הסיפור הכי מדובר של המשחקים האולימפיים הללו הגיע הלילה (בין שישי לשבת) לסיומו. המתאגרפת האלג'יראית אימאן חליף (25) זכתה במדליית הזהב בקטגוריית המשקל עד 66 ק"ג, זאת לאחר ניצחון 0:5 בגמר בהחלטה פה אחד על אלופת העולם המכהנת יאנג ליו הסינית באצטדיון רולאן גארוס.
למרות ההחלטה הגורפת של השופטים, הקרב לא היה חד צדדי לגמרי ולא היה ניכר כי חליף נהנית מיתרון פיזי מובהק על פני יריבתה הסינית.
חליף נכנסה לזירה לקול שאגות "אימאן, אימאן" של האוהדים האלג'יראים הרבים שהגיעו לתמוך בספורטאית, שנקלעה לעין הסערה. הסיבוב הראשון היה שקול למדי, אבל השופטים קבעו כי חליף ניצחה בו. ליו הצליחה להכניס מעט חבטות בסיבוב השני, אבל זה לא הספיק לה. השופטים החליטו שהאלג'יראית שוב ניצחה. בתום הסיבוב השלישי כבר לא היה ספק מי המנצחת והאלופה האולימפית הטרייה. חליף המאושרת הונפה בסיום על ידי מאמנה וחגגה עם דגל הלאום האלג'יראי.
הסערה הכי גדולה בפריז
האלג'יראית בת ה-25 הגיעה לפריז כדמות אלמונית מחוץ לעולם האיגרוף לנשים, והפכה בין רגע לשם מדובר בכל העולם ולא באופן שבו קיוותה.
ניצחון מוחץ של חליף על יריבה איטלקייה בשמינית הגמר ב-46 שניות – ותגובה אמוציונלית של המפסידה שפרצה בבכי וסירבה ללחוץ את ידה, נתנה את האות לתחילתה של סערה. אנשים שלא צפו בקרב בזירה מעולם ולא לקחו אף קורס בביולוגיה באקדמיה, הפכו למומחים מטעם עצמם לענייני איגרוף ומגדר גם יחד.
הסיבה לסערה סביב חליף נעוצה בבדיקת מגדר בה נכשלה לכאורה בשנה שעברה. על פי האיגוד הבינלאומי (IBA), הבדיקה שנערכה לחליף ולמתאגרפת לין יו-טינג מטייוואן קבעה כי הן גברים מבחינה ביולוגית בגלל רמות גבוהות של ההורמון הגברי טסטוסטרון שנמצאו בדמן. עם זאת, האיגוד מעולם לא הציג את ממצאי הבדיקה. דובר האיגוד שינה מעט את הגרסה השבוע, כאשר אמר כי הבעיה הייתה "כרומוזומים מסוימים שנמצאו בבדיקה", בעוד חליף טענה לאורך כל הדרך כי הבדיקה הייתה מזויפת.
כאן ראוי לציין כי האיגוד הבינלאומי מתנהל כבר שנים באופן מפוקפק, ומתמודד עם טענות רבות על שחיתות. העומד בראשו הוא רוסי שמקדם את הקו הלאומי והלעומתי נגד הוועד האולימפי הבינלאומי, בגלל ההשעיה של רוסיה מהאולימפיאדה על רקע המלחמה באוקראינה. יש מי שטוען כי חליף בכלל סומנה על ידי האיגוד הבינלאומי רק בגלל שהעזה לנצח יריבה רוסייה. בגלל המשבר ביחסים עם ה־IBA, הוועד האולימפי הבינלאומי לקח על עצמו את ארגון הטורניר בפריז, והוא מבצע בדיקות בצורה שונה – כך שחליף ולין הורשו להתחרות בפריז
את המגיבים ברשת הפרטים המדויקים לא בהכרח עניינו, והדיון סביב המתאגרפת האלג'יראית גלש הרחק מגבולות האיגרוף, גם אל עבר מחוזות טרנסופוביים, על אף שחליף איננה טרנסית. הוועד האולימפי האלג'יראי הצליח ללבות עוד יותר את העניינים כשהעליל כי ההאשמות נגד המתאגרפות שלו הן "מזימה ציונית".
בכל מקרה, חליף ניסתה לא לתת לכל הסערה הזו יותר מדי יחס. "לא אכפת לי מדעתו של אף אחד, באתי לכאן בשביל מדליה", היא הצהירה לאחר חצי הגמר. הלילה היא הפכה לאלופה אולימפית.
חליף סיימה תחרות מושלמת במהלכה ניצחה בארבעה קרבות. יריבתה הראשונה כאמור פרשה אחרי זמן קצר, ואת המתאגרפות מהונגריה ומתאילנד ברבע, בחצי הגמר ובגמר היא ניצחה בהחלטת שופטים גורפת.