בבחירות הראשונות אי פעם להנהלת ההתאחדות לכדורגל ולעומד בראשה, הצליח שינו זוארץ לנצח את היו"ר המכהן אורן חסון ונבחר ליו"ר ההתאחדות הבא. משמעות תוצאות הבחירות היא שזוארץ יהיה עם 18 חברי הנהלה לעומת 11 של חסון. לאחר הבחירה הזו, קרא חסון ל-11 חברי סיעתו להצביע לזוארץ כיו"ר ההתאחדות כך שהאחרון נבחר פה אחד.
זו תהיה הקדנציה השנייה של זוארץ כיו"ר ההתאחדות - ב-4 באוקטובר 2018 הוא מונה לתפקיד, אך בתוך פחות מארבעה חודשים הגיש את התפטרותו לאחר שהגיע למסקנה שלא יצליח ליישם את התוכניות שלו.
זוארץ אמר אחרי הבחירה: "חברים אהובים יקרים, תודה רבה על התמיכה שהענקתם לי היום. זו זכות גדולה לעמוד פה היום, אני חש ענווה לנוכח האמון והביטחון שלכם בי. אני חייב לשתף שאני מתרגש, זה לא מובן מאליו לקבל תמיכה כה נרחבת ולעמוד בראש הענף שאני כל כך אוהב ומחובר אליו מאז שאני ילד. תודה רבה לכל מי שבחר בי וברשימה שלי. מעכשיו אנחנו בשביל כולם וביחד. אני מתחייב להיות יו"ר ההתאחדות של כולם, לעשות הכול כדי לקדם את הכדורגל הישראלי. מדובר במחויבות עצומה ואני שש להתחיל כבר מחר בבוקר".
זוארץ הוסיף: "אני מודה לאורן חסון על פועלו עבור הכדורגל הישראלי בשנים האחרונות, בהן כיהן כיו"ר ההתאחדות לכדורגל. תודה לכל הפעילים וכל מי שעמד לצידי ותמך לאורך כל הדרך. חובה לשלב כוחות ולעבוד ביחד, עבדנו ביחד, הצלחנו ביחד והשגנו את המטרה שרצינו בחודשים האחרונים. אנחנו יוצאים לדרך משותפת ואני בטוח שבסופה נקצור את הפירות. ההצלחה היא של כולם, הכדורגל הישראלי הוא של כולנו".
אורן חסון: "אני רוצה לברך את שינו זוארץ ומאחל לו בהצלחה גדולה. היה לי העונג לתרום להתאחדות לכדורגל בשלוש השנים האחרונות. נהניתי לעבוד עם כל הצוותים בהתאחדות. אני מאמין גדול בדמוקרטיה ומאחל לשינו הצלחה גדולה ועשייה רבה בקדנציה הקרובה. אני אעמוד לצידו של שינו ומבקש שכל חברי הסיעה שלי יצביעו פה אחד כדי לתמוך בשינו".
זוארץ בן ה-50 נולד בקריית מטלון שבפתח תקווה ושיחק בנעוריו במכבי פתח תקווה. לאחר שחרורו מהצבא, עבד כאיש מכירות בחברת קומסק ובהמשך מילא בה תפקידי ניהול בתחום מוצרי האחסון הממוחשב. בשנת 2002 הקים זוארץ עם שותפו זאב רוזנקרנץ את חברת קומפיוטר סי דאטה העוסקת בתחום מוצרי המחשוב. בניהולו הפכה החברה לאחת הגדולות בישראל בתחומה. ב-2005 הוא מונה ליו"ר מכבי פ"ת וכיהן בתפקיד עד 2011. לאחר מכן שימש ספונסר הקבוצה במשך מספר שנים. ב-2016 רכש עם אייל גולן את זכויות הניהול של הפועל מרמורק.
לפני שנבחר לתפקיד בפעם הראשונה, ועדת הכשירות של ההתאחדות לכדורגל פסלה את מועמדותו בגלל סעיף הזיקה מאחר ששימש במספר תפקידים במכבי פ"ת והפועל מרמורק. לאחר הפסילה, בהתאחדות לא ויתרו על זוארץ וביטלו בשבילו את סעיף הזיקה, כשגם מועד הגשת המועמדות לתפקיד הוארך כדי לאפשר לו להתמודד. זוארץ עמד שוב בפני ועדת הכשירות, עבר אותה וזכה בתפקיד, אך כאמור התפטר כעבור זמן קצר.
בשבוע שעבר, זוארץ פרס את האג'נדה שלו במסיבת העיתונאים שקיים, ועיקריה רפורמה ושינוי מעמיק בכדורגל הישראלי. המטרות העיקריות הן שהמנהלת וההתאחדות יעבדו יחד, הכפלת כמות הכדורגלנים הרשומים, בקרה חיצונית על ההתאחדות, שדרוג איכות המאמנים, השוואת התנאים בין נבחרות הגברים והנשים ועידוד קבוצות מקצועניות להקים קבוצות נשים, בחינה של החזרת הליגה הארצית, הגדלת מספר השופטים ושיפור תדמית הכדורגל הישראלי כדי למשוך ספונסרים גדולים.
זוארץ זכה לתמיכת הקבוצות הגדולות. לא במקרה במסיבת העיתונאים ישבו לצידו יעקב שחר וג'ק אנגלידיס, נציג הבעלים של מכבי ת"א. הקבוצות הגדולות הקימו לפני שמונה שנים את מנהלת הליגות במטרה להיפרד מההתאחדות, אבל נתקלו בחסמים בגלל התקנון שלה. כעת הן רוצות להפסיק את הפרשת עשרת האחוזים ממכירת כרטיסים להתאחדות, להגדיל את מספר הזרים ולתקצב את הקבוצות על פי רייטינג הצפייה.
ברשימה של זוארץ, שנקראת רשימת מכבי חיפה, נמצאו מוחמד מחאג'נה (אבו־אלעם, יו"ר הפועל אום אל־פאחם), בעלי הפועל ת"א שרון ניסנוב, קרן בן־נשר מהפועל עכו, שמעון מימון, שי אהרון מהפועל ירושלים, מנכ"ל בית"ר ירושלים כפיר אדרי, עו"ד מורן מאירי (נציג מכבי ת"א), דלית צימרמן ממכבי חיפה ועוד. רשימת מכבי פ"ת של אבי לוזון, שתמך כאמור בזוארץ, כללה גם את באסם סולימאן, רכזת הכדורגל במכבי ישראל לירון כהן, ערן כהן ממכבי יפו ויעקב גלאם מכישרונות חדרה.