בשעה טובה. ההסתדרות, הנהלת מכון וינגייט ועובדי המכון חתמו הבוקר (חמישי) על הסכם קיבוצי לאחר משא ומתן ארוך. ההסכם שחל על כ-200 עובדים יהיה בתוקף עד סוף שנת 2025. ההסכם נחתם בליווי משרד התרבות והספורט ומשרד האוצר.
לפי ההסכם, מבנה השכר של עובדי המכון יהיה מודרני כך שהקידום בשכר יהיה מבוסס בין היתר גם על הערכות וביצועים. תפקידי העובדים במכון יחולקו לשבע רמות שכר, כשהשכר המינימלי ברמה הראשונה יעמוד על 6,500 ש”ח לחודש והשכר המקסימלי ברמה השביעית יוכל להגיע ל-19 אלף ש”ח.
החל משנת 2022, ובכל שנה משנות ההסכם, יקבלו העובדים תוספת אחוזית אחידה שתתווסף לשכר היסוד. התוספת האחוזית האחידה שתשולם בשנים 2022-2023 תעמוד על 0.65% משכר היסוד של העובד, ועל 0.8% בשנים 2024 עד 2026. עוד נקבע כי החל משנת 2022 יקצה המכון תקציב לתוספות שכר שישולמו באופן דיפרנציאלי בהתאם להערכת העובדים וביצועיהם. התוספת תעמוד על 1.15% משכר היסוד בשנים 2022 ו-2023, ועל 1.3% משכר היסוד בשנים 2024 עד 2026.
בנוסף, יקבלו עובדים עם ותק של שנה ומעלה מענק חד פעמי במשכורת אפריל 2022 והם יהיו זכאים לקצבת ביגוד. בנוסף, ההסכם מחייב תוספת של תקציב הרווחה בסך 300,000 ש”ח בשנה, ביטוח בריאות קולקטיבי, ארוחות מסובסדות, קיצור שעות העבודה להורים למשך ארבעה חודשים מתקופת הלידה, ימי חופשה בתשלום באירועים אישיים, תוספת שכר במשמרות למגוון תפקידים, שי כספי בחגים ופתיחת קרן השתלמות מהיום הראשון.
במו"מ לחתימת ההסכם היו מעורבים שר התרבות והספורט חילי טרופר, מנכ”ל המשרד רז פרויליך, מנכ”ל מכון וינגייט שי אברהמי, יו”ר הסתדרות המעו”ף עו”ד גיל בר-טל, ויו”ר ועד עובדי המכון קותי דרעי עו”ד רן קידר.
יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד אמר: “אני שמח שלאחר תקופה ממושכת של מו"מ עם עליות וירידות, הגענו להסכמות שמבטיחות את עתידם התעסוקתי של העובדים. למכון וינגייט יש תרומה מכרעת בטיפוח ספורטאי צמרת בישראל, הטמעת הישגיות ומצוינות והכשרת מורים ומאמנים לחינוך גופני. אני מודה לגיל בר-טל, רן קידר, משה סמיה, לקותי דרעי יו"ר הוועד ולכל מי שהיה מעורב במגעים להשגת ההסכם במכון. נמשיך ונפעל לשמור על זכויותיהם של כל העובדים במשק”.
הממונה על השכר במשרד האוצר, קובי בר נתן, ציין: “מכון וינגייט הוא אחד מסמלי הספורט הישראלי ובמשך שנים הכשיר את מיטב ספורטאי ישראל. אני מברך על ההסכם החשוב שנחתם, אשר מהווה אבן דרך נוספת בעשייה של האגף לטובת שיפור הפריון במשק ומעבר להסכמי שכר מודרניים. ההסכם מאפשר גמישות רבה יותר למכון ביכולת לתגמל עובדים ומסדיר מבנה שכר שמקדם יעילות ותפוקות וכן מעודד הגעה לעבודה בתחבורה ירוקה ושיתופית במקום אחזקה ברכב פרטי”.
מנכ”ל מכון וינגייט, המכון הלאומי למצוינות בספורט, שי אברהמי, אמר במעמד החתימה: “הצלחתו ומצוינותו של מכון וינגייט מתבססת על עובדות ועובדי המכון המסורים, הם המנוע והרוח לעשייה למען הספורטאים במכון. אני שמח שבשעה טובה הגענו להסכם שמשפר משמעותית את תנאי השכר של העובדים ומעניק להם אופק התפתחות, תוך הסדרה לראשונה של סוגיות רבות בתחום יחסי העבודה. ההסכם הקיבוצי הוא אבן דרך חשובה ומשמעותית בתולדות המכון”.
אברהמי הוסיף: “אני גאה שהצלחנו להגיע להסכם שמיטיב עם כולם. תודתנו לשר, למנכ”ל ולמשרד התרבות והספורט על תמיכתם וסיועם למימוש ההסכם, למועצת המכון ולחבריי להנהלה שליוו, תמכו וסייעו רבות בתהליך המורכב והארוך. תודה גדולה לממונה על השכר באוצר על תרומתו לגיבוש ולהשלמת הסדר העבודה. תודה רבה לשותפתי למשא ומתן, פני דרורי סמנכ”לית הכספים של המכון, ולגיא אטיאס ממשרד התרבות והספורט”.
יו”ר הסתדרות המעו"ף, עו”ד גיל בר-טל, הוסיף: “במלאת 65 שנה למכון וינגייט למצוינות בספורט הישראלי, נחתם הסכם קיבוצי לעובדים המצוינים בו הראויים להטבות ולהישגים בו. תודה להנהלת המכון, לשר התרבות והספורט ולצוות המשרד, ליו"ר ההסתדרות במרחב משה סמיה, ולצוות הממונה על השכר במשרד האוצר וכמובן לעורכי הדין רן קידר וענת בוארון המקצוענים, הסבלניים והיצירתיים, לאומרי זינגר מאגף הכלכלה, וכן ליו"ר ועד העובדים קותי דרעי אשר פעל לילות כימים, תוך דבקות במשימה והצליח להניע את כל המעורבים להגיע להסכמות. נמשיך לשתף פעולה לשגשוג המכון והמשאב האנושי בו”.
יו"ר מרחב נתניה בהסתדרות משה סמיה: “היום מתחיל עידן חדש במערכת יחסי העבודה במכון וינגייט וההסכמות משקפות את רוח שיתוף הפעולה בין הצדדים. ההסכם מחזק את הביטחון הכלכלי של העובדים ומהווה הכרה חשובה בתרומתם לקידום הישגי ישראל בזירת הספורט. אני רוצה להודות לארנון בר-דוד שנתן רוח גבית לוועד המכון עד לסיום המו"מ הארוך והמייגע”.
יו”ר ועד עובדי מכון וינגייט קותי דרעי: “אין תחושה יותר עילאית מאשר להסדיר לראשונה את ביטחונם התעסוקתי והכלכלי של העובדים. לאחר מו״מ ממושך אני מברך על ההסכמות שהגענו המחזקות את מעמד העובדים במכון וינגייט שמהווים את סוד ההצלחה שלו. השינוי הכי גדול שיצר ארגון העובדים הוא הטמעת האמונה בקרב העובדים שבאומץ אפשר לשנות. תודה מיוחדת לכל העוסקים במלאכה. יחד נעשה ונצליח”.