לאצטדיון העירוני בקריית-שמונה הגעתי עשרות פעמים וצפיתי בעשרות משחקים ששוחקו בו, אבל כשהגעתי השבוע והחניתי את הרכב מול הכניסה הראשית ממנה נכנסים השחקנים הרגשתי צביטה בלב, צביטה כואבת במיוחד. כל החלונות של משרדי המועדון הנשקפים מהכביש הראשי, כמו גם החלונות של חדר הכושר של השחקנים, מנופצים, שברי הזכוכית פזורים על כל אורך המדרכה והתחושה מבחוץ מבשרת על מה שנראה בפנים: הרס מוחלט.
האצטדיון בקריית שמונה הפך ליעד מרכזי בעיר הכי מופגזת במלחמה בצפון. לא פחות מ-10 רקטות פגעו באצטדיון, שמונה מהן נחתו על משטח הדשא ושתיים בחדרי ההלבשה ובמשרדים. הטיל האחרון פגע במתחם רגע לפני הפסקת האש, בזמן שמנכ"ל המועדון יוסי אדרי שהה במקום וחייו ניצלו בנס. אדרי הצליח לברוח למרחב מוגן שניות לפני שהטיל נחת על המשרד שבו ישב וניסה להמשיך בשגרת הניהול השוטף והמורכב במיוחד של הפועל קריית־שמונה בעת מלחמה.
6 צפייה בגלריה
ההרס באצטדיון
ההרס באצטדיון
האצטדיון הפך ליעד מרכזי להפגזות
(צילום: אביהו שפירא)
צפו: אצטדיון הכדורגל ההרוס בקריית שמונה
(צילום: אביהו שפירא)
6 צפייה בגלריה
ההרס באצטדיון
ההרס באצטדיון
ארון הגביעים לא ניזוק
(צילום: אביהו שפירא)
עם ההודעה על הפסקת האש נכנסו הגורמים השונים לעבודת השיקום באצטדיון העירוני. כר הדשא עבר שזרוע, הבורות מהטילים שנחתו עליו כוסו, אבל כרגע זה נראה כמו תיקון קוסמטי שלא מצליח להסתיר את הפצע הגדול. כשנכנסים לחדרי ההלבשה, זה מכה בך וההרס הגדול מתגלה: חדר ההלבשה של מחלקת הנוער נהרס כליל, התקרה האקוסטית צנחה, כל החלונות במקלחות התנפצו, המזגנים נפלו מההדף ונראה שלשקם את המקום ייקח זמן רב. המחשבה על חדר שבו התרוצצו ילדים ובני נוער נלהבים בתלבושות כדורגל ועכשיו הוא הרוס ושבור מרקטה שפגעה בו, הופכת את הבטן.
דורון שנפר, תושב העיר שמשמש כדובר העירייה ובנוסף כמנהל מחלקת הנוער של קבוצת הכדורגל, אומר בשקט: "אנחנו תמיד חושבים מה היה קורה אילו היו פה ילדים, אילו הייתה פה הקבוצה הבוגרת בזמן הנפילות. זה מגרש שהיה מטווח בקביעות, מזל שאף אחד לא היה פה וניצלו חיים".
הוא עצמו כן היה פה. במשך שנה וחודשיים שנפר לא עזב את קריית־שמונה, תיעד נפילה אחר נפילה וכדובר לוקאל־פטריוטי ניסה להשמיע את קולם של תושבי העיר המופגזת והנטושה: "טלטלה רצינית חווה האצטדיון הזה. אנחנו רגילים לראות טילים מסוג אחר שנבעטים לשערים פה, אבל ראינו עשר נפילות כאן באצטדיון. יש הרס רב, בדשא, טריבונות, במגרש האימונים, חדרי הלבשה נהרסו כליל. האצטדיון לא יכול להיות שמיש עד העונה הבאה וזה במקרה הטוב. יש פה הרבה עבודה".
6 צפייה בגלריה
שער מדור הספורט של "ידיעות אחרונות", הבוקר
שער מדור הספורט של "ידיעות אחרונות", הבוקר
שער מדור הספורט של "ידיעות אחרונות", הבוקר
6 צפייה בגלריה
ההרס באצטדיון
ההרס באצטדיון
"מזל שאף אחד לא היה במגרש"
(צילום: אביהו שפירא)

הגאווה לא נפגעה

אנחנו מטפסים אל הקומה העליונה, שם נמצאים משרדי המועדון וחדר הכושר. ההרס והחורבן הם כמעט טוטאליים, פגיעת הטיל הישירה לא השאירה מקום שלא ניזוק. באופן סמלי ומעורר אופטימיות מסוימת יש ארון אחד שנותר שלם - זהו ארון הגביעים והתארים שבו נמצאים צלחת האליפות ההיסטורית, גביע המדינה, גביע אלוף האלופים וגביעים נוספים. בארון שמספר את ההיסטוריה ההישגית של המועדון הכי צפוני בישראל, חצי מטר מהגבול, אף אחד לא הצליח לפגוע.
שנפר חולם על אצטדיון חדש, אך מבין שזה דבר לא פשוט בכלל: "כל סיבוב מלחמה מביא הזדמנויות חדשות, יצאנו מפה כשהקבוצה הייתה בליגה הלאומית ואנחנו חוזרים כשהקבוצה בליגת העל. מכאן אני קורא לממשלה, לשר הספורט, להפוך את האצטדיון הזה לבינלאומי, שנוכל לארח קבוצות מאירופה. אם מנעו פה מילדים לשחק בגלל טילים זו יכולה להיות התשובה שלנו לכל מבקשי רעתנו, לא על ידי דיבורים שיהיה פה אצטדיון לכלל תושבי הצפון, אלא על ידי מעשים בשטח. זו קריאה להפוך את האצטדיון פה לפנינת הספורט של הגליל".
6 צפייה בגלריה
ההרס באצטדיון
ההרס באצטדיון
חזית האצטדיון
(צילום: אביהו שפירא)
שנפר הנרגש ממשיך: "העיר שלנו ספגה אלפי טילים, מאות אזעקות ועדיין אחד מסמלי הגאווה שלנו זו קבוצת הכדורגל שהביאה אינספור רגעי אושר וכבוד לעיר הכי צפונית במדינה. אנחנו נשקם את האצטדיון שנפגע, אבל שיהיה ברור: תמונת הניצחון של העיר קריית־שמונה, של הספורט בגליל, זה אם ייבנה פה אצטדיון חדש, מקורה ומרשים עבור כל האזור אחרי 14 חודשים של מלחמה וסיוט מתמשך".

שרצקי: "מאסתי בהבטחות הממשלה"

אנשי מס רכוש כבר הגיעו לאצטדיון והנזקים במתחם כולו (כולל המגרש הסינתטי שבו מתקיימים משחקי מחלקת הנוער) נאמדים ביותר משני מיליון שקל. הצפי הוא שתוך שלושה עד חמישה חודשים מרגע תחילת העבודות האצטדיון יהיה מוכן, אבל עוד לא ברור מתי אלה יחלו ומתי יחזרו תושבי קריית־שמונה לעירם ואפשר יהיה לקיים באזור אירועי ספורט.
איזי שרצקי, הבעלים של הפועל קריית־שמונה, נשמע סקפטי באשר לאפשרות שייבנה אצטדיון חדש בעיר: "אני לא בונה על זה. מאסתי בהבטחות של הממשלה והתעייפתי מהן מאוד. אנחנו לא נחזור השנה לקריית שמונה, נמשיך לשחק בנתניה. לצערי אני חושב שגם התושבים לא ימהרו לחזור לבתים בשלב הזה".
6 צפייה בגלריה
ההרס באצטדיון
ההרס באצטדיון
"לא בונים על הבטחות הממשלה"
(צילום: אביהו שפירא)
אביחי שטרן, ראש עיריית קריית־שמונה: "יש לנו אצטדיון עירוני שמשמש את הקבוצה הבוגרת בליגת העל ואצטדיון סינתטי שמשמש את מחלקת הנוער. לצערנו שני האצטדיונים נפגעו בצורה קשה מפגיעות ישירות של טילים ונגרמו נזקים גדולים מאוד. לצד הכאב הגדול, זו בדיוק ההזדמנות של מדינת ישראל לחשב מסלול מחדש ולהודיע על בניית אצטדיון חדש ומודרני שישמש את קריית־שמונה וכלל יישובי הגליל. כשמדברים על תמונת ניצחון ספורטיבית מתכוונים בדיוק לתמונה כזו".
שר התרבות והספורט מיקי זוהר צפוי להיפגש בשבועות הקרובים עם מינהלת הצפון, ואחד הנושאים שידונו בהם הוא בניית אצטדיון חדש בקריית־שמונה.
מטעם משרד הספורט נמסר: "הגורמים ידונו בשיקום ושיפוץ מגרשי ומתקני ספורט בצפון, והקמת אצטדיון חדש בקריית־שמונה הוא ללא ספק מהנושאים המרכזיים והחשובים".
פורסם לראשונה: 01:30, 05.12.24