כולם מכירים את הטאקוונדו, הענף שנחשב לפופולרי מאוד בעולם וצבר תאוצה עצומה בישראל לאחר שאבישג סמברג זכתה במדליית ארד בטוקיו 2020, ובעקבות הזכיות של ספורטאי הנבחרת במדליות באליפויות אירופה.
גם ההישגים של אסף יסעור, שזכה באליפות העולם לפראלימפיים, העלו את המודעות לטאקוונדו בארץ. לצד הענף המוכר יותר בגרסה האולימפית, קיימת גם הגרסה המסורתית שלו, טאקוונדו ITF.
בטאקוונדו ITF החוקים מעט שונים. הספורטאים נלחמים כשהם לא לבושים במגיני גוף וראש ומקבלים גם נקודות עבור אגרופים לפנים. ענף זה נחשב לפופולרי מאוד במספר מדינות בעולם ובסוף יולי תתקיים בהולנד אליפות העולם בו.
גם בישראל קיימים מועדוני טאקוונדו ITF ובסוף השבוע האחרון רשמו הלוחמים הצעירים (המשלחת הורכבה מספורטאים ממכבי חיפה בלבד) הצלחה באליפות אירופה לנוער וקדים המתקיימת בבולגריה.
מיכאל וולודרסקי זכה במדליית ארד בקרבות לבנים (חגורות שחורות) בגילאי 15-17 במשקל מעל 75 ק"ג. זלאטה יופה זכתה במדליית ארד בקרבות לבנות (חגורות שחורות) בגילאי 15-17 במשקל מעל 70 ק"ג. קרין גיטצוביץ' זכתה במדליית ארד בקרבות במשקל עד 55 ק"ג.
עבודי סבאח זכה במדליית כסף בקרבות לבנים (חגורות צבעוניות) בגילאי נוער (15-17) במשקל עד 68 ק"ג. בקרבות לבנים (חגורות שחורות) בגילאי קדטים (12-14) במשקל מעל 60 ק"ג זכו שון גליצקי במדליית כסף וטום אברוני במדליית ארד.
בתחרויות הקבוצתיות שהתקיימו לבנים ובנות הגיעו הנבחרות הישראליות למקום השני. בנוסף לקרבות התקיימו תחרויות בטולים (תבניות קרב, בדומה לפומסה בטאקוונדו האולימפי או קתות בקראטה) ודניאלה ברונשטיין זכתה במדליית ארד בקטגוריה לנשים דאן 3 בגילאי 18-21.
את המשלחת ליוו מאמן הנבחרת סרגיי חרצ'נקו ומנהל מחלקת הטאקוונדו במכבי חיפה ארטיום חרצ'נקו, שאמר: "אני גאה מאוד בכל אחד מהספורטאים והספורטאיות שיצגו בכבוד רב את מדינת ישראל ואת מכבי חיפה. הספורטאים השקיעו את כל זמנם הפנוי לטובת האימונים וההכנות. אני רוצה להודות לרשות הספורט של חיפה ולמנכ"ל מכבי חיפה כרמל רועי שוורץ על התמיכה האינסופית. חשוב לציין שזוהי לא רק אומנות לחימה, אלא ספורט כדרך חיים הדוגל בערכים של אדיבות, יושר שליטה עצמית ורוח לחימה ציונית בלתי מנוצחת".