נכון, היא עדיין לא הצהירה על כך באופן רשמי, אבל 30 אלף הצופים שהגיעו הלילה (בין שישי לשבת) לאצטדיון ארתור אש בניו יורק - ועוד עשרות המיליונים שצפו בבית - הבינו לבד שהם חזו במשחקה האחרון של סרינה וויליאמס כטניסאית פעילה.
מי שנחשבת לטניסאית הטובה בהיסטוריה (ואחת הספורטאיות הגדולות בכל הזמנים) הודחה מאליפות ארה"ב - הטורניר שעל-פי התכנון אמור להיות האחרון שלה בקריירה - אחרי הפסד 7:5, 6:7 (4), 6:1 לאיילה טומליאנוביץ' האוסטרלית בתום מותחן של שלוש שעות ו-5 דקות בסיבוב השלישי.
"זה היה חתיכת מסע", הודתה סרינה בסיום, כשהיא נלקחת לראיון על המשטח, לעיני האוהדים המשולהבים. "הייתם נהדרים, תודה לכם. תודה גם לאבא, אני יודעת שאתה צופה, ולאמא. אני רוצה להודות למעשה לכל מי שהיה בצד שלי במשך כל-כך הרבה שנים, למעשה עשורים. זה מתחיל בהורים שלי, הם ראויים להכל".
סרינה בת ה-40 דמעה במהלך הראיון. "אלה דמעות של אושר, נראה לי לפחות", צחקה מיד והודתה לאחותה הגדולה: "בכל מקרה, לא הייתי סרינה אם לא ונוס. אז תודה לך ונוס, היא הסיבה היחידה שסרינה וויליאמס בכלל הומצאה".
סרינה הציגה טניס נהדר גם הלילה. היא כבר הוליכה 3:5 במערכה הראשונה והגישה לניצחון בה, אבל ראתה את טומליאנוביץ' מנצחת ארבעה משחקונים רצופים בקאמבק אדיר. גם במערכה השנייה הוליכה 2:5, אבל נגררה לשובר שוויון. במערכה השלישית, וויליאמס שברה מיד ל-0:1, אבל מאותו רגע לא עלתה יותר על הלוח והפסידה בסיום 6:1.
סרינה נשאלה אם היא תשקול מחדש את פרישתה וענתה: "אני לא חושבת, אבל לעולם אי אפשר לדעת. אני עוד לא יודעת". מנגד, טומליאנוביץ' ממש התנצלה בפני הקהל: "אני ממש מצטערת כי אני אוהבת את סרינה בדיוק כמו כולכם. מה שהיא עשתה עבורי ועבור הטניס זה מטורף. האמת, הייתי בטוחה שאפסיד".
23 תארי גראנד סלאם ושיאים שכנראה לא ישברו
סרינה התחילה את הקריירה שלה ב-1997, ובתוך כמה שנים הפכה לטניסאית מספר 1 בעולם ללא עוררין עם 39 תארי גראנד סלאם (23 ביחידות, 14 בזוגות נשים ו-2 בזוגות מעורבים). היא אחותה הצעירה של ונוס וויליאמס, שדורגה בעצמה במקום הראשון בעולם, אבל הפכה לבסוף לטניסאית הבכירה במשפחה.
וויליאמס נחשבת לאחת הספורטאיות הגדולות בהיסטוריה, ובוודאי שלטניסאית הטובה בכל הזמנים, גם אם בשנים האחרונות לא הציגה הטניס שכולנו הכרנו ממנה. בשיאה, דורגה במקום הראשון בעולם במשך 186 שבועות ברציפות (שיא שהיא מחזיקה יחד עם שטפי גראף). היא זכתה, כאמור, ב-23 תארי גראנד סלאם ליחידות, יותר מכל אישה בהיסטוריה בעידן הפתוח של הטניס.
היא הייתה (ואולי עדיין) הפנים של טניס הנשים בעולם, ואחת הספורטאיות הכי נערצות ואהובות אי פעם עם קריירה שמתפרשת על פני שנים ארוכות. גם בגיל מתקדם יחסית היא המשיכה לשלוט בענף ואספה תארים. הגראנד סלאם האחרון שבו זכתה היה אליפות אוסטרליה ב-2017.
בדצמבר 2016 התארסה למייסד אתר "רדיט", אלכסיס אוהניאן וב-2017 ילדה את בתה הבכורה אולימפיה. גם אחרי שהפכה לאמא היא המשיכה להיות בצמרת הטניס הנשי, למרות שהפסידה בכל ארבעת גמרי הגראנד סלאם שבהם הופיעה. בשנים האחרונות סבלה מפציעות ולאחרונה חזרה למגרשים אחרי היעדרות של שנה. בקרוב, כידוע, כמו שכולם כבר הבינו - תתלה באופן סופי את המחבט.
ג'אבור וגוף בשמינית הגמר
המדורגת 5 בעולם, אונס ג'אבור, שהגיעה עד גמר ווימבלדון האחרון, העפילה לראשונה לשמינית הגמר בארה"ב. הטוניסאית חזרה מפיגור מערכה וגברה על שלבי רוג'רס המקומית (31) 6:4, 4:6, 3:6. גם קוקו גוף (12) לראשונה בין 8 האחרונות אחרי 2:6, 3:6 על מדיסון קיז (20) בדרבי האמריקאי.
אצל הגברים, המדורג ראשון דניל מדבדב גבר 4:6, 2:6, 2:6 על וו ייבינג המפתיע (174 בעולם), שהפך השבוע לטניסאי הסיני הראשון מאז 1946 שמגיע לסיבוב השלישי בגרנד סלאם והראשון שבכלל מנצח משחק במייג'ור מזה 64 שנה.
ההופעה ההרואית של אנדי מארי בניו יורק הסתיימה לה בהפסד 6:4, 6:4, 6:7 (1), 6:3 למתאו ברטיני (13) האיטלקי. קספר רוד (5), שמעולם לא עבר את הסיבוב השלישי בארצות הברית, שרד דרמה גדולה לפני שחלף על פני טומי פול האמריקאי (29) עם 6:7 (3), 7:6 (5), 6:7 (2), 7:5, 0:6.