הישראלים שיתחרו ביום 10:
13:03 – גל צוקרמן (שייט, גלישת קייט, שיוטים 8-5): גולשת הקייט הייתה מאוד יציבה סביב המקום העשירי ביום הראשון. היא סיימה שלושה שיוטים במקום העשירי ואחד במקום ה-11 – והיא במקום ה-11 הכללי. עשר הגולשות הראשונות יעפילו לשיוטי ההכרעה בסיום התחרות, אבל בניגוד לגלישת רוח, השיטה שעוד נרחיב לגביה בבוא העת, מעניקה הרבה פחות סיכוי למי שיסיים נמוך בעשירייה, כך שצוקרמן תצטרך להתאמץ בימים הקרובים לטפס במעלה הדירוג.
13:13 – דור זרקה (שייט, גלישת קייט, שיוטים 8-5): סך הכול יום הפתיחה של זרקה היה לא רע והוא מדורג עשירי בתום עשרה שיוטים עם 24 נקודות שליליות. כדי לשפר את סיכוייו להיאבק על מקום בפודיום בסיום התחרות, הוא יצטרך לנסות ולשפר עוד יותר מיקומו היום.
13:15 – שי קקון (שייט, לייזר רדיאל, שיוטים: 10-9): שייטת הלייזר רדיאל תגיע אל היום האחרון של השיוטים המוקדמים כשהיא במקום ה-24 וללא סיכוי להעפיל אל שיוט המדליות בו ישתתפו עשר השייטות הראשונות. עם זאת היא צפויה לשפר את מיקומה מהמשחקים האולימפיים בטוקיו אז סיימה במקום ה-30.
15:00 – איזבלה רוסקוף, דניאל בלומן ורובין מוהר (רכיבה על סוסים, קפיצות ראווה יחידים, מוקדמות): אחרי תחרות קבוצתית שנפתחה בהצלחה עם העפלה לגמר – אך קרטעה בגמר עצמו, הרוכבים הישראלים מגיעים לתחרות היחידים. שניים מתוך השלישייה שהתחרו בתוך הקבוצתית, בלומן ומוהר, ישתתפו גם בתחרות האישית, כשבנוסף אליהם תתחרה גם איזבלה רוסקוף שלא השתתפה בתחרות האישית במקומה של אשלי בונד.
הרוכבים יצטרכו לעבור מסלול שיכלול בין 12 ל-14 גדרות ומכשולים, וייענשו על הפלה של המכשול או סירוב של הסוס לקפוץ. ככל שרוכב צובר פחות נקודות עונשין – כך הוא ידורג גבוה יותר. 30 הרוכבים הראשונים בסיום המוקדמות יעפילו לגמר.
15:40 – עומר ורד וילנצ'יק (שייט, לייזר, שיוטים 10-9): השייט הצעיר (17) מתוכנן לסיים היום את הבכורה האולימפית שלו. הוא מדורג במקום ה-30 לאחר שמונה שיוטים. הוא לא יעפיל בסיום היום לשיוט המדליות, אבל ינסה לשפר את מיקומו ככל האפשר.
18:05 – ניתאי חסון ונועה לסרי (שייט, מפרשיות 470, שיוטים 8-7): אחרי יום טוב בו דורגו במקומות 8 ו-2 בשיוטים שנערכו, הצמד הישראלי במפרשיות טיפס למקום השישי הכללי עם 36 נקודות שליליות. נכון לעכשיו הם במרחק של 13 נקודות שליליות מהצמד היפני שבמקום השלישי. מחר צפוי להם יום חשוב מאוד בו ינסו להתקרב עוד אל עבר הצמרת הגבוהה.
20:55 – בלסינג אפריפה (אתלטיקה, 200 מ', מוקדמות, גברים): לפני כשנתיים האצן הצעיר הדהים עם אחת מהתוצאות המטורפות בתולדות האתלטיקה הישראלית, 19.96 שניות ב-200 מ שהעניקה לו את תואר אלוף העולם עד גיל 20. מאז הוא לא הצליח לשחזר את התוצאה המדהימה ההיא, ולאחרונה רשם מספר זמנים מאכזבים בהינתן הכושר שבו הוא אמור להיות לקראת המשחקים האולימפיים.
הנציג הישראלי היחיד בריצות המסלול ינסה להעפיל לחצי הגמר ולשם כך יצטרך להתברג בין שלושת הראשונים במקצה שלו. וזה לא יהיה קל בכלל, כי אפריפה שובץ למקצה השישי יחד עם הכוכב האמריקני והפייבוריט לזהב בפריז, נואה ליילס, האלוף המכהן אנדרה דה גראס הקנדי וגם עם בראיין לבל הג'מייקני שכבר רץ השנה 19.97 שניות.
אם אפריפה לא יסיים בין שלושת הראשונים, תהיה לו הזדמנות נוספת להעפיל לחצי הגמר דרך מקצי הניחומים שייערכו למחרת.
אירועים שלא כדאי לפספס:
13:38 ו-15:23 – התעמלות מכשירים, גמר קורה וגמר קרקע, נשים: המופע של סימון ביילס בפריז מגיע לסיומו אבל עם הצגה כפולה. המתעמלת הפנומנית זכתה כבר בשלוש מדליות זהב במשחקים – ויכולה מחר לזכות בשתיים נוספות, יותר משזכתה אפילו באולימפיאדת השיא שלה בריו. בגמר הקרקע אין לה באמת יריבות, מלבד היא עצמה, אבל בגמר הקורה יאצ'ין ז'ו הסינית שזכתה לציון גבוה ממנה במוקדמות והמתעמלת הברזילאית הנהדרת רבקה אנדרדה, יכולות לאתגר אותה.
בסביבות 16:30 – בדמינטון, גמר, גברים, קונלאבוט וידידסרן (תאילנד) – ויקטור אקסלסן (דנמרק): אלוף העולם המכהן מול האלוף האולימפי המכהן – זה בדיוק מה שאנחנו רוצים לראות בגמר אולימפי. מי שמכיר את אקסלסן מהסבב או שצפה בו במשחק מול מישה זילברמן, יודע באיזה שחקן אימתני מדובר – הוא גבוה מאוד (1.94 מ'), התקפי וחסר רחמים במגרש. קונלאבוט, התקווה התאילנדית למדליית הזהב הראשונה בפריז, מכונה בסבב "האלוהים של השלוש מערכות", בגלל חוסנו המנטלי שמסייע לו לנצח במשחקים ארוכים ומותחים שנמתחים על פני שלוש מערכות. אקסלסן ניצח בשישה מתוך שבעת המפגשים הקודמים בין השניים, אבל דווקא קונלאבוט ניצח במשחק האחרון – שנמשך, כמו שבטח ניחשתם, שלוש מערכות.
החל מ-20:00 – חצאי גמר וגמר, גלישת גלים, גברים ונשים: התחרות בטהיטי מגיעה לשיאה. ארבע שעות של מקצי חצי גמר וגמר בסיומם יוכרזו האלופים האולימפיים החדשים בענף האקסטרימי. בין המשתתפים בחצאי הגמר מחר תמצאו כמה מהשמות המוכרים ביותר בענף כמו גבריאל מדינה, שלוש פעמים אלוף העולם של הסבב המקצועני, קרוליין מרקס, אלופת העולם המכהנת, אלונסו קוראה שינסה להעניק לפרו מדליה אולימפית ראשונה מאז 1992 וטטיאנה ווסטון-ווב הברזילאית. הזדמנות אחרונה לשזוף את העיניים בגלים היפהפיים של טהיטי ולראות מה מסוגלים לעשות איתם כמה מהגולשים הטובים בעולם.
20:00 – אתלטיקה, קפיצה במוט, גמר, גברים: למעט הסצנה האחרונה, התסריט של האירוע הזה ידוע מראש. מונדו דופלנטיס, שיאן העולם השוודי והאלוף האולימפי המכהן, יישאר כבר בשלב מוקדם יחסית, הקופץ היחיד בתחרות, יבטיח את מדליית הזהב השנייה שלו – ויתכונן לתחרות מול היריב האמיתי שלו: גבול היכולת האנושית. דופלנטיס יבקש להרים את הרף לגובה של 6.25 מ', סנטימטר יותר משיא העולם שלו, יתחיל את ההרצה שלו בזמן שאצטדיון שלם יעצור את נשימתו, הוא ינעץ את המוט בדיוק במקום, יזנק מעלה גבוה-גבוה ואז... המשך יבוא.
22:15 – אתלטיקה, 5,000 מ', גמר, נשים: לא בהרבה ריצות בפריז תפגוש בשדה כל כך איכותי כמו זה שמציע גמר ה-5,000 מ' לנשים. ארבע מהרצות הטובות בעולם ובהיסטוריה למרחקים ארוכים יתמודדו ראש בראש: פיית' קיפיגון הקנייתית, שיאנית העולם ב-1,500 מ' ולשעבר שיאנית העולם ב-5,000 מ', בת ארצה ביאטריס צ'בט, שיאנית העולם ב-10,000 מ', גודאף צגיי האתיופית, שיאנית העולם הנוכחית ב-5,000 מ' וסיפאן חסן האלופה האולימפית המכהנת בריצה הזו.