נבחרת ישראל תעלה מחר (חמישי, 21:45) על כר הדשא בסטאד דה פראנס בפריז למשחק נגד צרפת במסגרת ליגת האומות במשחק שינוהל תחת אבטחה כבדה. בעקבות ההתרעות הרבות, המטה לביטחון לאומי פירסם הודעה רשמית בה קרא לאוהדים ישראלים להימנע מלהגיע למשחק בצרפת.
לא פחות מ-4,000 שוטרים ומאבטחים צפויים לשמור על הסדר במהלך ההתמודדות ובעיקר לפניה ואחריה, זכר למעשי הלינץ' של פורעים פרו-פלסטינים באוהדי מכבי ת"א ביום חמישי שעבר באמסטרדם אחרי המשחק המשחק של הצהובים נגד איאקס, ועל רקע ההתרעות והקריאות לשחזר את האירועים האלימים מאז. הנשיא הצרפתי, עמנואל מקרון, הודיע כי יגיע למשחק להראות סולידריות עם הקהילה היהודית.
1 צפייה בגלריה
בן שמעון באימון הנבחרת
בן שמעון באימון הנבחרת
בן שמעון עם שחקניו באימון הנבחרת
(צילום: ההתאחדות לכדורגל)
"יש כאן היערכות מאוד מסיבית", סיפר לאולפן ynet שלומי ברזל, ראש מערך ההסברה של ההתאחדות לכדורגל. "זה לא שנבחרת ישראל טרם חוותה אבטחה מהסוג הזה. היינו בתקופות בעייתיות במקומות כמו אלבניה, בוסניה, קוסובו, יצא לנו כבר לנסוע לאימונים כשמסוק מעלינו וכשכבישים נחסמים, אז גם כאן אנחנו מרגישים שיש ערנות מאוד מאוד גדולה כדי שהמשחק הזה יעבור בשלום".
למרות ההתרעות, ברזל לא הביע חשש: "אני מזכיר שלפני שלושה וחצי חודשים היינו פה עם הנבחרת האולימפית והכול היה בסדר, אז אני מודה שהדבר שמטריד אותנו הרבה יותר זה החלוצים של צרפת".
הגבירו את האבטחה סביב הנבחרת? "גם אם הייתי יודע, לא הייתי מעדכן בעניין הזה".
אוהדים ישראלים כנראה לא יגיעו. אתם שומעים מיהודים שכן מתכוונים להגיע? "כן, אנחנו יודעים שמהקהילות היהודיות מתכוונים להגיע. לנו היה אמור להיות מוקצה יציע ייעודי, מכרנו כרטיסים. פריז זה תמיד יעד מועדף על ישראלים, אבל אז מגיע האירוע הקשה מאוד באמסטרדם, וכנראה שכל הנורות האדומות נדלקו. זה משהו שיחסר לנו. בשנה האחרונה אנחנו נבחרת שמשחקת בלי בית, בלי הקהל שלנו. מאז ה-7 באוקטובר בודפשט הפכה להיות הבית שלנו ולשם הישראלים פחות מגיעים".
אולפן 13.11.24 - שלומי ברזל
(צילום: מיקי שמידט)
אז אתם מרגישים את התמיכה מרחוק. "כן, הרבה בזכות הרשתות החברתיות והמון דברים שאנחנו מקבלים. אני לא שחקן, אבל אני מכיר את זה מתוך העולם של השחקנים - יש את הרצון הזה, כשאתה עולה למגרש, ללכת ליציע של האוהדים שלך וכשאתה מסיים את המשחק ללכת ולהודות להם, וזה משהו שלא יהיה ואני עדיין בטוח שיהיו לא מעט דגלים של ישראל באצטדיון".
איך אתם מעריכים את הסיכויים שלכם במשחק? "אנחנו פוגשים את אחת הנבחרות שבמשך קרוב ל-15-20 שנה נמצאת בטופ העולמי. יש לצרפת עומק בלתי נתפס. אגב, כנראה גם להם יש איזשהו משברון עם הקהל, כי זה אצטדיון של נדמה לי מעל 50 אלף איש וממה שאני יודע כרגע אמורים להגיע 20 אלף איש. אם מחפשים בכל זאת משהו מעודד, אז הצמרת הפוליטית הצרפתית באמירה מאוד מאוד ברורה מתכוונת להגיע למשחק הזה".
כשראיתם את מה שקרה באמסטרדם, חשבת לעצמך 'אוי, מה מחכה לנו'? "ברור. בהרבה מובנים זו לא סיטואציה חדשה. מאז ה-7 באוקטובר אנחנו בהתאחדות לכדורגל נלחמים כל הזמן. רק לפני ארבעה חמישה חודשים היינו בבנגקוק, בקונגרס של פיפ"א, שבו הפלסטינים ניסו להשעות אותנו מכדורגל ואני חושב שמדינת ישראל צריכה למצוא פתרונות. אני מדבר על הכדורגל אבל אני רוצה להגיד את זה על כל העולם של הספורט".
"אנחנו מתעקשים להמשיך להיות חלק מכל המפעלים האירופים. גם הקבוצות, גם נבחרת ישראל, גם בכדורסל, בכל ענף אחר. באולימפיאדה, אמרו אל תגיעו, הגענו, מדינת ישראל תצטרך למצוא פתרון גם לדבר הזה, אחרת אנחנו מקלים על מי שמנסה לדחוק אותנו החוצה מהזירה הספורטיבית ומשם זה יהיה אפקט דומינו בעיניי".