גם קמפיין מוקדמות אליפות העולם 2026 צפוי להיות בצל המלחמה בעזה, והקריאות המתמשכות להחרים את ישראל ממפעלים בינלאומיים. מיד לאחר ההגרלה, שזימנה את נורבגיה לבית אחד עם ישראל, נשמעו קולות במדינה להחרים את המשחקים נגד הכחולים-לבנים, זאת לצד דאגה בהתאחדות המקומית מהפגנות ומחאות שיתעוררו בעקבות האירוח הצפוי.
מאמן נורבגיה סטאלה סולבאקן, השיב לשאלה על הנפיצות הפוליטית של המפגש הצפוי עם הנבחרת של רן בן שמעון: "אני לא יודע אם אנחנו מפחדים, אבל הולך להיות עיסוק מוגבר במשחק הזה. הייתה הרבה פוליטיקה בקדנציה שלי כמאמן סביב אליפות העולם בקטאר ואני רגיל לזה - נראה שזה ממשיך עכשיו".
באתר NRK נכתב "נורבגיה פוגשת את ישראל במוקדמות המונדיאל ונכנסת ל"מצוקת עזה. הדרך למונדיאל תהיה משימה קשה עבור השחקנים של סטאלה סולבאקן – ולא רק במובן הספורטיבי". העיתונאי ארלנד נסה מ"אפטן פוסטן" פסק במאמר מערכת: "שני דברים בטוחים לפני שהדרך של נורבגיה למונדיאל תתחיל - זה יהיה קשה מבחינה ספורטיבית. והרבה פוליטיקה גדולה מחוץ למגרש. אנחנו עומדים בפני רעש גדול".
שחקנית נבחרת נורבגיה בכדורגל נשים, אדרין הגרברג, אמרה בנושא: "אומרים שאסור לערבב פוליטיקה עם ספורט, אבל כמובן שצריך לדבר על זה כאן. זה מצב מאוד מאוד לא נעים להיות בו. לשחקנים, למאמנים ולכל מי שנפגע (מישראל)".
הפרשן וכדורגלן העבר, קריסטופר לוקברג, הוסיף על הדילמה שלדבריו תלווה את השחקנים לקראת המפגש, כשנשאל האם כמה מהשחקנים עתידים להחרים את המעמד: "מניח שתהיה התנגדות גדולה לקיום המשחק. קודם כל יהיה הרבה עניין סביב הדגלים שיהיה אפשר או אי אפשר להכניס למשחקים האלה. זה הולך להיות מסובך, בטח גם בכל הנוגע לחיכוך בין האוהדים לקראת המשחק ומחאות שונות.
"מניח שאם יראו אוהד הולך למשחק הזה ישאלו אותו – למה אתה הולך אם אתה לא מסכים עם מה שקורה בעזה. אני בכל מקרה בעד שכל אחד יצפה במשחק ויביע את דעתו על מה שקורה בישראל בדרכו".