דרמה ענקית בכדורסל הנשים הישראלי: רמת השרון, אחת האימפריות הגדולות של הענף, עשויה להיסגר.
לפני כחודשיים העבירו ראשי הקבוצה רחל אוסטרוביץ' ואורנה אוסטפלד את זכויות הניהול לדליה בושינסקי למשך ארבע שנים. רק שהיום (שלישי) הודיעה בושינסקי על עזיבה. "לצערי זה לא הסתייע. אני מבקשת שלא לפרט משום כבודן של הבריות ומשום ההערכה העצומה שלי כלפי המפעל החשוב של ל.כ.ן רמת השרון", מסרה בושינסקי.
רמת השרון זכתה בשש אליפויות, שישה גביעים והייתה לקבוצת הנשים הישראלית הראשונה שהגיעה לגמר אירופי (גביע רונקטי ב-1999). בשנים האחרונות קצת ירדה מגדולתה ולמעשה לא העפילה לגמר הפלייאוף מאז 2010. לגמר הגביע האחרון העפילה ב-2015, אז נוצחה 58:46 על ידי בנות הרצליה.
"דליה בושינסקי שקיבלה מאורנה אוסטפלד ורחל אוסטרוביץ' את זכויות הניהול ב.ל.כ.ן רמת השרון החליטה שלא לקחת את הקבוצה", נאמר בהודעת הקבוצה. "זאת לאור חילוקי דעות בין הצדדים באשר להתנהלות עד כה. לאור זאת, ובשל הקיצוץ המאסיבי בתקציב העירוני לקבוצה והן בתקציב העונה שהסתיימה והן בתקציב לעונה הקרובה החליטו אוסטפלד ואוסטרוביץ' לשקול את צעדיהן".
קבוצה חשובה, אבל בעיקר משפיעה
על חשיבות רמת השרון לכדורסל הנשים הישראלי עין עוררין, בטח מאז עלתה לליגת העל ב-1990. צריך להבין שהיא בליגה הבכירה כבר 30 שנה ברציפות והייתה כמעט בכל הצמתים המרכזיים והחשובים בענף.
גמר גביע רונקטי אליו הגיעה ב-1999 (הפסד בצמד משחקים לגראן קנריה) שודר לראשונה עד אז ומאז בשני ערוצים טלוויזיה שונים בארץ, וההישג שלה סחף מדינה שלמה.
מלבד תפקידה כמאמנת, אוסטפלד, למי שלא יודע, הובילה את המאבק להשוואת מימון הקבוצה, למימון לו זוכות קבוצות ספורט הגברים ברמת השרון. בנוסף, בעקבות עתירות שהגישה עם המועדון, גיבשה רשות השידור קריטריונים לשידור משחקי קבוצות כדורסל הנשים במסגרות האירופיות.
אגב, עמותת ל.כ.ן הוקמה ב-1985, על רקע החלטת מארגני המכביה ה-12 להעביר את משחק הגמר של כדורסל הנשים מהיכל הספורט ביד אליהו לכפר המכביה. נבחרות ישראל וארצות הברית, שהעפילו לגמר, החליטו במחאה להחרים אותו. האיגוד ביקש לפרק את הנבחרת, עתירה לבית המשפט ביטלה זאת.
ב-1989 הצליחה ל.כ.ן, שוב בפנייה לבית המשפט, לאפשר שיתוף זרות בליגה הבכירה לנשים, בדומה לגברים. איגוד הכדורסל ערער, אך לבסוף התרצה וזרות נכנסו לליגה שנה מאוחר יותר.