לא שוכחים. שעות לאחר שעודדו את נבחרתם במשחק הבכורה של היורו נגד סרביה ביום ראשון האחרון (0:1), עשרות מאוהדיה האדוקים של נבחרת אנגליה ובעלי תפקידים בהתאחדות התלוו לסיור באתר הזיכרון של מה שהיה מחנה הריכוז ברגן בלזן.
הביקור אורגן על ידי קרן התרבות של התאחדות הכדורגל הגרמנית, ארגון "מה שחשוב" שנלחם באנטישמיות בספורט, והקונגרס היהודי העולמי. זאת במסגרת יוזמת "כדורגל וזיכרון", המבקשת לחבר בין כדורגל לבין העבר, ונכחו בו אנדרו גילברט, סגן נשיא מועצת הצירים של יהודי בריטניה, שגם קרא קדיש, ולורד ג'ון מאן, היועץ העצמאי לענייני אנטישמיות עבור ממשלת אנגליה.
במסגרת היוזמה עלה לאוויר אתר אינטרנט שמכוון את האוהדים והמבקרים למוזיאונים ואתרי זיכרון בערים שבהן נערך הטורניר. כמו כן, מתקיימת במהלך הטורניר תערוכה בשם "ספורט. המונים. כוח", במוזיאון הספורט ליד האצטדיון האולימפי בברלין, במקום שבו היטלר ביקש להציג את העליונות הארית במהלך אולימפיאדת 1936, וגם המקום שבו ייערך הגמר של הטורניר השנה. התערוכה מחלוקת לשלושה נושאים עיקריים: כיצד הנאצים השתמשו בספורט כדי ליישם ולהפיץ את התורה הנאלחת שלהם, כיצד ריסק הנאציזם ספורטאים ומועדוני ספורט יהודיים, ואיך משתלב ספורט במלחמה באנטישמיות המודרנית.
המבקרים האנגלים, כ-40 מהם חברי מועדון האוהדים הנודד של אנגליה (אלו שנוסעים איתם לכל מקום), קיבלו סיור מודרך במקום והניחו זרים על יד אתר הזיכרון. כ-50 אלף בני אדם נרצחו בברגן בלזן, רובם יהודים.
"האוהדים היו מאוחדים בדעה שזה היה סיור חשוב", אמר לורד מאן לאחר הביקור, "למדנו המון על ההיסטוריה של ברגן בלזן, ועל המעורבות של החיילים הבריטיים בשחרור המחנה שבשנה הבאה ימלאו לו 80 שנה".
"זה ממש חשוב לבקר באתרים הללו", אמר הארי, אוהד אנגליה מקונבטרי, שנכח בביקור. "חשוב שאוהדי כדורגל ילמדו על זה, שנדע על מה אנחנו מדברים שאנחנו אומרים 'לעולם לא עוד'".
"זה משמעותי עבורנו שהם החליטו לבוא לכאן במקום לחגוג את הניצחון שלהם", אומר קורי וייס מהקונגרס היהודי העולמי, "הם יחזרו הביתה ויהיו השגרירים של הנושא הזה, בעיקר מול השנאה שגואה גם היום. זה חשוב לא רק ליהודים אלא לחברה כולה".
האוהדים, לבושים בחולצות הנבחרת וחולצות עם כתובות "אוהב את אנגליה, שונא גזענות", אמרו ש"זה מקום חשוב לבקר בו באקלים העולמי הנוכחי וכדי לחבר בין העבר לעתיד".