שמו של ארטיום דולגופיאט נחרט באותיות זהב בדברי הימים של הספורט הישראלי עוד לפני המשחקים האולימפיים בפריז, אבל מדליית הכסף שבה זכה בתרגיל הקרקע נתנה חותמת נוספת: המתעמל בן ה-27 הוא ללא ספק אחד הספורטאים הגדולים והמעוטרים ביותר בספורט הישראלי, אולי המצליח מכולם.
המדליה הנוכחית מצטרפת כמובן למדליית הזהב שבה זכה באולימפיאדת טוקיו, ודולגופיאט מצטרף לגל פרידמן ברשימה המצומצמת והיוקרתית של ספורטאים ישראלים שזכו בשתי מדליות אולימפיות אישיות.
4 צפייה בגלריה
דולגופיאט
דולגופיאט
דולגופיאט והמדליה בפריז
(צילום: עוז מועלם)
4 צפייה בגלריה
ארטיום דולגופיאט
ארטיום דולגופיאט
אין כמוהו. ארטיום דולגופיאט
(צילום: עוז מועלם)
החגיגות של ארטיום דולגופיאט אחרי מדליית הכסף בפריז
(צילום: עוז מועלם)
בשבת שלא תישכח ב-7 באוקטובר, כשהחדשות המחרידות מישראל כבר החלו לזרום החוצה, זכה דולגופיאט במדליית זהב באליפות העולם - התואר הגדול היחיד שהיה חסר לו בקריירה. לקראת השמעת "התקווה" באנטוורפן, דולגופיאט ומאמנו סרגיי וייסבורג הצטלמו עם דגל ישראל שאליו הוצמדו שני פסים שחורים.
דולגופיאט גדל בעיר דניפרו באוקראינה, ועלה לישראל בגיל 12. המתעמל, שבתחילת דרכו חסה בצילו של אלכס שטילוב, פרץ באליפות אירופה ב-2017, אז סיים במקום הרביעי בתרגיל הקרקע בעוד המתעמל הישראלי הבכיר באותם ימים זכה במדליית ארד. בחודש אוקטובר של אותה שנה עשה דבר שאף מתעמל ישראלי לא עשה לפניו, וזכה במדליית הכסף באליפות העולם. מאותו רגע הוא עלה על הרדאר, וגם עלה על הפודיום כמעט בכל תחרות מטרה.
4 צפייה בגלריה
ארטיום דולגופיאט
ארטיום דולגופיאט
עשה את זה כמו שצריך. ארטיום דולגופיאט
(צילום: עוז מועלם)
4 צפייה בגלריה
דולגופיאט
דולגופיאט
עשה את זה כמו שצריך. ארטיום דולגופיאט
(צילום: עוז מועלם)
באליפויות אירופה, מאז אותו מקום רביעי, הוא גרף בסך הכל שבע מדליות עד היום: שתי מדליות זהב (2020 ו-2022) וארבע מדליות כסף (2018, 2019, 2023 ו-2024) בתרגיל הקרקע, ומדליית ארד אחת (2020) בתרגיל הקפיצות. לצד מדליית הכסף באליפות העולם ב-2017 ומדליית הזהב באליפות שנערכה לפני קרוב לעשרה חודשים, יש לו עוד מדליית כסף מאליפות העולם ב-2019 - כולן בתרגיל הקרקע.
דולגופיאט לאחר הזכייה באליפות העולם ב-7.10
(צילום: איגוד ההתעמלות בישראל)

"תמיד הייתי הכי קטן, בהתעמלות זה יתרון", סיפר פעם דולגופיאט בריאיון ל"ידיעות אחרונות" ו-ynet. "כשעלינו ארצה ב-2009, המאמן שלי מאוקראינה דיבר עם מאמן שכבר גר בישראל והוא הפנה אותי לסרגיי וייסבורג. כבר אחרי יום הוא לקח אותי מרמלה, שם גרנו בשבועיים הראשונים, הראה לי את האולם בהדר-יוסף והתחלנו לעבוד ביחד".
לגבי ההשתלבות החברתית בצעירותו בארץ הוא סיפר: "לא ידעתי את השפה, היו בבית הספר חבר'ה שגדולים ממני בשנה-שנתיים, ואת העברית למדתי בכלל באולם ההתעמלות, זה היה האולפן שלי. אחרי שלמדתי איזה שבוע בבית ספר רגיל, עברתי לבית ספר אחר עם מורים רוסים שיעזרו לי. מראש ויתרו לי על מקצועות עם הרבה עברית כמו היסטוריה וספרות, ולמדתי יותר אנגלית ומתמטיקה. בשלב מסוים מנהל בית הספר אמר שאני כבר לא עולה חדש ורצה שאלמד עם ילדים בכיתה ט'. באמצע כיתה י' אמרו לי 'או לימודים או אימונים', אז הלכתי על האימונים, השקעתי בזה המון".
למרות העובדה שדולגופיאט סבל מפציעות חוזרות ונשנות ברגלו, הוא מעולם לא השתמש בהן כתירוץ ותמיד נותן את כל כולו, בדגש על רמת הקושי. במוקדמות בפריז הוא סיים עם תוצאה בינונית במונחים שלו, 14.466 נקודות, אבל עלה לגמר בסופו של דבר מהמקום השביעי. היום, בבמה הגדולה ביותר שיש לספורט העולמי להציע, הוא הוכיח בפעם המי-יודע-כמה בקריירה שהביטוי "עשוי מחומר אחר" הוא לא קלישאה. בטח לא במקרה שלו.