רגע לפני טקס הפתיחה (ובאופן די נדיר), איתי שני היה הבוקר (שישי) הישראלי הראשון שהתחרה באולימפיאדת טוקיו. זה קרה בענף הקשתות ושני סיים את מקצה הדירוג במקום ה-60 מתוך 64 משתתפים.
טוקיו 2020 ב-ynet - מתחם מיוחד
שני צבר 635 נקודות ולמעשה הקדים רק ארבעה ספורטאים אחרים. הוא יפגוש בשלב הנוקאאוט הראשון את הירוקי מוטו היפני. "תנאי השטח היו מאתגרים. קבלת ההחלטות שלי הייתה טובה וגם היכולת הטכנית", סיכם שני.
זאת הפעם הראשונה בהיסטוריה שקשת ישראלי משתתף במשחקים האולימפיים, לאחר ששני בן ה-22 השיג את הכרטיס לטוקיו כשעלה לרבע גמר תחרות המיון שנערכה בפריז.
קצת הסברים על הענף ועל התחרות עצמה: באולימפיאדה מתחרים בקשת האולימפית Recurve. לאחר מקצי הדירוג התחרות עוברת לשיטת נוקאאוט, כשבכל שלב יורה כל קשת 12 חיצים ממרחק 70 מטר.
קוטרה של כל מטרה היא 1.22 מטר, והיא כוללת עשרה מעגלים. פגיעה במעגל הפנימי ביותר, מעגל מוזהב שקוטרו 12.2 ס"מ, מעניקה 10 נקודות, פגיעה במעגל לידו מעניקה 9 נקודות וכן הלאה, עד לפגיעה במעגל החיצוני ביותר (נקודה אחת). מי שמחטיא את המטרה לגמרי לא מקבל ניקוד.
שיא אולימפי עוד לפני טקס הפתיחה
עוד לפני טקס הפתיחה, נשבר כבר שיא אולימפי. במקצה הדירוג המקביל לנשים, הקשתית סאן אן הקוריאנית השיגה 680 נקודות, שיא אולימפי חדש במקצה הזה. הקוריאניות שנחשבות לרמה מעל העולם בענף הזה, תפסו את כל שלושת המקומות הראשונים במקצי הדירוג ויפגשו בסיבוב הראשון יריבות מאקוודור, מצרים וצ'ד.
גם עדות לחום הכבד השורר בטוקיו קיבלנו במקצה הדירוג לנשים. הקשתית הרוסייה סבטלנה גומבואבה איבדה את ההכרה במהלך התחרות כתוצאה מתנאי מזג האוויר הקשים. מאמן הנבחרת הרוסית סיפר שאחרי שקיבלה מים וטופלה על ידי הצוות הרפואי, גומבואבה הרגישה טוב יותר. גומבואובה דורגה במקום ה-45 במקצה הדירוג - וצפויה להמשיך להתחרות בשלבי הנוקאאוט למרות התקרית הבריאותית.