אם הייתם שומעים על קשר התקפי, שלא הבקיע או בישל במשך קרוב ל-500 דקות רצופות, הייתם מגדירים את היכולת שלו כבעייתית? במידה והתשובה שלכם חיובית, כנראה שלא עקבתם אחרי משחקי נבחרת ספרד ביורו הנוכחי.
יורו 2020 ב-ynet - למתחם המיוחד
12 שערי זכות הבקיעו הספרדים מתחילת הטורניר, אף אחד מהם לא רשום על שמו של פדרי. למעשה, הכישרון הצעיר של ברצלונה לא בעט למסגרת אפילו פעם אחת בחמישה משחקים. הוא גם לא נכלל ברשימת המבשלים שכוללת שבעה שחקנים. ועדיין, ככל שהיורו מתקדם החשיבות שלו רק עולה מבחינת לואיס אנריקה, שרואה בו כאחד העוגנים המרכזיים של נבחרתו.
עד כמה מרכזי? פדרי (פדרו גונסאלס) הוא השחקן היחיד למעט השוער אונאי סימון והבלם אמריק לאפורט שפתח בהרכב בכל משחקי לה רוחה ביורו. חשוב להבהיר שלא מדובר באילוץ של אנריקה, שכן על הספסל ממתין תיאגו אלקנטרה, שיכול לתפוס בקלות את העמדה. המאמן הספרדי פשוט לא מוכן לוותר על המנוע של הנבחרת – והוא גם יודע למה.
למרות עונה ארוכה ומתישה, הבטרייה של פדרי לא נגמרת והוא השחקן שרץ הכי הרבה מכל השחקנים ביורו! 61.5 קילומטר כיסה עד כה, ממוצע של יותר מ-12 קילומטר למשחק. נתונים כאלה נחשבים למצוינים גם עבור קשרי 50-50 קלאסיים, אבל כשהם מגיעים משחקן בעל נטייה התקפית יותר, מדובר במשהו מיוחד.
כדי להיכנס לפרופורציות המתאימות צריך להבין שהמאמץ שהשקיע העונה פדרי הוא כמעט על-אנושי. הוא מגיע אחרי עונה של 52 משחקים בכל המסגרות במדי ברצלונה (ועוד בעונת הבכורה שלו) וארבעה משחקים עם הנבחרת הספרדית הצעירה.
ומה יקרה בסיום היורו? ובכן, בניגוד לחבריו לנבחרת הוא לא יאגור כוחות באיזה ריזורט יוקרתי לקראת עוד עונה מתישה, אלא מתעקש להמריא לטוקיו כדי להצטרף למשלחת הספרדית במשחקים האולימפיים.
פספוס של ריאל מדריד
פדרי גדל באיים הקנאריים, נכשל במבחנים לאקדמיה של ריאל מדריד ובגיל 16 נרכש על ידי לאס פלמאס מליגת המשנה בספרד. המאמן שלו אז, פפה מל, הבין מהר מאוד איזה יהלום גדל לו מתחת ליד והחליט להקפיץ אותו לקבוצה הבוגרת. כנראה שלא תתפלאו לשמוע שהקשר הפך מהר מאוד לבאנקר בהרכב – ולמבקיע הצעיר ביותר בתולדות המועדון.
הדיווחים על ילד הפלא הקפיצו די מהר את הגדולות של ספרד. ריאל מדריד שוב התעניינה אבל היססה ומי שזכתה בו הייתה כאמור ברצלונה, בעסקה שתעלה לה בסופו של דבר בין 25 ל-30 מיליון אירו, ונחשבת לאחת המוצלחות בשנים האחרונות.
באופן מתבקש כשזה נוגע לכישרון ספרדי שמיועד לככב במרכז המגרש בקאמפ-נואו, ההשוואות לא איחרו להגיע, ופדרי ראה בכך הזדמנות. "תמיד אמרתי שאינייסטה הוא האליל שלי וזה יישאר כך עד שאני אמות. מקווה שיום אחד אצליח לשחק כמוהו". אז נכון, ייקח עוד זמן עד שאפשר יהיה לשים אותו בשורה אחת עם אחד הקשרים הטובים בכל הזמנים, אבל מחמאות ממנו הוא כבר קיבל כשאמר: "הוא העתיד של ברצלונה".
גם פאביו קאפלו, שאימן סופרסטאר אחד או שניים בקריירה, זיהה אצלו משהו מיוחד: "מעולם לא ראיתי שחקן בן 18 עם שילוב כזה בין יכולות ומבנה אישיות. בפעם הראשונה שראיתי את לאו מסי משחק ידעתי שהוא פנומן. אפשר לומר שפדרי יכול לעשות מסלול דומה ולהפוך לאחד הטובים בעולם".
"ניסיון של בן 40"
רגע השפל שלו ביורו היה בשמינית הגמר מול קרואטיה, עם אותו שער עצמי אומלל שלא באמת היה באשמתו. מי שהפך בגיל 18, שישה חודשים ו-18 ימים לשחקן הצעיר ביותר שלבש את המדים הלאומיים ביורו, מסר אחורה כדור פשוט לשוער אונאי סימון, שלא היה ערני – וספג שער שכמעט עלה לנבחרתו בהדחה מוקדמת.
שחקנים צעירים אחרים יכלו להתפרק מנטלית מאירוע כזה, אבל לא פדרי. הוא המשיך כאילו כלום לא קרה ופחות מ-20 דקות לאחר מכן כבר פרץ את ההגנה הקרואטית בדרך לשוויון. "היכולת שלו לעמוד בלחץ היא משהו שאי אפשר לקנות", סיפר חברו לנבחרת אלבארו מוראטה. "אני נדהם ממנו. הוא משחק כאילו יש לו ניסיון של בן 40".
אם ספרד תעלה לגמר, פדרי יהפוך לשחקן הצעיר ביותר ששיחק במעמד היוקרתי ויקווה לסיים כמו השיאן הנוכחי, רנאטו סאנצ'ס, שגם זכה להניף את הגביע עם פורטוגל ב-2016. כדי שזה יקרה החבורה של לואיס אנריקה תהיה חייבת להתגבר על המשוכה הכי קשה שלה עד עכשיו – ואולי ביורו כולו: נבחרת איטליה.
הקרב הקלאסי הזה גם הולך לספק לנו את אחד המאצ'-אפים הכי מסקרנים עד כה בטורניר: פדרי מול ז'ורז'יניו. הקשר האיטלקי המחונן רושם טורניר מצוין ולא סתם הוזכר כמועמד פוטנציאלי למצטיין של היורו.
מבחינת סגנון המשחק אפשר למצוא מספר נקודות דמיון. שחקנה של צ'לסי ניצב במקום השלישי בטורניר מבחינת מרחק הריצה, נחשב למוסר מצוין ולא ממש בא לידי ביטוי מבחינה התקפית (אך משחק בעמדה אחורית ביחס לפדרי). המאבק המרתק הזה במרכז המגרש עשוי להכריע את המשחק, בטח כאשר הסגנון הספרדי מתבסס על החזקת כדור.