חשש גדול בהתאחדות לכדורגל לקראת קונגרס פיפ"א שייערך בבנגקוק ב-13 במאי, בשל ההחלטה להכניס לסדר היום את הדרישה של ההתאחדות הפלסטינית להטיל סנקציות נגד הכדורגל הישראלי בעקבות מלחמת "חרבות ברזל". ואם הדבר יעלה להצבעה, ייתכן כי ישראל תורחק מפיפ"א כמו שקרה לרוסיה.
ההתאחדות הפלסטינית טוענת כאמור כי יש להטיל סנקציות על ישראל בגלל המלחמה בעזה וכן בשל "הפרות שישראל מבצעת באמצעות הכיבוש, באמצעות קבוצות שמשחקות בטריטוריה של ההתאחדות הפלסטינית". הפלסטינים גם טוענים כיי תשתיות הספורט בעזה נפגעו באופן קשה והפכו למחנות פליטים.
ב-2015, יו"ר ההתאחדות הפלסטינית לכדורגל ג'יבריל רג'וב העלה את ההצעה להרחיק את ישראל לקונגרס פיפ"א, אך ברגע האחרון חזר בו ובכך נמנעה הרחקה של ישראל. הפעם המצב של ישראל נראה קשה יותר, זאת בגלל המלחמה שמייצרת סנטימנט אנטי-ישראלי וכן בשל ההרחקה של רוסיה מפיפ"א בשל המלחמה באוקראינה, מה שעלול להוות תקדים.
ייתכן כי גם הפעם לא תתקיים הצבעה ברגע האחרון, כמו שקרה ב-2015 בקונגרס בבחריין. אולם אם תתקיים הצבעה, הסיכוי שישראל לא תספוג סנקציות קלוש. זאת יכולה להיות ענישה הצהרתית, כמו מניעת השתתפות בקונגרס פיפ"א, אך זה יכול להוביל גם להרחקה מהזירה הבינלאומית, כמו שקרה לנבחרת רוסיה ולקבוצות הרוסיות. במקרה שיוטלו סנקציות, גם הרחקה מטורניר הכדורגל האולימפי נמצאת על הפרק.
מאחורי הקלעים, בהתאחדות לכדורגל כבר החלו לפעול, ומנסים לפתור את המצב דרך הקשרים עם ההתאחדויות השונות. בהתאחדות מקווים כי ההסכם שנחתם בשבוע שעבר עם קונפדרציית ה-CONMEBOL (התאחדות הכדורגל של דרום אמריקה) יסייע להם. המטרה היא שהנושא לא יגיע להצבעה בקונגרס.
הטענה המשפטית היא שישראל עוברת על סעיף 4 בתקנון פיפ"א שאוסר על "אפליה מכל סוג, נגד מדינה או קבוצת אנשים", והטענה היא שמתבצעת אפליה כזו נגד הפלסטינים. טענה נוספת היא שמועדוני כדורגל שונים מונעים משחקנים ערבים להצטרף אליהם, ושאלימות קשה מטופלת כעבירת משמעת, מה שמעיד על "ההטייה של ההתאחדות לכדורגל". החשש בספורט הישראלי הוא כי הרחקה מפיפ"א תוביל לאפקט דומינו אשר יגרום להרחקה של איגודי ספורט נוספים.