חברי ועדת החינוך, בראשות ח"כ שרן השכל, קיימו היום (ראשון) סיור במכון וינגייט ובמכללת לוינסקי וינגייט. חברי הכנסת הגיעו לבריכה האולימפית כדי לצפות במופע של נבחרת ישראל לשחייה אמנותית, נפגשו עם האלוף האולימפי, ארטיום דולגופיאט, ושוחחו עם ספורטאיות נבחרת ישראל בג'ודו.
חברי הכנסת קיבלו סקירה ממנכ"ל מכון וינגייט, שי אברהמי שאמר: "תקציב המכון עומד על 132 מיליון ש"ח לשנת 2022, מחצית מהסכום מגיע ממשרד התרבות והספורט והשאר מהכנסות עצמיות. ספורט הוא לא עסק כלכלי. לראשונה בישראל אנחנו הולכים להקים שישה מגרשי כדורעף חופים, שמיועדים ברובם לאימונים, אבל בחלקם יהיו תחרותיים”.
אברהמי ביקש את עזרת הוועדה מול משרד האוצר: "הפעילות שלנו גדלה אבל תקינת כח האדם נותרה עם 151 תקנים בלבד. אנחנו נתקלים בקושי בשימור עובדים בתפקידי מפתח. לראש תחום בספורט הישגי אנחנו מציעים שכר 9.5 או 10 אלף שקל, ואילו באיגודים השכר המוצע גבוה הרבה יותר”. בשל דבריו של אברהמי, יו"ר הוועדה ביקשה לקבל טבלת תקינה ולבחון זאת מקרוב.
ח"כ סימון דוידסון, יו"ר ועדת המשנה לספורט, אמר: "תקציב הספורט כיום הוא זעום ואפילו מסכן. בתקציב הקרוב תקציב הספורט יגדל. לא נוותר על זה. השכר שמקבלים עובדי מכון וינגייט הוא הבדיחה הכי עצובה. בעשרים השנה האחרונות אין כמעט מחקר, כי קשה לגייס אנשים מתאימים ולשלם להם כראוי. בהולנד, למשל, כל הבנייה של מתקני הספורט היא לגובה, אפילו 5-6 קומות. צריכים להביא מומחים מקצוענים מחו"ל שיכולים לעשות את זה בחצי מחיר".
יו"ר הוועדה, ח"כ שרן השכל, תמכה בהצעה זאת ואף ביקשה לקיים ישיבת המשך בוועדה, ספציפית לעניין וינגייט: "נראה איך מסייעים להם מבחינת התקנים והשכר. נזמן לישיבה גם את סגן הממונה על התקציבים במשרד האוצר”.
“חלק מחברי המועצה שמנהלת את וינגייט - בניגוד עניינים”
יו"ר מכון וינגייט, יקי אנוך, סיפר על המועצה המנהלת את המכון: “המועצה הזאת לא מאוזנת, היא בלתי אפשרית וחייבת רביזיה. נציגי משרד התרבות והספורט שחלקם בניגוד עניינים מובנה מנסים לשלוט במועצה, שמונה 11 חברים, חלקם בניגוד עניינים. אני מזכיר שאין במועצה נציג לספורט הפראלימפי, כי שכחו אותו בחוק, ויש להוסיף נציגי ציבור נוספים”. יו"ר הוועדה השיבה: "אנחנו נבקש משר התרבות להכניס למועצה אנשי שטח או ספורט, כדי שיאזנו את ההחלטות שמתקבלות שם”.
בתום הביקור במכון וינגייט, המשיכו חברי הכנסת למכללה הסמוכה, המרכז האקדמי לוינסקי וינגייט. ח"כ יוסי שיין אמר: "בביקור כאן היום שמענו שמכון וינגייט ומכללת לוינסקי-וינגייט הן שתי ישויות נפרדות לחלוטין ואפילו עוינות. אין שום סיבה שיהיה ככה”.
נשיא מכללת המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט, פרופ' רוני לידור, אמר בביקור: "אשמח אם ועדת החינוך תמצא איך להביא לשיתוף פעולה אמיתי עם מכון וינגייט בשני תחומים. הראשון, בהכשרת מאמנים. בארץ יש 60 מוסדות להכשרת מאמנים ומדריכים. אנחנו מכשירים בכל שנה 1,500 איש, מקום ראשון בארץ. הנושא השני הוא המחקר היישומי, כי מחקר הוא באקדמיה. אצלנו במכללה יש מחקר במדעי הספורט והתנועה”.
ח"כ דוידסון אמר: "כל נושא הכשרת המאמנים הפך להיות חאפרי ממש. לא ייתכן שבכל ישוב בישראל אפשר ללמוד להיות מאמן או מדריך ואין פיקוח על זה. ח"כ השכל הוסיפה: "חוק המאמנים אמור להגיע בשבוע הבא לוועדה. נשמח לשמוע מכם איך להביא את החוק הכי טוב, כי הכי כדאי לשמוע אנשי מקצוע שחיים את זה. לא נפיל את החוק הזה בין הכיסאות, שלא ייפול ברגולציה".
ח"כ עלי סלאלחה התעניין באשר למספרם של סטודנטים דרוזים במכללה ונענה כי מידי שנה מצטרפים למכללה 6-8 סטודנטים דרוזים שמגיעים מבית ג'אן, עוספיה ועוד. בתחום הכשרת מאמנים ומדריכים, נאמר כי מדובר בעשרות רבות.