יהודה עמר מערבב. לוקח טחינה גולמית של הר ברכה, מוסיף מים, מיץ לימון, קצת מלח. אם שואלים את הזוכה בעונה השביעית של "מאסטר שף" (מנת גמר: דג בר ים עם בויאבז) ועכשיו אמון על הקיבה של שחקני הנבחרת הצעירה, זה המרכיב הסודי שמביא ניצחונות. 25 קילו טחינה הוא הביא איתו לגאורגיה.
מסע הנבחרת הצעירה ביורו - כתבות נוספות
עכשיו הוא עובד על ארוחת הצהריים של הנבחרת. זו שלפני המשחק הגדול הערב (רביעי, 19:00) מול אנגליה בחצי גמר היורו עד גיל 21. היא התאחרה ל-14:00, כדי שהשחקנים לא יבואו על בטן ריקה. "הרבה תרד", הוא אומר, ואז יורה את המרכיבים: אגוזי מלך, עדשים ירוקות, מלא עשבי תיבול, אורז לבן, בטטה. מרק של כתומים. סלמון, שחקן מרכזי. חזה עוף, ברור.
לפני המשחק נגד צ'כיה הוא עשה צעד נועז. הביא להם פלאפל. לא יותר משני כדורים לשחקן. "זה היה כדי להחזיר להם טעם של בית אחרי טורניר כל כך ארוך. פיתות. חומוס-טחינה, שירגישו את ארץ ישראל. בסוף אוכל הוא גם לנשמה".
במקביל, הוא מכין גם המבורגרים, שווארמה. לא לדאוג, זה לערב שאחרי המשחק. בתקווה שהאוכל יעבור בגרון אחר כך.
ואם שף עמר אמון על הקיבה, מקס יגורוב ועידן שרייר אחראים על הרגליים. הם הספורט-תרפיסטים של הנבחרת. אם למישהו נתפס השריר באמצע התקפה, זה עליהם. בכזאת אינטנסיביות כמו בטורניר הזה, הם מודים, לא נתקלו אף פעם. "טיפולים לתוך הלילה", אומר שרייר.
"אנחנו צריכים להחזיק אותם", מוסיף יגורוב, בן 50, שטיפל בהרבה רגליים בחייו. יוסי בניון, ראובן עטר, כאלה. "עם כל הכבוד לדור המבוגר, הצעירים של היום יותר מודעים לכושר, לתזונה".