בבית”ר ירושלים מנסים למצוא פתרונות כדי להפוך את ברק אברמוב לבעלים של בית”ר ירושלים עד יום רביעי השבוע – הזמן שנשיאות בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל נתנה זמן לקבוצה. אחרי שהבינו בהנהלת המועדון שעיריית ירושלים לא תעניק הלוואה או ערבות להלוואה, כפי שנחשף לראשונה ב-ONE, בבית”ר מחפשים פתרונות אצל מנהלת הליגה או אצל זכיין שידורי ליגת העל ‘צ’רלטון’.
בעירייה מבטיחים עזרה לאברמוב בכל מיני דרכים, אך הם לא יכולים לספק ערבות כספית להלוואה. ראש העיר, משה ליאון, לא פוסל פגישה עם אברמוב כדי להסביר לו שהעירייה תתמוך בו כשיהפוך לבעלי בית”ר, אך הוא לא יוכל להעניק לו התחייבות לערבות כנגד הלוואה מצד העירייה.
אברמוב, שאמור להעביר 5 מיליון ש״ח מיידית לקופת החילוט כנגד החוב לסינגולריטים, צריך להעביר עוד כ-7 מיליון ש״ח לקופת המועדון. בנוסף, הוא צריך להשקיע כסף בקבוצה לעונה שבפתח ולהעמיד ערבויות בבקרה בסך של כ-4 מיליון ש"ח. לכן, אברמוב רוצה להבטיח את ההלוואה למועדון על סך 10 מיליון ש״ח ובשביל שזה יקרה צריך למצוא ערבות להלוואה. כלומר, על זה תקום ותיפול העסקה בין חוגג לאברמוב.
כאשר בית"ר תחליף בעלות בעלות, מצפים לה חובות רבים. היא צריכה לשלם לשחקנים כ-2 מיליון שקלים על העונה החולפת, להעביר למרקו יאנקוביץ’ כ-1.5 מיליון שקל לאור פסיקת פיפ"א, לשלם 5 מיליון שקל למשטרה ו-3.5 מיליון שקל להחזיר בהלוואה כספית לחברת נאות בית וגן. בנוסף, היא תצטרך להעביר עוד כ-2 מיליון שקלים בגין הלוואה כספית מגורם נוסף, עוד 2 מיליון שקלים בהלוואה פרוסה לגורם חוץ בנקאי (שירצו לשלם אותה ישר) וגם לשלם לנאמן עו"ד יצחק יונגר 1.5 מיליון שקל בגין עבודתו.
כלומר, מדובר בסכום של כ-17.5 עד 18 מיליון שקלים, ועוד ערבות לבקרה התקציבית. ככה שלפני תקציב הקבוצה, אברמוב יצטרך לדאוג במיידי לכ-22 מיליון שקלים. הוא מוכן לקחת על עצמו כ-12 מיליון שקלים באופן מיידי, ולכן דורש מבחינתו את ה-10 מיליון שקלים.
יש גורמים סביב העסקה שבטוחים שבכל מקרה אברמוב ייקח את הקבוצה, גם אם לא יעזרו לו בערבות. אך האחרון הבהיר לסובבים אותו וגם לרו"ח שלו שהוא במקרה כזה לא ייקח את הקבוצה, ואין מבחינתו בכך ניסיון להלחיץ את הקבוצה ואת הסובבים. זה מבחינת אברמוב עיקרון שלא יהיה מוכן לוותר עליו.
כבר כמה שבועות שבבית״ר ירושלים ניהלו שיחות עם המנהלת ועם גוף השידור ‘צ’רלטון’ בנוגע לערבות. אז היה נדמה שכולם מחכים לפתרון עם המשטרה, אלא שעכשיו שהמכשול עם משטרת ישראל הוסר, נראה שבמנהלת נסוגו לאחור. בבית״ר מופתעים מאוד וטוענים כי “אחרי כל המאמצים של השבועיים האחרונים להציל את בית״ר, דווקא המנהלת עלולה לחסל את האפשרות שבית״ר תישאר בליגת העל".
גורמים בבית"ר מוסיפים: "המנהלת כבר רצתה לעזור, אבל היה מי ששם שם רגליים. במכבי פתח תקווה ולוזון יושבים לארז כלפון על הווריד כי הם רוצים לעלות לליגת העל. הפעילו גם אנשים נוספים במנהלת וגם את זכיין השידור, הכל כדי להרוס לבית"ר, למרות שידעו שהיא עוברת לבעלים חדש. בסופו של דבר המנהלת יכולה לברוח מזה, אבל היא גם תצטרך לשאת בתוצאות. זה הכי קל לא לעשות כלום, להתעלם מהמצב שבית"ר הגיעה אליו ואחרי זה להגיד שניסו".
אותו גורם הוסיף: "המצב של בית"ר השנה יוצא דופן – בעלים שנעצר ולא יכול לעשות שום פעולה. בסוף עובדים דרך בית המשפט וברגע האחרון מוצאים בשיניים פתרון שיוציא את הקבוצה מהמשטרה, אז המינימום הוא שמי שצריך בכדורגל יסייע. כשכולם יודעים שבכל מקרה הכסף הזה יוחזר, בית"ר פשוט לא תקבל את מה שמגיע לה".
על השאלה: ‘האם בלי ערבות להלוואה, לא תהיה עסקה עם אברמוב?’ אמר בכיר במועדון בייאוש: ״לא יודע״. יחד עם זאת, מאחורי הקלעים יש גורמים שמנסים לפעול למצוא פתרון לערבות שאברמוב דורש, כאשר מנסים לערב מספר גורמים יחד: נאות בית וגן, זכיין השידור, בעלי קבוצות בלי קשר למנהלת, וגם יבקשו מאברמוב להתגמש מבחינת הדרישה שלו.
המציאות כרגע היא שבית״ר עברה שני מכשולים עיקריים: מכירת בני יהודה והמשטרה. האם כל המאמצים היו לשווא? בבית״ר מקווים שבמנהלת ובקרב כל גורמי הכדורגל שהתבטאו עד כמה בית״ר חשובה לליגה, תהיה התגייסות והתעוררות, כשהדד ליין להעברת הקבוצה בבקרה, ה-10.8 (יום רביעי השבוע), קרוב מתמיד. גורמים סביב המנהלת הודפים את הטענות ואומרים: “כל החלטה על שיעבודים לטובת קבוצות, אם תהיה, מחייבת בכינוס ודיון בדירקטוריון".
במקביל, אבי לוזון הודף את הטענות שמעלים נגדו ונגד קבוצתו: “ערב תשעה באב, בית המקדש נחרב על שנאת חינם. לא דיברתי עם ארז כלפון למעלה מחודש בשום נושא. המנהלת לא יכולה לתת לקבוצה א' ולא לתת לקבוצה ב'. הרבה קבוצות היו שמחות לעזרת המנהלת, מכבי פ"ת לא אשמה בצרות של בית"ר ירושלים. מכבי פ"ת בכל שנות קיומה, 110 שנים, מעולם לא הייתה ולא פעלה תחת מפרק".