שלוש שעות לפתיחת המפגש של בית"ר ירושלים מול הפועל ת"א נערכה פגישה של ראשי לה פמיליה בבית פנורמה על מנת לתאם עמדות בנוגע לעידוד, זאת במידה והקשר קאמסו מארה, גינאי ממוצא מוסלמי, יעלה להתחמם או לשחק. באותה פגישה הוחלט כי באותו רגע העידוד נפסק מיידית, אבל אף אחד לא ממש חשב שזה יהפוך למפגן חסר שליטה, שבדיעבד חקק רגע מכונן בתולדות המועדון.
אמנם האירועים בבלומפילד, האגרופים והבעיטות שעפו לכל עבר מהרגע שאוהדי בית"ר רק העזו לעודד בניגוד למדיניות הארגון כשמארה עלה לחימום על הדשא, היו קיצוניים במיוחד, אבל בשיחות עם אוהדים הם טוענים כי יושבי היציע המזרחי בטדי, כמו גם במשחקי החוץ, חווים אווירה דומה.
"לה פמיליה רוצים לקבוע בדיוק מתי מעודדים, מתי מפסיקים, מה אומרים ומה לא, אחרת החיילים שלהם יודעים בדיוק מה לעשות. הפעם זה הסתיים בפציעות, בתמונות שכל המדינה נחשפה אליהם, אבל במקרים רבים זה נגמר בכאפה פה, כאפה שם, משתיקים אוהדים באלימות מילולית, פיזית או איומים, הכל על פי החליל שלהם", מספר אחד מיושבי היציע המזרחי.
גלגל אינסופי של עימותים
אירוע שאמור היה להפוך למכונן ביחסים בין לה פמיליה לאוהדי בית"ר ירושלים היה אותו האימון בצהרי שישי, רגע אחרי שנחתמה העסקה בין משה חוגג לשייח האמירותי, שבדיעבד לא יצאה לפועל. הם עמדו קבוצה מול קבוצה, משני צידי מגרש האימונים בבית וגן, האוהדים המתונים ניסו להרים את הראש מול לה פמיליה, שחלק מחבריה התקרב אליהם בשלב מסוים. אפילו החלה אלימות פיזית והחרמת אביזרי העידוד של הקהל המתון, אבל המהלך לא התקדם ולא באמת יצר שינוי, מאחר והעסקה לא יצאה לפועל.
האוהדים המתונים, שחלקם חברים בארגוני אוהדים אחרים שלא הצליח לייצר דומיננטיות או שליטה ביציעי טדי או במשחקי החוץ, הרגישו מרומים בשל עסקת השייח, נוצר חוסר אמון בינם לבין חוגג, בדיוק הריק אליו נכנסו שוב אנשי לה פמיליה, שניצחו בדו קרב מולם, גם מול חוגג, שהחליט לזוז הצידה לפני מספר שבועות, כשהודיע שהוא מחפש רוכש למועדון.
התהליך והיחסים בין בעלי בית"ר ירושלים לארגון לה פמיליה אחידים. זה מתחיל בחיבוק חם, בשלב הראשוני אפילו סבסוד של אביזרי עידוד ואפסונם, הסעות, כרטיסים לחלקם, אלא שאז מגיע שלב העימות, אם בשל הרצון לצרף שחקן או בעלים מוסלמי במקרה של חוגג, או נטרול אספקת החמצן הכלכלי שלהם במקרה של טביב, שמנע מהם מכירת מרצ'נדייס. לעיתים ישנו שלב של סולחה, אבל הפיצוץ בסופו של דבר תמיד מגיע.
"הם לא בכדי אמרו ביציעים בבלומפילד שהם בעלי הבית, זה בדיוק מה שהם מרגישים", מספר אחד מאוהדי בית"ר. "הם סילקו בעלים לבד, עלי מוחמד עזב למכבי חיפה, הם הרגישו שהם מקבלים את ההחלטות".
חוגג עוד ניסה לערער על כך, הוא נקט בשיטה של תביעות גדולות, ניסיון למנוע מהם כניסה למגרשים, אבל דווקא אתמול (שלישי), יממה לאחר האירועים בטדי, תוכננה בכלל סולחה בין הצדדים. הוא היה אמור למשוך את התביעות נגד חברי לה פמיליה, והם היו אמורים להפסיק את החרם על הגעה למשחקים בטדי.
בהיעדר בעלים שמזרים כספים, אנשי בית"ר הבינו שבהתחשב בכך שעדיין לא רכשו את המועדון, ישנם שני מסלולים להבאת כסף: מכירת מינויים, כשכרגע לבית"ר יש פחות מ-2,000 כאלו, וככל הידוע חברי לה פמיליה לא רכשו שום מינוי. או במקרה והסולחה לא תצלח, וכמו שניתן להבין עכשיו היא לא, למכור שחקנים בינואר ולקצץ בשכר השחקנים שיישארו.
מפסיקים לפחד ומרימים ראש
העדויות הקשות, התמונות שמציגות זירת קרב ביציע בית"ר בבלומפילד, גרמו לכך שאותו אירוע מכונן מהאימון ההוא בצהרי שישי אחרי עסקת השייח הכושלת, עשוי הפעם באמת לצאת לפועל. בעמוד הפייסבוק הרשמי של לה פמיליה פורסם פוסט שבו הארגון סירב לקחת אחריות על האירוע. כמעט כל התגובות היו נגד הארגון, לראשונה האוהדים הרימו ראש בצורה גורפת. זה היה המשך ישיר לעצומה עליה חתומים אוהדי בית"ר נגד לה פמיליה.
אך זה ממש לא הכל. אוהדים ברשתות החברתיות הציגו תמונות וסרטונים מהאירוע, עם דגש על חלק מהמתפרעים, כולל פרסום שמם ואף פנייה למשטרה בבקשה לנסות וללכוד אותם, משהו שלא קרה עד כה וספק אם היה קורה לפני אותם אירועי אלימות ביציע.
גם בלה פמיליה קיבלו את האירוע בצורה שונה. אחד מבכירי הארגון למשל, ליאור פטורי: "אני לא בא להצטדק ולא בא להתייפייף, אבל בואו לא נשכח לשם מה הוקם הארגון הזה, לה פמיליה. ויכוחים תמיד היו, אבל לא כמו הפעם שהגענו לתחתית. זה לא מה שרצינו ולא מה ששאפנו בשנים שהארגון הזה קם. תמיד ידענו להילחם במי שפוגע בנו כקהל, נלחמנו בשביל שאר הקהל, ביחד איתו ולמענו. יש הרבה אינטרסנטים, אנשים מתסיסים, שחיפשו פילוגים. לא אומר שידינו נקייה, לא כארגון ולא כאנשים פרטיים, אבל זה כבר עבר את הגבולות והרס את החשק. באופן אישי נגד מה שקרה בבלומפילד ומה שיקרה בעתיד עם הפילוג הזה שלא עוצר. נכון, אני פחות מעורב, אבל חושב שכל מי שבית”ר חשובה לו והיציע חשוב לו צריך לעשות חשבון נפש, לעצור, לחשוב ולהתאחד. צריכים גם להגיד טעינו וזה מופנה לכולם. אל תשכחו שבסוף כולנו אוהדי בית”ר והדבר הזה שכל כך יקר לנו נחרב".
אבי כהן, עוד אחד מראשי הארגון, העלה פוסט בנימה דומה: "אוהדים יקרים, חברים ומשפחה יקרה! מה שקרה במגרש לא עובר לידי בפן האישי כאוהד שנמצא ביציע 30 שנים בימים הטובים והפחות טובים של בית”ר. אני רוצה להגיד שאני נגד כל אלימות שמתרחשת ביציע הבית”רי ובטח בין האוהדים שלנו מכל סיבה שלא תהיה. אני מכבד את כל האוהדים באשר הם ותמיד פתוח להקשיב גם אם הדעות שלנו מתנגשות. מה שקרה ביציע זו בושה ובטח לא הדרך שלי ושל חבריי הרבים ליציע. כמו שפעלתי בעבר, אמשיך באותה הדרך למנוע סיטואציות שכאלה. את הגלגל לאחור לא ניתן להשיב אבל בהחלט ניתן לתקן כדי שאירועים מסוג זה לא יקרו שנית".
בראשון הקרוב יהיה מבחן גדול לאוהדי בית"ר לקראת המשחק מול הפועל חיפה, אליו בכל מקרה לא מתכוונים להגיע אוהדי לה פמיליה, שלא מוכנים להכניס כסף לקופת בית"ר. ראשי המועדון סימנו את המשחק הזה ופתחו בקמפיין מיוחד על מנת שאוהדים יגיעו לאצטדיון טדי, שנגד עירוני קריית שמונה הכיל רק 3,000 אוהדים. "יש לכולנו פחד מסוים להגיע, גם לטדי, יותר למשחקי החוץ בגלל החיכוך עם אוהדי לה פמיליה, אבל כדי להשתחרר מאלו שכבשו לנו את הקבוצה, שלקחו לנו אותה, אנחנו חייבים להגיע בראשון לטדי", טען אחד האוהדים.