הישראלים שיתחרו ביום 12:
11:22 – אבישג סמברג (טאקוונדו, עד 49 ק"ג): המדליסטית האולימפית מטוקיו מגיעה להופעה השנייה שלה במשחקים האולימפיים – בתקווה לפחות לשחזר את ההישג מהפעם הקודמת.
שלוש השנים שעברו מאז טוקיו לא היו יציבות לגמרי עבור סמברג. היא זכתה במדליית כסף באליפות אירופה וניצחה במספר טורנירים, אבל גם רשמה לא מעט אכזבות. עם זאת, בטורניר המיון לפריז – היא נראתה נהדר וזכתה בכרטיס למשחקים האולימפיים באופן משכנע.
סמברג תפתח בקרב מול דוניה עלי אבו טאלב הסעודית. זהו קרב לא קל לפתיחת היום, אבו טאלב היא לוחמת לא רעה וזכתה במדליית ארד באליפות העולם ב-2022, אבל זה עדיין קרב שסמברג יכולה וצריכה לנצח בו.
הקרב השני ברבע הגמר צפוי להיות מול האלופה האולימפית המכהנת פאניפאק וונגפאטאנקיט התאילנדית. השתיים נפגשו גם בטוקיו – וזה הסתיים בניצחון חד צדדי של התאילנדית. אם סמברג לא תמצא פתרון לתאילנדית המצוינת גם הפעם, היא תצטרך להחזיק אצבעות שפאניפאק תנצח גם בחצי הגמר.
בשיטת התחרות בטאקוונדו, לוחמת שהפסידה ממשיכה לבית הניחומים – רק אם מי שהפסידה לה מעפילה לגמר. אם פאניפאק אכן תעפיל לגמר האולימפי, לסמברג תהיה הזדמנות להתמודד על מדליית הארד. הקרב הראשון בבית הניחומים, צפוי להיות מול יריבה מרוקנית לא פשוטה. אם סמברג תנצח אותה היא תעפיל לקרב על מדליית הארד. עוד קצת מוקדם להעריך מי תהיה היריבה במצב כזה, אבל בין האפשרויות ההגיוניות ישנן גם אנדראה סרסו הספרדייה שזכתה בטוקיו במדליית כסף כשהייתה בת 17 בלבד ואלופת העולם הטורקייה, מרווה דינצ'ל. שתי האופציות הללו קשות מאוד.
13:13 – גל צוקרמן (שייט, גלישת קייט, שיוטים מוקדמים): בדומה לתחרות הגלישת רוח גם התחרות בגלישת קייט סובלת מביטולים רבים ודחיות בגלל היעדר רוח באתר במארסיי. בתחרות לנשים התקיים שיוט אחד בלבד ביום השלישי ולאחריו צוקרמן נותרה במקום העשירי. לקראת שיוטי ההכרעה, היא תרצה לשפר את מיקומה, מה שיגדיל את סיכוייה להיאבק על מדליה.
13:23 – דור זרקה (שייט, גלישת קייט, שיוטים מוקדמים): זרקה התחרה בשני שיוטים בלבד ביום השלישי, ונכון לעכשיו הוא מדורג במקום ה-13. הוא ינסה להעפיל לפחות למקום העשירי מה שיכניס אותו אל שיוטי ההכרעה מהם ייצאו המדליסטים בתחרות.
13:45 – מיכאל יעקובלב (אופני מסלול, ספרינט, מוקדמות, גברים): תחום אופני המסלול עדיין נמצא בחיתולים בישראל, אבל בחסות המלחמה בין רוסיה ואוקראינה – מדינתנו הרוויחה רוכב מהצמרת העולמית ומועמד למדליה אולימפית.
מיכאל יעקובלב, רוכב רוסי-יהודי, שהבין כי לא יוכל להתחרות במשחקים האולימפיים בפריז תחת דגל רוסיה, עלה לישראל לפני כשנתיים ומייצג אותנו החל מהשנה שעברה. השנה הוא כבר זכה במדליית אירופה בספרינט תחת דגל ישראל. בעבר, עדיין תחת רוסיה, הוא זכה במדליית ארד באליפות העולם בקיירין (תחרות רכיבה שעוד נסביר עליה בבוא העת) ובמדליית ארד באליפות אירופה בספרינט.
תחרות הספרינט מתחילה ממקצה דירוג נגד השעון. המטרה של מקצה הדירוג היא לקבוע את השיבוצים למקצי הנוקאאוט. הרוכב שידורג ראשון במקצה הדירוג יתחרה בנוקאאוט מול הרוכב שדורג אחרון, הרוכב השני יתחרה מול הלפני אחרון וכן הלאה.
שלבי הנוקאאוט הם תחרות מרתקת המשלבת בין אסטרטגיה למהירות. מדובר בקרבות ראש בראש על פני שני סיבובים וחצי. בתחילת המרוץ המתחרים רוכבים בקצב איטי, נאבקים על מיקום ומשחקים בראש זה של זה. ב-200 המטרים האחרונים הרוכבים נותנים את כל מה שיש להם ודוהרים בשיא המהירות אל עבר קו הסיום. המנצח מתקדם לשלב הבא, למפסיד (עד לשלב רבע הגמר) תינתן הזדמנות נוספת להעפיל לשלב הבא דרך מקצה ניחומים.
היום מתוכננים להיערך כל שלבי הנוקאאוט עד לשמינית הגמר. רבעי הגמר ייערכו מחר וחצי הגמר והגמר יתקיימו ביום שישי.
16:43 – ניתאי חסון ונועה לסרי (שייט, מפרשיות 470, שיוט המדליות): הצמד הישראלי סיים במקום השמיני המכובד את שלב השיוטים המוקדמים שקוצר בגלל היעדר רוח. עם זאת, הם מגיעים לשיוט המדליות ללא סיכוי לפודיום – וינסו לשפר ככל האפשר את דירוגם הסופי.
אירועים שלא כדאי לפספס
10:00 – גולף, סיבוב ראשון, נשים: משפחת קורדה היא ככל נראה אחת ממשפחות הספורט המוצלחות בעולם. האבא פטר קורדה היה אחד מהטניסאים הטובים בעולם בשנות ה-90', זכה באליפות אוסטרליה ב-1998 ודורג בשיאו שני בעולם. אשתו רג'ינה רייכרטובה היא בעצמה טניסאית עבר מצליחה שדורגה במקום ה-26 בעולם בשיאה. בנם סבסטיאן קורדה הוא טניסאי צמרת כיום המדורג 18 בעולם. אבל הדובדבן שבקצפת המשפחתית היא אחותו הגדולה של סבסטיאן, נלי קורדה, שחקנית הגולף הטוב בעולם היום, האלופה האולימפית המכהנת וזוכה בשני תארי מייג'ור. לפני שלוש שנים היא נכנסה לרשימת 30 הספורטאיות המרוויחות ביותר של "פורבס" עם הכנסה שנתית בסך 8.2 מיליון דולר. קורדה, שגם אחותה הגדולה ג'סיקה היא שחקנית גולף מקצוענית, מגיעה לפריז במטרה לזכות במדליית זהב שנייה ברציפות ולהעמיק עוד יותר את המורשת הספורטיבית המשפחתית.
13:35 – טיפוס ספורטיבי, ספיד, רבע גמר, חצי גמר וגמר, נשים: "אני כמעט לא מסוגל לדבר כעת", אמר הפרשן של יורוספורט אחרי ההופעה עוצרת הנשימה של המטפסת הפולנייה אלכסנדרה מירוסלב במקצי המוקדמות. היא שברה פעמיים את שיאה העולמי והעמידה אותו על 6.06 שניות.
מירוסלב היא ספיידרוומן בגרסת המציאות. ממש כמו איש העכביש היא שועטת במעלה הקיר במהירות מסחררת כאילו הייתה זו קרקע אופקית ומישורית. מקצי הגמר בכיכובה אמורים להיות אחת מחוויות הצפייה המסעירות ביותר בפריז.
14:30 – כדוריד, רבע גמר, גברים, צרפת – גרמניה: אחרי הדאבל בגברים ובנשים בטוקיו, נבחרת הכדוריד הצרפתית אמורה להיות אחת מהגאוות המקומיות הבולטות במשחקים בפריז, בטח נוכח ההופעה האחרונה בקריירה של ניקולה קרבאטיץ' בן ה-40, שנחשב לאחד מגדולי שחקני הכדוריד בהיסטוריה. אלא שלפחות בינתיים נבחרת הגברים חורקת. את שלב הבתים היא עברה בקושי עם שני ניצחונות בחמישה משחקים – כשרק ניצחון גורלי על הונגריה במשחק האחרון הבטיח לה את המקום הרביעי ואת הכרטיס לרבע הגמר. כדי להמשיך ולהתקדם בטורניר, הצרפתים יצטרכו להתעלות מול נבחרת גרמניה שניצחה בארבעה מחמישה משחקים וסיימה ראשונה בבית.
17:00 – כדורעף, חצי גמר, גברים, פולין – ארצות הברית: את המשוכה המנטלית הנבחרת הפולנית כבר עברה. חמש פעמים ברציפות הודחו הפולנים ברבע הגמר של הטורניר האולימפי, אבל הפעם הסירו את הקוף מהגב עם ניצחון 1:3 על סלובניה.
כדי לעבור את האמריקאים ולהעפיל לגמר הראשון מאז 1976, פולין תצטרך את הסופרסטאר שלה, ווילפרדו לאון בשיאו. ואם תהיתם לגבי השם המאוד לא פולני, לאון הוא שחקן קובני שנחשב לאחד מטובי השחקנים של דורנו. הוא מתנשא לגובה של 2.02 מ' וניחן בעוצמות יוצאות דופן – כך למשל ב-2021 הוא הגיש סרב במהירות של 136.5 קמ"ש. החל מ-2019 לאון מייצג את פולין בעקבות נישואיו לבת זוג פולנייה.
22:43 – אתלטיקה, 3,000 מ' מכשולים, גמר, גברים: בעבר הריצה ל-3,000 מ' מכשולים נחשבה לטריטוריה בשליטה קנייתית. בין 1984 ל-2016 רצים קנייתים זכו ברצף בזהב האולימפי בריצה הזו. השיא היה באתונה 2004 כשהשלישייה הקנייתית תפסה את כל המקומות בפודיום.
מאזן הכוחות הזה השתנה לפני שלוש שנים בטוקיו כשהרץ המרוקני סופיאן אל בקאלי קטע את הרצף הקנייתי וזכה בזהב. גם בשיא העולם כיום אוחז רץ לא קנייתי, למצ'ה גירמה האתיופי.
אל בקאלי רוצה להפוך לאדם הראשון מאז 1932 שמנצח בגמר אולימפי ב-3,000 מ' מכשולים פעמיים ברציפות, אבל ההכנה שלו הייתה רחוקה מאידיאלית. פציעה ממנה סבל בפתיחת העונה אילצה אותו להתחרות רק פעמיים. יריביו העיקריים על הזהב אמורים להית שיאן העולם גירמה והרץ הקנייתי איימוס סרם שינסה להחזיר למולדתו את הבכורה בריצה הזו.
פורסם לראשונה: 21:00, 06.08.24