והספורט.
כזכור, ארגון ספיישל אולימפיקס ישראל נקלע למשבר פיננסי, הרי שהוא לא הצליח לממן את פעילותו בגלל שהתמיכה שהוא מקבל ממשרד התרבות והספורט היא זעומה, עד כדי כך שההורים של הספורטאים חששו מסגירת העמותה שמאפשרת לילדיהם להשתתף בפעילויות ספורט. בעקבות זאת, התקיים הדיון בשדולת הספורט של הכנסת.
ח"כ סימון דוידסון בישר לנוכחים: "נעשה כל מאבק שצריך למען הספיישל אולימפיקס. החלטתי שאני חייב בכל דרך להביא כסף לספיישל אולימפיקס. לכן, במיידי, הארגון הזה מקבל מיליון שקל ואני נרגש לומר זאת. מיליון השקלים הללו הם רק יריית הפתיחה. כל הורה שירצה שהילד שלו יעשה ספורט, אנחנו נילחם כדי שזה יקרה. הכסף הזה מגיע לספורטאים הללו ותודה לשר התרבות והספורט חילי טרופר שסייע בכך".
עוד קודם לכן התקיים דיון, במהלכו אמרה שרון לוי, מנכ"לית ספיישל אולימפיקס ישראל: "אין מענה לספורטאים עם מוגבלות שכלית, התפתחותית ותקשורתית. ספורטאי ספיישל אולימפיקס עדיין צריכים להוכיח את מעמדם בישראל. תפקודו של אדם אינו נובע רק מהלקות, אלא מחוסר היכולת של החברה להתאים עצמה לאנשים עם צרכים מיוחדים. לצערי השארנו מאחור ספורטאים עם תסמונת דאון, ספורטאים על הרצף הקוגניטיבי וספורטאים על הרצף האוטיסטי. השארנו אותם ואת משפחותיהם מאחור. יש 192 מדינות שחברות בארגון הספיישל אולימפיקס והנציגים שלהן נפגשים פעם בארבע שנים לאירוע גדול של משחקים, אז למה הספורטאים שלנו צריכים להרגיש שונים מהספורטאים אולימפיים והפראלימפיים? הם בדיוק אותו הדבר וצריכים לקבל את אותה התמיכה מהמדינה".
מאמן נבחרת הנוער בכדורגל, אופיר חיים, סיפר בדמעות: "הבן שלי, אור, רצה ללכת להתאמן ולשחק כדורגל, בעקבות אחיו גל. כשהקימו במכבי תל אביב קבוצת ספיישל אולימפיקס ראיתי ילד רץ ומחייך. ראיתי ילד אחר. כשהוא הבקיע שער, זה היה הגול הכי שמח שראיתי בחיי. לא חוויתי אושר כזה מכל מה שעשיתי במהלך הקריירה שלי. הפרויקטים האלה חשובים מאוד".
הג'ודאי אורי ששון השתתף בדיון ומתח ביקורת על המדינה: "זה נושא חשוב, שהוא מעבר לשוויון בעיניי. בזכות היכולת שלהם להתמודד עם אתגרים ולקחת את הספורט כדרך חיים, מגיע להם לקבל כסף כדי להגשים את החלומות שלהם. יש ספורטאים מהספיישל אולימפיקס עם מדליות מאליפות העולם, בעוד שלי אין מדליה מאליפויות העולם. מגיע להם להיות שווים לכל ספורטאי אולימפי, זה יכול לעשות רק טוב לחברה הישראלית. במרכז שלווה התאהבתי באנשים המדהימים שהם, לכן הקמתי שם מרכז ג'ודו לבעלי מוגבלויות וראיתי מה זה עשה להם, כמה ביטחון זה נתן להם ואיזה שינוי התרחש בחייהם. צריך לעשות עוד פרויקטים כאלה ולהעניק להם יותר תקציבים".
במהלך הדיון מנכ"ל מרכז הפועל, יורם אורנשטיין, ציין: "כספי תמיכה בגובה של 700 אלף שקל בשנה זה סכום מצחיק לשני ארגונים שאמורים לנהל את הפעילות של הספורטאים הללו. צריך להעניק תקציבים גבוהים יותר לבעלי מוגבלויות מטעם המדינה, כדי שנוכל לבוא ולומר להם 'מהיום והלאה אתם שווים לכולנו'".
אבי בנבנישתי ממשרד התרבות והספורט הגיב לדברים שנאמרו בדיון: "השר חילי טרופר חרט על דגלו לקדם את אותם הספורטאים המיוחדים שצריכים לקבל עוד תקציבים מיוחדים. המשרד מוביל פרויקטים רחבים, כמו פרויקט 'שווים בספורט' שנועד להנגיש את הספורט לאוכלוסיות מיוחדות עד הבית. תקציב הספורט הוא זעום והספורט הוא חשוב, גם עבור הספורטאים המיוחדים, ואנחנו שם כדי לסייע. הזרוע המקצועית שלנו פועלת גם בתחום התשתיות, אנחנו מקימים מועדונים בית ספריים לילדים בעלי צרכים מיוחדים, משקיעים מאות אלפי שקלים כדי ליצור תשתית רחבה ברשויות המקומיות ולתת מענה לכל אותם הספורטאים באשר הם. אנחנו כאן כדי לקדם אותם ושימשיכו להצליח".
קרן שרעבי, סמנכ”לית פיתוח עסקי ארגון הספיישל אולימפיקס ישראל, הגיבה להודעה בכנסת: “אנחנו מודים על העבודה המשותפת בסיוע לארגון, לחבר הכנסת סימון דוידסון ולמשרד התרבות ובספורט. מדובר בסיוע חשוב. יחד עם זאת, זהו צעד ראשון בדרך למטרה הרחוקה שלנו וכולי תקווה שיהיה גם סיוע קבוע ובטוח לספיישל אולימפיקס במבחני התמיכה ובאמות המידה”.
בתוך כך, במהלך הדיון ח"כ דוידסון העביר מסר לאנשי משרד התרבות והספורט: "התמיכות והתקציבים צריכים להיות שקופים. צריך שהם גם יגיעו בזמן לגופים שמנהלים את הספורט בארץ כי המצב של הספורט הישראלי מאוד קשה כיום. צריך לטפל גם בעניינים הללו. מעבר לזה, צריך להכפיל את תקציב הספורט במדינה ואני מאמין שנעשה את זה".