אין אחד בדיר חנא שלא זוכר את התאריך 14 בספטמבר 2019. יום שחור שקבע כי קבוצת הנוער, הפועל דיר חנא, לא יכולה להתקיים ונאלצה לסגור שערייה בפני בני הנוער המקומיים ואלו שהגיעו מהיישובים סביב. באותו זמן דיר חנא הייתה צריכה לארח בביתה את הפועל רובי שפירא חיפה, במסגרת המחזור הראשון בליגה ארצית לנוער צפון, אלא שבסופו של דבר לא הופיעה בעקבות סיפורו האישי של אחמד עבאס, שחיפש כבר בסוף ינואר של אותה השנה היכן יוכל למצוא תורם כלייה שישאיר אותו בחיים. ואם חוזרים לכדורגל, בית הדין המשמעתי קבע דאז כי רובי שפירא חיפה תקבל ניצחון טכני (0:3) ומשם העניינים התדרדרו עד כדי כך שהפועל דיר חנא הפסיקה פעילותה למשך שנתיים.
אחמד עבאס (47), הנשוי במשך 25 שנים כבר לאשתו הרומניה, שאין אחד שלא מכיר אותו בצפון הארץ, ואף היה חלוץ בפתיחת מחלקת נוער (דיר חנא), אי-שם בסוף שנות התשעים, הוא חלק משמעותי מוועדות שונות הקשורות בהתאחדות לכדורגל בישראל. כך, למשל, הוא חבר ועדת מחלקת הנוער בהתאחדות לכדורגל, חבר בוועדת השיבוצים, חבר בוועדת מניעת אלימות במגרשים, נציג ההתאחדות בכל הטקסים המתקיימים בצפון הארץ, הקשורים במגזר הערבי ובכלל, חבר הנהלת איגוד המאמנים ונציג המגזר הערבי באיגוד.
האיש, שאין ספורטיבי ממנו, מצא את עצמו בבית החולים בשנת 2011, כשהסיבה הייתה אי-ספיקת כליות. זה קרה אחרי משחק הגביע עם הפועל בני מג'אר (קבוצתו) מול מכבי צור שלום ועופר מזרחי, המוכר לכולם ממכבי חיפה (שנות השבעים עד שנות התשעים) באצטדיון 'הגפרור' בקריית ביאליק (צור שלום), שם ניצח 1:2 בזכות שערים של אחמד דחאברה ועבדאללה ג'עס.
המצב היה לא פשוט מבחינתו. הוא ניסה הכל, חיפש בכל דרך אפשרית לטפל בבעיה, רק לא לעבור ניתוח. ככל שהשנים עברו, המצב התדרדר ונאלץ הוא לחפש תרומת כלייה בחו"ל. אחרי שמונה שנים, מאז 2011, הגיע למצב שהוא לא יכול לסבול יותר וחייו תלויים לנגד עיניו ועבאס נאלץ לטוס על מנת לטפל בבעיה, תוך שהוא מוותר על אחד מהחלומות הכי גדולים שלו: קבוצת הנוער. "לא הייתה לי ברירה. זה היה או לפרק את הבוגרים אחרי 17 שנים שלא היה קבוצת בוגרים וזו הייתה העונה השנייה, או לסגור את קבוצת הנוער ולשלב את אותם שחקני נוער בקבוצה הבוגרת". בסופו של דבר, האופצייה השנייה הייתה ריאלית יותר, עם כל הצער שבדבר. הרי תמיד נאמר שאין קבוצת בוגרים שמצליחה, אם אין לה מחלקת נוער שיודעת לעבוד ולתת תפוקה.
בסוף חודש ינואר של 2019 הוא טס לסופיה שבבולגריה, אחרי שחיפש וחיפש כמעט בכל העולם, מתורכיה ועד לסין. שם ביצע את הניתוח המורכב שהביא אותו עד הלום. בריא ושלם, כשברשותו מחלקת הנוער שעשתה צעד משמעותי העונה והעפילה לליגה ארצית לנוער צפון, אחרי שנתיים ללא פעילות. הישג נדיר במיוחד לכפר שזוכר ימים יפים בליגה ארצית לנוער מאז עונת 2013/14 ועד 2018/19.
העונה, זו הייתה חגיגה של ממש בליגת נוער צפון 1, כשהקבוצה סיימה במקום הראשון אחרי 18 מחזורים בלבד (היות והייתה זו ליגה עם מעט קבוצות), כבשה הכי הרבה שערים (63) וספגה הכי מעט שערים (15). בנוסף הקבוצה הצליחה להשיג 48 נקודות בזכות 15 ניצחונות ושלוש תוצאות תיקו כאף אחת מקבוצות הליגה לא הצליחה לנצח אותה העונה. הכובשים המצטיינים שלה הם בולוס מועלם ועדנאן סולימאן, שכבשו 11 שערים כ"א ומוחמד ח'טיב, שהתכבד בעשרה שערים העונה.
האיש שהוא הכל במועדון, החל מבעלים, מנהל מקצועי, מנהל מחלקת הנוער והמאמן, אחמד עבאס, דיבר אחרי הזכייה המרגשת והעפלה לליגה גבוהה יותר בנוער: "מחלקת הנוער של דיר חנא מושכת אליה הרבה ילדים מכל האיזור, כולל חבר'ה מהמגזר היהודי. יש לא מעט שחקנים שיצאו מהמחלקה שלנו ונגעו בתהילה, אם זה בליגת העל, הליגה הלאומית ובליגות הנמוכות. במחלקת הנוער שלנו יש כיום כ-250 ילדים מגיל ארבע ועד גיל 12. אני מאמין בדו קיום ואנחנו רואים את זה בטורנירים שאני מארגן, אם זה עם קריית שמונה לאחרונה ואם זה עם הפועל ניר רמת השרון לפני זמן מה. זו גאווה לכפר שלנו, שאנחנו מאמינים שאפשר לשתף פעולה בטוב".
"הנוער מתבסס על 90% ילדים משנתון 2005, כלומר נערים א', שגרים בדיר חנא. מדובר בשנתון מאוד מאוד מוכשר שעשה עבודה יוצאת מן הכלל העונה ולראייה לכך – העפלה מהמקום הראשון לליגה ארצית לנוער בעונה הבאה. השנתון הזה מזכיר לי את שנתון 92' שכל שנה לקחו אליפויות. שנה שעברה הם שיחקו עם נערים ב' ועלו ליגה, בלי אף הפסד, והשנה הם הוקפצו לנוער, אחרי שהקמנו מחדש את קבוצת הנוער. למרות שברישומי ההתאחדות אני מופיע כמאמן, אני רוצה להודות מקרב לב למאמן הקבוצה השנה, חאלד עבדאלגני, יחד עם העוזר שלו, פיראס גוטני, שעשו עבודה טובה מאוד עם החבר'ה הצעירים. אני והצוות מאוד גאים בשחקנים ואני צופה לחלקם עתיד גדול בכדורגל הישראלי".
בתוך כך, הפועל דיר חנא עתידה להוציא את ילדי המועדון למחנה אימונים ברומניה. קבוצת ילדים א' עתידה לצאת ב-18 ביולי, בעוד הנוער יצא מאוחר יותר, בתחילת באוגוסט.