שוק המאמנים האירופאים ידוע לכל, כלומר ישנם את השמות המוכחים שנמצאים בראש הפירמידה כמו צ'אבי פסקוואל, פאבלו לאסו, ז'ליקו אוברדוביץ', אטורה מסינה, שארונאס יאסיקביצ'יוס יאניס ספרופולוס ועוד, ישנם כמובן את השועלים הוותיקים יותר שמחכים לפעמים למשרה שפתאום הופכת זמינה, ישנם את אלו שהיו בטופ ובינתיים משקמים את הקריירה שלהם או שלחילופין מחכים להזדמנות שהם עדין שייכים לטופ, אך השורה התחתונה היא שכמעט כולם מוכרים ומעלותיהם כמו גם שיטותיהם ידועות. ומה לגבי דור העתיד? אלו שמסומנים ונחשבים למי שאמורים לכבוש את הבמה הכי גדולה שיש לאירופה להציע בשנים הקרובות, ONE מביא לכם שמונה כאלו, מבלי שמתייחסים לסוגיות קריטריון כאלו ואחרות.
שמות כמו אלו של אנדראס פיסטוליוס ששמו כבר הולך לפניו, לאחר שבשנים האחרונות עשה חיל יחד עם דימיטריס איטודיס בצסק"א מוסקבה לא ברשימה בדיוק מהסיבה שהכוכב העולה הזה כבר נמצא בגלאטסאריי, שאט אט מנסה להשתקם ולחזור למקום בו פעם היא הייתה. שמו של אורן אהרוני שעשה עונה מדהימה בישראל לא מופיע ברשימה הזו, מהסיבה שהייתה זו העונה הראשונה שבה הוא מוביל קבוצה לטופ הישראלי, והראשונה כמאמן ראשי של קבוצה בליגת העל מזה כ-12 שנים, אך הוא ללא ספק על הראדר, בגלל ההישגים העונה, בגלל השיטה, בגלל החיבור שיצר בין שחקניו.
דושאן אלימפייביץ', 36 - בורסאספור: אלימפייביץ' אמנם צעיר, אך מדובר במי שכבר הספיק לאמן ביורוליג, וכזה שגם עשה עונה לא פחות ממדהימה ביורוקאפ עם בורסאספור, שנעצרה רק בגמר המפעל מול וירטוס בולוניה. לדברי גורמים בכדורסל האירופי הוא פשוט היה המאמן הטוב יותר לאורך כל העונה שכללה ניצחונות בפלייאוף שנערך בפורמט של נוקאאוט, על צדביטה-אולימפיה של יוריצה גולמאץ אליו נגיע עוד מעט, פרטיזן בלגרד של ז'ליקו אובראדוביץ' שבארון הגביעים שלו יש לא פחות מ-9 גביעי יורוליג. כדי להדגיש את גודל ההישג, קבוצתו נעצרה בגמר המפעל מול סרג'יו סקאריולו שהסגל שעמד לרשותו הוא סגל יורוליג לכל דבר עם מילוש תאודוסיץ', דניאל האקט, טורניקה שנגלייה ומרקו בלינלי.
איגור מיליצ'יץ', 46 - מאמן נבחרת פולין: מיליצ'יץ' שנחשב למוח כדורסל מבריק ביבשת הישנה אימן עד כה בעיקר בזירה הפולנית, בסטאל אוסטרוב הוא השתכר יותר משחקניו בה שיכול להיתפס אך ורק כצעד של הבעת אמון אדירה מצד הבעלים, הקבוצה אגב באותה עונה נעצרה בגמר היורופקאפ מול עירוני נס ציונה בהיכל מנורה מבטחים, ומיליצ'יץ' איך נאמר זאת בעדינות לא בדיוק אוהב להפסיד. כיום מאמנה של נבחרת פולין שגברה על ישראל בחלון הנבחרות האחרון, הוא גם אלוף פולין (2018, 2019, 2021), ובארון הגביעים שלו יושבים להם שני גביעי פולין ושני גביעי סופרקאפ, באירופה מספרים עליו כי מדובר במאמן שעדין די צעיר וכי הוא עשה עבודה טובה עד כה בסך הכל ומחכים לרגע שבו יקבל הזדמנות היות ומאמינים כי יש לו את הכלים בכדי להפוך למאמן מצליח ברמות הגבוהות יותר.
יוריצה גולמאץ, 45 – צדביטה אולימפיה: שחקן העברה שהספיק לעבור בהפועל ירושלים והיה כבר על הרדאר של הפועל תל אביב לא סתם נמצא ברשימה הזו, את קריירת האימון שלו הוא החל כבר ב-2013 ומאז הספיק לזכות בליגת המשנה של הליגה האדריאטית ב-2019, שלוש פעמים בליגה הסלובנית, שלוש פעמים בגביע הסלובני ושלוש פעמים בסופרקאפ, השנה התווספה לרזומה שלו ניהול סגל מפואר יחסית שכלל את יוגי פרל, זוראן דראגיץ', ג'ייקוב פולן, יאקה בלאזיץ' ואלן אומיץ'. גולמאץ בסופו של דבר הודח בשלב רבע הגמר של היורוקאפ, ובליגה האדריאטית זכתה הכוכב האדום בלגרד, אך ההישגים בשנים האחרונות בהחלט מראים לאיזה כיוון הולכת הקריירה של המאמן הקרואטי שעושה חיל בליגה הסלובנית.
אלכס מומברו, 43 - ולנסיה: שמו של המאמן הנוכחי הוא אולי הכי נוצץ מכל אלו שהוזכרו עד כה, הסיבה לכך שמדובר ב-"שם" אולי לא כמו זה של שאראס ביום שבו החליט שהוא רוצה להיכנס לעולם האימון, אכל כזה שבקריירה שלו שהתפרשה על פני 11 שנים, שיחק רק בשלוש קבוצות, חובנטוד בדאלונה, ריאל מדריד, ובבילבאו שגם נתנה לו את ההזדמנות הראשונה כמאמן ראשי, בתום ארבע עונות עם המועדון נראה שמומברו זכה לצ'אנס הראשון שלו בליגה הכי בכירה שיש ליבשת הישנה להציע, שכן הוא חתם בוולנסיה, וכעת חובת ההוכחה היא כמובן עליו.
פדרו קאייס, 38 - אולדנבורג: כבר בגיל 38 קאייס מחזיק בניסיון לא רע בכלל ובדבר החמקמק הזה הקרוי ותק. הספרדי שנבחר ב-2019 למאמן השנה של הליגה הגרמנית הבכירה עת שאימן את ראסטה וכטה. הכוכבית שיש ליד שמו של קאייס נוגעת לכך שהוא צריך סביבת עבודה מאוד ספציפית, יחד עם זאת לצד הכוכבית מסבירים כי הוא מצליח לגרום לשלם להיות גדול מסך חלקיו, מדובר במאמן שמאוד מוכוון לקשת השלוש בצד ההתקפי, כך שהקבוצות שלו כפי שמספרים לא מרבות להגיע לקו, ולא מייצרות מספיק זריקות. בצד ההגנתי הוא אוהב לשחק אגרסיבי על מובילי הכדור.
יאקה לאקוביץ', 43 – גראן קנאריה: בדומה למומברו גם כאן מדובר בשם נוצץ, אם כי יותר משל מומברו, כשחקן לאקוביץ' זכה ביורוליג, כמאמן הוא פיתח את קיליאן הייז הצעיר שהגיע ל-NBA. בדומה למומברו, לאקוביץ' קיבל הזדמנות העונה, אם כי הראשון קיבל הזדמנות ביורוליג, האחרון קיבל הזדמנות בגראן קנאריה שאחראית לפיתוחם של מספר שחקנים בעמדת הסנטר, שידועים מאוד בשל אורכם, כדוגמת אדי טבארז של ריאל מדריד. לאקוביץ' נוטה לשחק משחק פיזי ואיטי יותר, כך שהוא אוהב שחקנים פיזיים, מדובר בסגנון מאמן שבקבוצה שלו כחולם יודעים בדיוק את התפקיד שלהם וכולם מאוד מוכוונים ודרוכים. בהתקפה הקבוצות שלו מצליחות להגיע אל הקו אך מנגד בצד ההגנתי לא מרבות לבצע עבירות.
תומאס ליסאלו, 39 - בון: מאמנה הפיני של בון מהליגה מחזיק במוניטין סולידי, ומסתבר כשם שהליגה הגרמנית ידועה בתור חממה ליצוא שחקנים בשנים האחרונות, גם מאמנים מגיעים לשם להתפתח, עד כה ליסאלו הפיני הספיק לאמן גם בקרליסהיים. עד כה בקריירת האימון שלו הוא עדין לא הצליח לזכות בתואר רשמי, אך המוניטין הדי טוב שעשה לעצמו עד כה, מתגבר לו לאיטו כאשר מדברים על העין הטובה שיש לו בכל הנוגע לגיוס שחקנים.