זוכרים שהייתה פה אולימפיאדה? זאת עם כל הענפים האזוטריים והטהורים של ספורט, עם מחוות ספורטיביות אמיתיות, עם ספורטאים נטולי נרקיסיזם, עם גאווה לאומית, עם פריז היפהפייה שהצליחה לשלב בין האייקונים ההיסטוריים שלה ואתרי התיירות שלה להיכלים ולאצטדיונים שהקימה לכבוד המשחקים? זוכרים?
זוכרים את גמר הנשים בכדורעף חופים בתשעה באוגוסט, בין הזוג הקנדי לזוג הברזילאי, ואיך במערכה השלישית והמכרעת, מיד לאחר שהברזילאיות עלו ליתרון 8:11, הרוחות קצת התחממו, השחקניות התקרבו לרשת, הניפו אצבעות זו על זו והתחילו בקרב צעקות, בעיקר בין ברנדי ווילקרסון הצפון-אמריקאית לאנה פטרישיה סילבה ראמוס הדרום-אמריקאית? זוכרים את השופט יורד מהכיסא ומנסה להרגיע את השחקניות? את השחקניות חוזרות לעמדות שלהן ומתכוננות לנקודה הבאה?
5 צפייה בגלריה
ויניסיוס
ויניסיוס
לא דחה על הסף את ההצעה הסעודית. ויניסיוס
(צילום: Tan Jun/Getty Images)
זוכרים מה קרה שם אז, על מגרש כדורעף החופים בצילו של מגדל אייפל? זוכרים שהדי.ג'יי עם האינטליגנציה הרגשית התחיל לנגן את "דמיין", המנון השלום של ג'ון לנון, וכל הקהל התחיל לשיר ביחד, והשחקניות מחאו כפיים ולא יכלו לעצור את הצחוק שלהן? זוכרים?
זוכרים שהיו משחקים אולימפיים? אז הגיע הזמן להפסיק לדמיין ולחזור למציאות. זה לא לקח יותר מיום עד שגם עולם הספורט צלל לתוך הסחלה של היומיום.

הדילמה של ויניסיוס ג'וניור

טום קרוז עוד לא הספיק לנחות, וכבר ויניסיוס ג'וניור קיבל מקרן העושר של ערב הסעודית הצעה שהוא לא יכול לסרב לה: מיליארד אירו לחמש שנים כדי לשחק בליגה המקומית. ההצעה הגיעה לוויניסיוס, אחד המועמדים העיקריים לזכייה בבלון ד'אור, לאחר שהוביל את ריאל מדריד לאליפות ולזכייה בגביע האלופות. זאת לאחר שקיליאן אמבפה סירב להצעה דומה והעדיף להצטרף לריאל.
ויניסיוס ביקש מהסעודים לדבר עם ראשי ריאל. הוא שוקל את ההצעה. יש מצב שהוא ישקול, בגיל 24 ועוד לפני שיא הקריירה שלו, וכשהוא "מאושר וחדור מוטיבציה במדריד", לעבור ממועדון פאר אירופי לליגה לא תחרותית, בלי שום מורשת, בלי שום מודל והצדקה כלכליים, כי הקריירה קצת קצרה וצריך להרוויח בה כמה שיותר כסף.
5 צפייה בגלריה
קיליאן אמבאפה
קיליאן אמבאפה
דחה הצעה דומה. אמבאפה
(צילום: REUTERS/Jennifer Lorenzini)
ובכלל, הסעודים גם מציעים לוויניסיוס ג'וניור הצעה בנוסף למשכורת העתק שלו: להיות הפנים השיווקיות של מונדיאל 2034. נו זה, שאף אחד עוד לא יודע איפה בדיוק יתקיים. ההוא שרק ערב הסעודית הגישה בקשה לארח.
קרן העושר הסעודית מחזיקה ב-75% מהערך של ארבע הקבוצות בליגה. את ויניסיוס ג'וניור מתכננת הקרן לשלב באל-אהלי, אחת מארבע הקבוצות הללו. הקרן אוהבת לחלק בין ארבע הקבוצות את השחקנים שהיא קונה בהמון כסף. בשבילה, זה צעצוע. אם ויניסיוס ג'וניור יסכים להצעה הזו בשיא הקריירה שלו, אפילו עבור שני מיליארד, הוא לא יהפוך לפנים של המונדיאל ב-2034 - הוא יהפוך לפנים של המאמץ הסעודי להלבנת כספים והפרת זכויות האדם במדינה באמצעות ספורט.

"איטליאניטה"

קחו את פאולה אגונו, 1.95 מטר של עוצמה, אתלטיות ויופי, שהייתה חלק מנבחרת איטלקית בכדורעף נשים שריסקה את האמריקאיות בגמר בדרך למדליית זהב. ביום שני החליטה אמנית הרחוב לייקה לעטר את הקיר שמול משרדי הוועד האולימפי האיטלקי בציור של אגונו כשהיא באוויר, מגישה סרב במדים הכחולים של הנבחרת הלאומית, עם מדליית זהב מסביב לצווארה. ליד האיור צוירו צבעי הדגל האיטלקי ונכתב "איטליאניטה", בתרגום חופשי: איטלקיות.
5 צפייה בגלריה
פאולה אגונו
פאולה אגונו
הרבה יותר משחקנית כדורעף. אגונו
(צילום: Kevin C. Cox/Getty Images)
אגונו נולדה באיטליה להורים מניגריה. ב-2014 היא קיבלה אזרחות איטלקית. היא הרבה יותר משחקנית כדורעף שמביאה זהב וכבוד לאומי לאיטליה, כשהביאה שתי מדליות זהב רצופות בליגת האומות ובאליפות אירופה. אלא שהיא הייתה גם נושאת הדגל של המשלחת במשחקים האולימפיים בטוקיו, היא דובבה דמות בסרט האנימציה "נשמה" של דיסני, היא אירחה תוכנית טלוויזיה ואת פסטיבל המוזיקה בסן רמו. אני מכיר פיצות שהן פחות איטלקיות מאגונו.
אבל אגונו היא בת להורים מניגריה. צבע עורה שחור. מיליון מדליות זהב לא ישכיחו את זה מאנשי תורת הגזע.

קצין ופופוליסט

רוברטו ואנאצ'י, 55, הוא גנרל בדימוס בצבא האיטלקי. חזהו וארון המדליות שלו עמוסים במדליות על שירותו, כולל משימות בעיראק, בסומליה, ברואנדה ובבלקנים. על תפקידו במיגור דאעש הוא קיבל את אות לגיון ההצטיינות מארה"ב.
5 צפייה בגלריה
רוברטו ואנאצ'י
רוברטו ואנאצ'י
פרו-רוסי, אנטי-להט"ב ואנטישמי. רוברטו ואנאצ'י
(צילום: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON)
5 צפייה בגלריה
לפני ואחרי: ציור הקיר של אגונו
לפני ואחרי: ציור הקיר של אגונו
לפני ואחרי: ציור הקיר של אגונו
(צילום: מתוך X)
אבל את פרסומו קנה ואנאצ'י בספר שכתב ב-2023, "איל מונדו אל קונטרריו" (עולם הפוך, בתרגום חופשי), שבו התגלה הגנרל כפרו-רוסי, אנטי-להט"ב, אנטי-פמיניסט, אנטי ילדים עם צרכים מיוחדים, אנטישמי, אנטי-מהגרים ואנטי פעילי האקלים. הצבא קבע בחקירה שוואנאצ'י לא קיבל אישור לפרסם את התוכן של ספרו, השעה אותו וחתך בשכרו. ואנאצ'י מצא דורשים מהר מאוד: מתיאו סלביני, ראש מפלגת "הליגה", קיבל אותו בזרועות פתוחות. שאר חברי המפלגה הפשיסטית והפופוליסטית לא ממש התלהבו - אפילו בשבילם ואנאצ'י היה קיצוני מדי.
בספרו, שהגיע למקום הראשון ברשימת רבי המכר באיטליה בדיוק לפני שנה, מזכיר ואנאצ'י גם את אגונו, וטוען כי המאפיינים הגופניים שלה אינם מייצגים "איטליאניטה". ביוני נבחר ואנאצ'י לפרלמנט האירופי, לאחר שקיבל את מספר הקולות השני הכי גבוה מבין המועמדים באיטליה.
בלילה שבין שני לשלישי, לילה אחרי שדמותה צוירה על קיר מול הוועד האולימפי האיטלקי, אלמונים הגיעו וצבעו את עורה של אגונו בוורוד.
פורסם לראשונה: 15:24, 16.08.24