הישראלים שיתחרו ביום 7
11:00 – רז הרשקו (ג'ודו, מעל 78 ק"ג, נשים): אחרי היום הגדול בתולדות הג'ודו הישראלי עם מדליית הכסף של לניר והארד של פיטר פלצ'יק, מי שסומנה מראש יחד עם לניר כמועמדת מובילה למדליה – תרצה להביא את המדליה השלישית.
הרשקו עשתה קפיצה עצומה בקמפיין האולימפי הנוכחי ביחס לקודם – ולא פחות מיכולות הג'ודו מצוינות שהביאה לכדי ביטוי, היא הפגינה יציבות. הרשקו זכתה במדליה בכמעט בכל תחרות שבה השתתפה, כולל מדליית ארד באליפות העולם וזהב באליפות אירופה.
הרשקו תפתח את התחרות מול המנצחת בקרב בין מריט קמפס (הולנד) וחריסטינה הומאן (אוקראינה). סביר שזו תהיה ההולנדית. השתיים נפגשו רק פעם אחת ב-2022 והרשקו ניצחה. זו אינה יריבה קלה מאוד לקרב ראשון, אבל הרשקו יכולה ואמורה לנצח.
בין האפשרויות ליריבה של הרשקו ברבע הגמר נמצאת אידאליס אורטיס הקובנית, אחת הג'ודאיות הכי מעוטרות במשקל הזה. אורטיס בת ה-34 זכתה במדליות בארבע האולימפיאדות האחרונות, זהב בלונדון, כסף בריו ובטוקיו וארד בבייג'ינג. למרות הרקורד המרשים הזה, אין סיבה לבהלה. מי שצפה באורטיס בקמפיין הנוכחי יודע כי היא נמצאת הרחק מעבר לשיאה. הרשקו כבר ניצחה אותה לפני שנתיים ומסוגלת לעשות זאת שוב.
אם הרשקו תעפיל לחצי הגמר, היריבה שלה עשויה להיות האלופה האולימפית אקירה סונה. מדובר ביריבה בעייתית עבורה. בניגוד לרוב היריבות גדולות הממדים במשקל, מולן הרשקו נהנית מיתרון של מהירות וזריזות, סונה מזכירה יותר את הישראלית בגודלה הפיזי – ובקרבות הקודמים ביניהן נטרלה אותה וניצחה פעמיים. עם זאת, כלל לא בטוח שסונה אכן תעפיל לחצי הגמר. סונה הציגה כושר בינוני למדי השנה וצפויה לה דרך קשה ככל הנראה עם קרבות מול שיאן שו הסינית וקיירה אוזדמיר הטורקייה. הדחה מוקדמת של סונה תהווה כמובן חדשות מצוינות עבור הרשקו.
אם הרשקו תתקדם לגמר, היריבה שלה שם צפויה להיות רומן דיקו הצרפתייה, ג'ודוקא שנמצאת כיום בליגה אחרת מהיתר – וכשמוסיפים לכך את היתרון הביתי, ברור כי היא פייבוריטית מובהקת לזהב. הרשקו טרם ניצחה אותה. קשה עוד להעריך מי תהיה יריבה של הרשקו במקרה שתתמודד על הארד, אבל אופציה אפשרית היא קים האיון הקוריאנית, יריבה חזקה אבל כזו שהרשקו כבר ניצחה.
12:05 – גל כהן גרומי ותומר פרנקל (שחייה, מוקדמות 100 מ' פרפר, גברים): כהן גרומי נראה עד כה נהדר במשחי השליחים – והיה הגורם העיקרי בהעפלת הנבחרת לגמר ב-200x4 מ' חופשי עם ספליט מהיר במיוחד. מוקדמות 100 מ' פרפר הוא המשחה החזק ביותר שלו – וזמן ההרשמה שלו 50.98 שניות מציב אותו במקום ה-11 הכללי. כהן גרומי כבר הוכיח שהוא מסוגל להתעלות ברגע האמת. חצי הגמר הוא מינימום הישגי מבחינתו, אבל אולי ביום בהיר מאוד הוא מסוגל גם להעפיל לגמר. פרנקל ינסה להעפיל אף הוא לחצי הגמר – ולהשלים הישג נאה של שני ישראלים במשחה חצי גמר אולימפי.
12:30 – אנסטסיה גורבנקו ולאה פולונסקי (שחייה, מוקדמות 200 מ' מעורב אישי, נשים): מראש היה ידוע כי המשחה ל-200 מ' מעורב אישי יהיה צפוף וקשה יותר מהמרחק הכפול, ואחרי שגורבנקו לא העפילה לגמר ב-400 מ' מעורב אישי, כאן מצפה לה משימה קשה אף יותר. גורבנקו, אלופת אירופה במשחה הזה, מדורגת שביעית לפי זמן ההרשמה שלה, כך שלפחות על הנייר היא מועמדת לגמר, אבל עד עתה היא לא הצליחה לתרגם את זמני ההרשמה המהירים שלה – לביצועים טובים בפועל בבריכה. פולונסקי שזכתה במדליית הכסף באליפות אירופה במשחה הזה, תנסה להתקדם לחצי הגמר.
12:57 – נבחרת ישראל (שחייה, מוקדמות 100x4 מעורב מיקס): בטוקיו, הנבחרת הישראלית הרשימה עם העפלה לגמר במשחה הזה – אבל יהיה לה קשה מאוד לשחזר את ההישג הזה הפעם. הנבחרת תזדקק להופעה מושלמת של כל השחיינים - אנדי מורז (חופשי), אנסטסיה גורבנקו (גב), גל כהן גרומי (פרפר) ורון פולונסקי (חזה) - כדי להשאיר לעצמה סיכוי להתברג בין שמונה הנבחרות הראשונות.
13:05 – ניתאי חסון ונועה לסרי (שייט, מפרשיות 470, שיוטים 2-1): תחרות המפרשיות האולימפית יוצאת לדרך ולראשונה בקטגוריה מעורבת עם צוותים המורכבים מגבר ואישה. חסון ולסרי רשמו קמפיין לא רע בו התברגו בצמרת התחתונה של הענף. הישג השיא שלהם היה מקום חמישי באליפות העולם השנה. הם ינסו לפתוח את התחרות טוב ככל האפשר מבלי לצבור שיוטים חלשים שיוכלו לסבך את מצבם בטבלה.
13:15 – שי קקון (שייט, לייזר רדיאל, שיוטים 3-2): אחרי פתיחה לא אידיאלית כשסיימה במקום ה-22 את השיוט הראשון. שייטת הלייזר רדיאל תנסה לשפר עמדות ביום התחרות השני ולטפס במעלה הדירוג.
15:00 – נבחרת ישראל (רכיבה על סוסים, קפיצות ראווה, גמר): הנבחרת הישראלית – שמורכבת מאשלי בונד, רובין מוהר ודניאל בלומן - הרשימה במוקדמות ועלתה מהמקום התשיעי אל הגמר בו ישתתפו עשר נבחרות מתוך ה-20 שהתחילו את התחרות. עצם ההעפלה לגמר הוא הישג נאה עבור הרוכבים – ואם יצליחו לשפר את המיקום מהמוקדמות, זה יהיה בונוס עבורם.
15:03 – שרון קנטור (שייט, גלישת רוח, חצי הגמר): אחרי שבוע מצוין ולא קל מנטלית עם הרבה דחיות וביטולים, פסילה בשיוט הראשון ושיוט מרתון שבוטל כשהובילה בפער גדול, אלופת העולם נמצאת בעמדה מצוינת לזכייה במדליה אולימפית. אחרי שסיימה את השיוטים המוקדמים במקום השני, היא תתמודד היום בחצי הגמר יחד עם מרתה מאג'טי ועם שתי גולשות נוספות שיעפילו מרבע הגמר על שני כרטיסים לגמר.
שלוש המעפילות לגמר יבטיחו זכייה במדליה ויתמודדו בשיוט אחד על צבע המדליה. מי שכבר הבטיחה את מקומה שם היא הגולשת הבריטית המצוינת אמה ווילסון שזכתה במדליית ארד אולימפית בטוקיו בדגם הקודם ניל פרייד – וכעת הבטיחה מדליה גם ב-iqFoil.
15:23 – תום ראובני (שייט, גלישת רוח, חצי הגמר): ראובני שמעולם לא זכה במדליה באליפות העולם, יכול להפוך היום למדליסט אולימפי. הגולש שמתאמן תחת האלוף האולימפי לשעבר גל פרידמן עושה שבוע מצוין וסיים את השיוטים המוקדמים במקום השני, מה שהבטיח לו כרטיס לחצי הגמר. הוא יתחרה יחד עם ג'וש ארמיט ושני גולשים נוספים שיעפילו מרבע הגמר – על מקום בגמר ומדליה אולימפית. השניים שיעפילו לגמר יתחרו עם גריי מוריס האוסטרלי על צבע המדליה.
16:35 – עומר ורד וילנצ'יק (שייט, לייזר, שיוטים 4-3): השייט הצעיר (17) הרשים אתמול בשיוט השני של התחרות ודורג שלישי. הוא כרגע מדורג במקום ה-22 הכללי בגלל שיוט ראשון חלש בו דורג רק 38, אך בהמשך הוא יוכל למחוק אותו כשיוט גרוע. היום מתוכננים לו שני שיוטים נוספים.
חמישה אירועים שלא כדאי לפספס:
11:00 – ג'ודו, מעל 100 ק"ג, גברים: רק השחיין לאון מרשאן ואולי אנטואן דופון מנבחרת הרוגבי מסוגלים להוציא מהקהל הצרפתי את הדציבלים אליהם יגיעו היום כשטדי רינר יעלה על מזרן הג'ודו. אחרי שזכה לכבוד העצום להדליק את הלפיד האולימפי, רינר, מגדולי הג'ודוקא בהיסטוריה, מגיע לביזנס. למי שעוד לא נתקל בתופעה הזו, מדובר בענק בגובה 2.03 מ', 140 ק"ג (אחרי דיאטה לפני התחרות), 100% שרירים. רינר זכה בקריירה הארוכה שלו כבר בחמש מדליות אולימפיות, שלוש מתוכן מזהב (אחת בתחרות הקבוצתית), אך דווקא בטוקיו הוא מעד בתחרות האישית וזכה במדליית ארד בלבד.
רינר לא יכול היה לבקש במה מושלמת יותר מ"המגרש הביתי" בפריז כדי להחזיר לעצמו את התואר החשוב מכולם. הוא אפילו זכה להנחה מסוימת, כשיריבו החזק ביותר אינאל טאסוייב נפסל במסגרת ההרחקה של הספורטאים הרוסים בעקבות הפלישה לאוקראינה. ואגב, זהו לא סיבוב הפרידה שלו. רינר בן ה-35 כבר הצהיר שהוא מעוניין להמשיך גם ללוס אנג'לס 2028.
18:54 – איגרוף, מעל 92 ק"ג, רבע גמר, גברים, בחודיר ז'אלולוב (אוזבקיסטן) – טרמואנה טרמואנה (אוסטרליה): בגלל שבאיגרוף עדיין מעוניינים בהפרדה האולימפית המסורתית בין חובבנים למקצוענים, נדיר להיתקל במשחקים האולימפיים בכוכבי איגרוף גדולים, מהאלו שממלאים אולמות בלאס וגאס כמו טייסון פיורי, אלכסנדר אוסיק או קאנלו אלבארס. ז'אלולוב הוא דוגמא נדירה למתאגרף בעל שם שמנווט בין קריירה מקצוענית עם מאזן מושלם עד כה (0:14) לקריירה חובבנית במסגרתה כבר זכה במדליית זהב אולימפית אחת בטוקיו. רגע לפני שהוא הופך לאחד השמות החמים בזירת האיגרוף המקצועני, ז'אלולוב רוצה עוד זהב אולימפי – והיריב האוסטרלי עם השם הפרטי שהוא גם שם משפחתו, מסתמן כאחד המכשולים העיקריים שלו בדרך לשם.
21:43 – שחייה, גמר 200 מ' מעורב אישי, גברים: איזה יום מחכה לצרפתים. אחרי שיחגגו בתקווה מבחינתם עם רינר בג'ודו, הם ירעידו את בריכת השחייה בשביל לדחוף את הסופרסטאר לאון מרשאן למדליית זהב רביעית. מרשאן הוא הפייבוריט במשחה המעורב, אבל זה לא יהיה קל. שחיינים חזקים כמו דאנקן סקוט הבריטי, דאיה סטו היפני, שון וואנג הסיני וקארון פוסטר האמריקני מסוגלים להקשות עליו.
22:20 – אתלטיקה, 10,000 מ' גברים, גמר: אחרי מקצי ההליכה שפתחו את תחרויות האתלטיקה, הגיע הזמן לרוץ. הגמר ל-10,000 מ' יהיה הראשון במסלול. סימן השאלה הגדול הוא הכושר של ג'ושוע צ'פטגיי האוגנדי, שיאן העולם בריצה הזו, שנחשב באופן טבעי כאחד המועמדים לזהב – אך לא רץ בכלל את המרחק הזה השנה. סלמון בארגה האתיופי, האלוף האולימפי מטוקיו, הוא עוד מועמד חזק לניצחון וכך גם בן ארצו יומיף קיילצ'ה שקבע את התוצאה המהירה ביותר בעולם השנה, 26:31.01 דקות.
22:35 – אופני BMX, מרוצי הגמר לגברים ולנשים: אל תפנו לעצמכם הרבה זמן, כי לא תזדקקו לכך. מרוצי ה-BMX הם קצרים ואינטנסיביים ומהמהנים ביותר במשחקים האולימפיים. 40 שניות פלוס מינוס של רכיבה מהירה, קפיצות, סיבובים חדים ומנצח שמוכרע לרוב על חודן של מאיות. מה צריך יותר?
פורסם לראשונה: 22:49, 01.08.24