הערב המדהים באולם שאן דה מארס בפריז, שבשיאו ענבר לניר זכתה במדליית הכסף בג'ודו ופיטר פלצ'יק לקח את הארד, כלל שבירה והשוואה של לא מעט שיאים ישראלים. הנה רק כמה מהם:
זו הייתה הפעם הראשונה שישראל זוכה בשתי מדליות באותו ענף ביום אחד (תוך 30 דקות בדיוק למעשה). בברצלונה 1992 זכה בארד אורן סמדג'ה, הפעם מאמן הנבחרת ומאמנו של פלצ'יק, יממה אחרי המדליה ההיסטורית של יעל ארד. בטוקיו זכינו ביום אחד בשתי מדליות, אבל בענפים שונים (ג'ודו עם הנבחרת הקבוצתית והזהב ההיסטורי של ארטיום דולגופיאט בהתעמלות מכשירים).
לניר ופלצ'יק, לאחר הזכייה במדליות
(צילום: עוז מועלם)

3 צפייה בגלריה
פלצ'יק ולניר
פלצ'יק ולניר
עם המדליות, ליד האייפל
(צילום: עוז מועלם)
לניר ופלצ'יק, שזכו בטוקיו בארד בתחרות הקבוצתית, הצטרפו לרשימה אקסקלוסיבית של זוכים ביותר ממדליה אולימפית אחת, רשימה הכוללת גם את גל פרידמן (זהב וארד) ואורי ששון (ארד ביחידים וארד בקבוצתי).
הגמר של לניר היה הגמר הישראלי הראשון בג'ודו מאז זה של יעל ארד מול קתרין פלורי הצרפתייה, לפני 32 שנים.
לניר, שזכתה בזהב באליפות העולם אשתקד, הייתה לאלופת העולם הישראלית הראשונה שמעפילה לגמר אולימפי. ירדן ג'רבי, הראשונה שזכתה בזהב עולמי (ב-2013), זכתה בארד בריו 2016. שגיא מוקי, הגבר הראשון שעשה זאת (ב-2019), סיים חמישי בריו והפסיד בשמינית הגמר בטוקיו ובפריז.
החגיגות בבית משפחתה של ענבר לניר
(צילום: עידו ארז)

דניאל פלצ'יק, אשתו של פיטר, לאחר הזכייה של בעלה במדליית הארד
(צילום: דנה קופל)

בעקבות ההפסד של לניר בגמר לאליצ'ה בלאנדי האיטלקייה, היא זכתה במדליית כסף ישראלית ראשונה מאז זו של יעל ארד. באמצע: שלוש מדליות זהב ו-10 ארד, כולל של פלצ'יק.
בקרב על הארד של פלצ'יק הוא קיבל שני כרטיסים צהובים על עונש אחד. למרבה המזל, אחד מהם בוטל לאחר שכבר הוכרז על ניצחונו של יריבו, דניאל אייך השווייצרי.
פלצ'יק היה הישראלי השני שזכה במדליה בקטגוריית המשקל עד 100 ק"ג, אחרי אריק זאבי שזכה בארד באתונה 2004. לניר, הישראלית הראשונה שהשיגה את הקריטריון בעד 78 ק"ג, הייתה כמובן לראשונה גם שזוכה במדליה בקטגוריית משקל זו.
אורן סמדג'ה, אחרי הארד של פלצ'יק
(צילום: נדב צנציפר )

הדאבל ההיסטורי של לניר ופלצ'יק הוביל גם את נשיא המדינה יצחק הרצוג לשתי שיחות לג'ודאים תוך פחות משעה - וגם זה כנראה לא קרה עד היום.
לניר תקבל על ההישג הנפלא 700 אלף שקל (ללא ניכוי מס) - המענק הגדול ביותר לספורטאי ישראלי על זכייה במדליה. ארטיום דולגופיאט ולינוי אשרם קיבלו חצי מיליון שקל כל אחד על הזהב בטוקיו.
זהב, אגב, היה מעניק ללניר מיליון שקל. מאמנה שני הרשקו יקבל חצי מהסכום, 350 אלף שקל. המענק של פלצ'יק גם הוא מרשים - 500 אלף שקל על הזכייה בארד (סמדג'ה יקבל 250 אלף).
3 צפייה בגלריה
צ'אנג קה לונג, זוכה זהב בסיף מהונג קונג
צ'אנג קה לונג, זוכה זהב בסיף מהונג קונג
צ'אנג קה לונג מהונג קונג. יקבל את המענק הגבוה ביותר
(צילום: REUTERS/Maye-E Wong)
3 צפייה בגלריה
ילדוס סמטוב, זוכה זהב בג'ודו מקזחסטן
ילדוס סמטוב, זוכה זהב בג'ודו מקזחסטן
ילדוס סמטוב מקזחסטן. אחד מ-3 שיקבלו מענק גבוה מזה של לניר
(צילום: Buda Mendes/Getty Images)
רק שלושה זוכים במדליות מבין הרבה יותר מ-100 עד עתה יקבלו יותר מלניר - הסייפים מהונג קונג ויויאן קונג וצ'אנג קה לונג שזכו בזהב יקבלו 768 אלף דולר כל אחד (2.5 מיליון שקל), והג'ודוקא הקזחי ילדוס סמטוב שזכה גם כן בזהב וייקח הביתה 250 אלף דולר (950 אלף שקל).
למעשה, ישראל מדורגת רביעית ברשימת המענקים על מדליות אולימפיות בפריז - רק אחרי הונג קונג, סינגפור ואינדונזיה.