ההתאחדות לכדורגל אינה מתכוונת לפנות בשבועות הקרובים לפיפ"א ואופ"א על מנת לבקש להשיב את המשחקים הבינלאומיים ארצה. הסיבה לכך נובעת מתוך הבנה כי מדובר עדיין בתקופה רגישה וחסרת ודאות במספר גזרות, כך שכל פניה שכזו שתושב בשלילה, עלולה לטרפד את שובם של המשחקים של נבחרת ישראל לתקופה ארוכה יותר.
בנוסף, ההתאחדות כבר סיכמה עם הרשויות בהונגריה כי גם את משחקיה הביתיים במסגרת מוקדמות המונדיאל תקיים הנבחרת בבודפשט, בדיוק כפי שעשתה בשני הקמפיינים האחרונים בשל המלחמה. עם זאת, בהתאחדות עוקבים במקביל אחרי ניסיונות ההסדרה בלבנון. בכל מקרה, גם אם תהיה התקדמות בכל הנוגע להסדרה בגבול הצפוני, המשחקים לא ישובו לישראל כל-כך מהר.
1 צפייה בגלריה
אוהדי נבחרת ישראל
אוהדי נבחרת ישראל
אוהדי נבחרת ישראל
(צילום: עוז מועלם)
הנבחרת תוגרל ב-13 בדצמבר במסגרת משחקי מוקדמות המונדיאל. אם יוגרלו לבית עם חמש נבחרות, הכחולים-לבנים יחלו את הקמפיין בחודש מרץ 2025, אך אם ישחקו בבית של ארבע נבחרות משחקם הראשון יתקיים רק בעוד עשרה חודשים. במקרה כזה, המחשבה בהתאחדות היא שלייצר דיונים בנושא השבת המשחקים לארץ, עם האווירה האנטי ישראלית בזירה הבינלאומית, אינה נכונה בשלב הזה, ולכן מחכים לתזמון הנכון ביותר. לפנייה להשבת המשחקים ארצה תהיה משמעות רחבה לספורט כולו, כולל מבחינת הקבוצות הישראליות המשחקים במפעלים האירופיים.
למרות שמספר הנבחרות האירופיות שיגיעו לגביע העולמי ב-2026 גדל בארבע נבחרות ל-16, בנבחרת רואים את מוקדמות המונדיאל כקמפיין הכנה לקראת הניסיון לעלות ליורו שנתיים לאחר מכן.
"יש הבדל בין לשחק מול צרפת שמשחקת בהילוך שני נגד ישראל לעיני איצטדיון ריק בליגת האומות או נגד בלגיה שמגיעה בהרכב שני או שלישי מול יציעים ריקים בבודפשט, לבין נבחרות שחולמות להגיע למונדיאל, מול איצטדיונים מלאים", אמר אחד משחקני הנבחרת. "אי אפשר להשוות בין מה שקרה בליגת האומות למה שיקרה בשנה הבאה במוקדמות הגביע העולמי - שמיים וארץ".