עולם הכדורגל עדיין מתקשה לדמיין את לאו מסי משחק בקבוצה אחרת מאשר ברצלונה. הסופרסטאר שיחק במדי המועדון מקטאלוניה מאז שהיה בן 12 וכעת, בגיל 33, לא מדובר בשינוי של מה בכך מבחינתו. עד אמש, כולם היו בטוחים שמסי יפרוש במדי קבוצתו האחת והיחידה, או שלכל הפחות יחזור לשנת פרישה בניואלס אולד בויס, קבוצת עיר הולדתו בארגנטינה.
אבל הפרעוש לא הביע התלהבות לשוב לקבוצת ילדותו, ולא רק בגלל שמהבחינה הכספית לא מדובר באופציה מעשית. בראיונות שהעניק לאחרונה הוא טען שהוא מודאג ממצב הפשיעה ההולכת וגוברת בעיר רוסאריו.
כעת, השאלה הגדולה היא היכן ישחק מסי בעונה הבאה. האם זה יקרה באחד המועדונים הגדולים האחרים של אירופה, או שהוא יעדיף לסיים את הקריירה בליגה עשירה וקצת פחות אטרקטיבית מהבחינה המקצועית כמו ה-MLS האמריקאית, הליגה הסינית או זו שבקטאר בה שיחק ומאמן צ'אבי.
לאחרונה פורסמו מספר אפשרויות שעומדות על הפרק, וכעת הגיעה העת לבדוק מהו המקום המתאים ביותר מבחינתו. אוהדי ברצלונה הזילו דמעה כששמעו על ההודעה של מסי, אבל יהיה גם מי שיגיד שבמצב הכלכלי הנוכחי והמשבר בו נתון המועדון מדובר בהזדמנות להרוויח ממכירת הכוכב, רגע לפני הירידה הצפויה בכושרו בעקבות גילו.
מנצ'סטר סיטי: חלום האיחוד עם גווארדיולה
מעבר למנצ'סטר סיטי יכול להיות מוצלח מבחינתו של מסי ולא רק בשל האתגר המקצועי – להוכיח שהוא מסוגל להוביל לזכייה בליגת האלופות גם קבוצה אחרת מאשר ברצלונה.
מסי ישמח מאוד להתאחד שוב עם פפ גווארדיולה, המאמן שבהדרכתו הוא סיפק את שנותיו המוצלחות ביותר וזכה איתו ב-14 תארים בין 2008 ל-2012. וגם עם קון אגוארו, חברו לנבחרת ארגנטינה.
סיטי שואפת כבר שנים ארוכות לזכות בצ'מפיונס, אבל לא מצליחה לעשות זאת. צירופו של הכדורגלן שנחשב לטוב בעולם עשוי להוות מבחינתה את הערך המוסף הדרוש לכך, וגם על מנת להשיב לעצמה את תואר האליפות אחרי שסיימה עם 18 נקודות פחות מליברפול.
העניין הוא שלא מדובר במהלך פשוט. מסי דורש להשתחרר מברצלונה בחינם, ברצלונה טוענת שתוקף הסעיף בחוזה המאפשר לו לעשות זאת פג ב-10 ביוני. אם ההנהלה של בארסה צודקת ותזכה בדיון המשפטי שיתנהל בנושא, תצטרך מנצ'סטר סיטי לשלם את הסכום הדמיוני הנקוב בסעיף השחרור שלו – 700 מיליון אירו. וכל זה עוד לפני משכורת העתק שלו (בל'אקיפ דווח שמדובר ב-8.3 מיליון אירו ברוטו בחודש).
גם אם הקטלאנים יתפשרו ויסכימו להפחית מדרישתם, סיטי עדיין תצטרך להימנע מעבירה על חוקי הפייר פליי. כזכור, לאחרונה היא עמדה בפני השעיה ממשחקים באירופה בשל עבירה דומה ולבסוף לא נענשה.
ליאם גלאגר מ"אואזיס", אוהד שרוף של סיטי, כבר מפנטז
כדי להימנע מהאשמות נוספות תצטרך סיטי להוכיח שהיא לא הוציאה סכומים גדולים יותר מאלו אותם הרוויחה בשלוש השנים האחרונות. בשל כך, רכישתו של מסי בסכום גדול (בארסה לא תתפשר על פחות מ-222 מיליון אירו, הסכום בו נמכר ניימאר לפריז סן ז'רמן ב-2017) תיאלץ אותה למכור חלק מכוכביה.
מנצ'סטר יונייטד: מלהיב, אבל לא ריאלי
אולה גונאר סולשיאר ישמח בוודאי לראות את מסי משתף פעולה עם ברונו פרננדש ומרקוס רשפורד, אבל נכון לעכשיו התסריט הזה לא כל כך נראה ריאלי למרות פרסומים באנגליה לפיהם ראשי השדים האדומים כבר פנו להנהלת ברצלונה.
גם אם מסי יתלהב מהאתגר להגיע לאולד טראפורד ולעזור לקבוצה להשיב את התואר בפרמייר-ליג או בליגת האלופות לראשונה מאז עידן אלכס פרגוסון, לא ברור אם מועדון שלא הסכים לשלם 108 מיליון אירו לבורוסיה דורטמונד תמורת ג'יידון סאנצ'ו יוכל להרשות לעצמו לרוקן את הכיס ולשלם יותר מכפול מכך.
פריז סן ז'רמן: הגיוון פיננסי ואיחוד עם ניימאר
מסי ניסה לשכנע בשנה האחרונה את הנהלת ברצלונה להחזיר את ניימאר. אחרי שהמהלך לא יצא לפועל, ייתכן שהאיחוד המחודש בין השניים יתרחש דווקא בליגה הצרפתית.
מהבחינה הפיננסית, מעבר של מסי למועדון עשיר נראה כהגיוני ביותר. לרשות סגנית אלופת אירופה עומדים האמצעים הכספיים על מנת לרכוש אותו אם בארסה תסכים להפחית מסעיף השחרור, ומצד שני נגד הקבוצה לא עומד איום של השעיה בגלל עבירה על חוקי הפייר פליי כמו במקרה של סיטי.
הבעלים הקטארי, תמים בן חמאד אל ת'אני, ששילם 222 מיליון אירו תמורת ניימאר ו-180 מיליון תמורת קיליאן אמבאפה כעבור שנה, לא יהסס לפתוח שוב את הכיס.
אם מסי יצליח להוביל את פ.ס.ז' יחד עם ניימאר לזכייה בצ'מפיונס הוא יסתום הרבה פיות שטענו שהוא מסוגל להצליח רק בבארסה. מאידך, הליגה הצרפתית נראית אפורה ומשעממת במושגים שלו לעומת האפשרות לעבור למשל לפרמייר-ליג.
אינטר: מקלט מס והאתגר להדיח את רונאלדו מהפסגה
יובנטוס שולטת באופן בלעדי בליגה האיטלקית אחרי שזכתה באליפות תשיעית ברציפות. כל עוד כריסטיאנו רונאלדו בשורותיה נראה כי יהיה קשה ליתר הקבוצות להדיח אותה מהפסגה, ומשום כך האפשרות להצטרף לאינטר יכולה לעשות את זה למסי.
מדובר בליגה איכותית ובאתגר ספורטיבי מאין כמוהו. מסי בהדרכתו של אנטוניו קונטה יכול להיות אטרקציה כפי שהיה בכל שנות השיא שלו, וגם שיתוף פעולה עם לאוטרו מרטינס (שנמצא על הכוונת של ברצלונה) יכול להלהיב אותו. לכך יש להוסיף את יחסיו הקרובים עם חברו לשעבר בנבחרת ארגנטינה, חאבייר סאנטי, המשמש כמנהל ספורטיבי אצל הנראזורי.
קונטה טען לאחרונה שצירופו של מסי למועדון אינו ריאלי, אבל הדברים נאמרו לפני ההודעה האחרונה ואם הסכום שיידרש עבורו יגיע לאיזור השפוי, האופציה הזו עשויה להפוך לממשית.
לאחרונה גם טענו השמועות באיטליה שאביו של מסי, חורחה, כבר רכש בית במילאנו לקראת מעבר של בנו למקום. מומחי כלכלה באירופה טוענים גם שחוקי המס האיטלקיים, שיאפשרו למסי לשלם מיסים מופחתים לעומת אלה אותם יידרש לשלם באנגליה ושנדרש בספרד (הועמד כזכור לדין בעניין זה), יקלו עליו לעשות את המעבר.
סוכנו לשעבר של מסי, ז'וזפ מריה מינגליה, אמר בראיון לתחנת "קדנה קופה" בספרד: "לדעתי יש לו כבר קבוצה, אינטר. באיטליה משלמים פחות מיסים".
"ברור שזה לא יהיה פשוט מהבחינה הכלכלית", הודה נשיא אינטר לשעבר מאסימו מוראטי בראיון ל"אס" הספרדי, "אבל המכשול הגדול ביותר הן כוונותיו של מסי בעצמו. ראיתי את הפרסומת עם הצללית שלו בכיכר הדואומו ואני מניח שכבר ננקטה יוזמה בעניין הזה. אם לא - זה בטח יקרה בקרוב".
ארה"ב: אפשרויות עסקיות עצומות והרמז לבקהאם
עד להגעתו של פלה לניו יורק קוסמוס ב-1974 מעטים היו אזרחי ארצות הברית שצפו בכדורגל. גם היום מעמדו של הענף נמוך מאוד בהשוואה לליגות הפוטבול, הבייסבול והכדורסל במעצמה, אבל המציאות שונה.
פלה עזר בזמנו להגביר את הפופולריות של הכדורגל. כיום, הקהילה הלטינית הגדולה במדינה והאפשרויות העסקיות העצומות שיעמדו בפני יועציו הכלכליים של מסי עשויים להביא לכך שהוא יגיע לליגה זו.
מלבד זאת, הליגה (לא הקבוצות) היא זו שמבצעת את הרכישות וחותמת על חוזים עם שחקנים, דבר שעשוי להקל על הרכישה של מסי מברצלונה. מעבר לכך, בארסה תשמח למכור את מסי לקבוצה מחוץ לאירופה, שלא עשויה לשמש כיריבה שלה בליגת האלופות.
ברור שהופעה במדי לוס אנג'לס גלאקסי או אינטר מיאמי של דייויד בקהאם לא תהווה אתגר מקצועי ראשון במעלה, וכל זכייה בתואר לא תשתווה למה שעשה מסי בברצלונה, אבל החוזים עליהם יוכל לחתום יהפכו אותו לאדם עשיר אפילו יותר ממה שהוא כיום. וגם אווירה מקצועית במגרשים המפוארים ואווירת כדורגל לוהטת ביציעים לא יחסרו לו.
לפני שנתיים אמר מסי לבקהאם: "מי יודע, אולי יום אחד תצלצל אליי". יכול להיות שהגיעה העת ובעונה הבאה הוא יחליף מסירות עם בלז מטווידי ויגרום לכך שחוזי הפרסום בהפסקות משחקים ישברו שיאים חדשים.