הישראלים שיתחרו ביום 11

13:03 – דור זרקה (שייט, גלישת קייט, גברים, שיוטים 10-6): ביום השני של התחרות הצליחו גולשי הקייט לקיים רק שיוט אחד בגלל היעדר רוח. זרקה ירד למקום ה-13 - ואם הרוח תאפשר זאת היום, הוא יקווה לשפר מיקום ולטפס אל עבר עשרת הראשונים, המקומות מהם יעפילו לשיוטי ההכרעה בסיום התחרות.
13:13 – גל צוקרמן (שייט, גלישת קייט, נשים, שיוטים 10-6): כמו זרקה, גם צוקרמן התחרתה בשיוט אחד בלבד ביום השני - ונראתה בו לא רע בכלל. צוקרמן סיימה את השיוט במקום החמישי ועלתה למקום העשירי הכללי. עם זאת, אם היא רוצה לשפר את סיכוייה למדליה, היא צריכה לשאוף לטפס עוד בדירוג.
13:15 – ניתאי חסון ונועה לסרי (שייט, מפרשיות 470, שיוטים 10-7): בדגם ה-470 לא הצליחו להשלים אף שיוט ביום התחרות הרביעי. חסון ולסרי כבר יצאו לים ואף דורגו במקום השני בתחילת השיוט השביעי, אך המארגנים נאלצו לבטלו בגלל היעדר רוח. אם התנאים יאפשרו זאת, המארגנים ירצו לקיים ארבעה שיוטים לפני שיוט המדליות שמתוכנן להיערך ביום רביעי. נכון לעכשיו, הצמד הישראלי מדורג שישי והוא ירצה לשפר מיקום לקראת רגעי ההכרעה של התחרות.
4 צפייה בגלריה
ניתאי חסון ונועה לסרי
ניתאי חסון ונועה לסרי
ניתאי חסון ונועה לסרי. ממתינים לרוח
(צילום: Clive Mason/Getty Images)
13:46 - בלסינג אפריפה (אתלטיקה, 200 מ', מקצה ניחומים): אחרי ריצה פושרת במקצה המוקדמות בה קבע 20.78 שניות וסיים במקום החמישי, לאצן הישראלי תינתן הזדמנות אחרונה להעפיל לחצי הגמר. אפריפה יצטרך לסיים ראשון במקצה או בין שני המפסידים המהירים כדי להתקדם לשלב הבא.
במקצה הניחומים אפריפה שובץ במקצה השלישי יחד עם ראיין זזה הצרפתי שקבע השנה 19.90 שניות, כך שצפויה לו משימה קשה.

אירועים שלא כדאי לפספס

16:00 – קפיצות למים, 10 מ', גמר, נשים: באולימפיאדת טוקיו קוואן הונגצ'אן הסינית הייתה אחת הסנסציות המפתיעות של המשחקים. נערה בת 14, שמעולם לא התחרתה מחוץ לסין, הדהימה עם ביצועים מאלפים שהותירו לא רק את הקהל עם לסתות שמוטות – אלא גם את השופטים. שלוש מהקפיצות שלה קיבלו ציון מושלם – ועל שתיים מהן היא קיבלה ציון 10 מכל שבעת השופטים. אחרי התחרות היא ריגשה את העולם – כשסיפרה שהיא מתחרה כדי להרוויח כסף בשביל לממן טיפולים רפואיים לאמה החולה.
בפריז היא לא נהנית ממעמד הסינדרלה, אבל לא נראה שזה מפריע לה. היא כבר זכתה בזהב בזוגות ובמוקדמות התחרות האישית נראתה טובה בכמה רמות מהיתר. אנחנו ממליצים לכם לא לפספס, אבל גם אם תחמיצו, סביר שתיתקלו בביצועים שלה באינספור שיתופים ברשתות החברתיות.
4 צפייה בגלריה
קוואן הונגצ'אן. פנומנית
קוואן הונגצ'אן. פנומנית
קוואן הונגצ'אן. פנומנית
(צילום: Manan VATSYAYANA / AFP)
19:00 – כדורסל, רבע גמר, גברים, צרפת – קנדה: מאז שסיימה במקום השלישי המרשים במונדובאסקט, בקנדה בונים על הצלחה בטורניר האולימפי. 40 שנה חלפו מאז הפעם האחרונה שהעפילו לחצי הגמר בטורניר הכדורסל האולימפי - וכדי לסיים את הבצורת הזו הם יצטרכו לנצח היום את המארחת החזקה עם ויקטור וומבניאמה. הצרפתים מנגד יצטרכו למצוא פתרון למוציא לפועל העיקרי בהתקפה הקנדית שיי ג'ילגס אלכסנדר מאוקלהומה סיטי ת'אנדר.
20:00 – הוקי שדה, חצי גמר, גברים, הודו – גרמניה: יחסית למדינה עם מעל ל-1.4 מיליארד תושבים, הודו גרועה מאוד בספורט אולימפי. את אולימפיאדת טוקיו למשל היא סיימה עם שבע מדליות בלבד, ורק מדליית זהב אחת, מתחת לישראל בטבלת המדליות. בפריז ההודים זכו עד כה בשלוש מדליות ארד בלבד, כולן בענף הקליעה.
מי שבכל זאת מצליחה לספק קצת גאווה להודים באירוע הספורט הגדול בעולם היא נבחרת ההוקי שדה שלהם. בעבר היא נחשבה לנבחרת הטובה בעולם ובין 1928 ל-1980 זכתה בשמונה מדליות זהב אולימפיות. מאז היא נתקעה, אבל לפני שלוש שנים בטוקיו זכתה במדליית הארד – והחזירה לפחות חלקית עטרה ליושנה.
כעת היא שוב במרחק ניצחון אחד ממדליה, אבל תאלץ להסתדר עם סגל מוגבל של 15 שחקנים ללא אמיט רוהידס שהורחק ברבע הגמר מול בריטניה. ההודים יתלו את עיקר תקוותיהם בכוכב הגדול הרמנפריט סינג, פעמיים שחקן השנה בעולם ומלך השערים של הודו בטוקיו 2020. אם 15 ההודים אכן ינצחו ויעפילו לגמר, נדמה כי המשפט המפורסם של צ'רצ'יל, "מעולם לא חבו רבים כל כך, הרבה כל כך, למעטים כל כך", יקבל משמעות חדשה.
4 צפייה בגלריה
הרמנפריט סינג וחבריו לנבחרת ההוקי שדה
הרמנפריט סינג וחבריו לנבחרת ההוקי שדה
הרמנפריט סינג וחבריו לנבחרת ההוקי שדה
(צילום: AP Photo/Aijaz Rahi)
סביבות 21:30 - היאבקות, עד 68 ק"ג, סגנון חופשי, גמר, נשים: עם שש מדליות במשחקים בפריז, אנחנו לא זקוקים לחפש בנרות מדליות אצל ספורטאים זרים עם הקשר ישראלי או יהודי. ועדיין תמיד נחמד לעודד מתאבקת יהודייה עם הורים ישראלים לשעבר, משפחה באשקלון וזיקה חזקה למדינתנו. עמית אלאור, רק בת 20, וכבר פעמיים אלופת עולם בהיאבקות, הבטיחה לעצמה מדליה אולימפית ותתמודד על הזהב מול מירים ז'ומנאזרובה מקירגיזסטן, מדליסטית הארד מטוקיו.
21:50 – אתלטיקה, 1,500 מ', גמר, גברים: האלוף האולימפי יקוב אינגבריגסטן הנורבגי ואלוף העולם ג'וש קר הבריטי, לא מחבבים זה את זה. השניים מנהלים יריבות לוהטת שגולשת לעיתים לעקיצות הדדיות. אינגברגיסטן אמר שהוא מסוגל "לנצח את קר עם עיניים קשורות", בעוד קר אמר שהוא מעריך את הרץ הנורבגי כספורטאי אבל שיש לו "חולשות קשות" הנובעות מהאגו שלו – ושהוא סובל מבעיית נימוסים.
השנה קר ניצח את אינגבריגסטן בריצת מייל (1,609 מ') אבל בגמר אולימפי ב-1,500 מ' זה כבר סיפור אחר והנורבגי הוא הפייבוריט. מה שבטוח הוא שלא פחות מעניין מהריצה עצמה, תהיה התגובה שלהם בסיומה.
23:45 – איגרוף, עד 66 ק"ג, נשים, חצי גמר, אימאן חליף (אלג'יריה) – ג'אנג'ים סוואנפנג (תאילנד): מה עוד לא נכתב השבוע על המתאגרפת האלג'יראית אימאן חליף? המתאגרפת שנכשלה בעבר בבדיקת טסטוסטרון על ידי התאחדות האיגרוף, והורשתה להשתתף במשחקים האולימפיים, הפכה לאחד מהסיפורים המדוברים ביותר של המשחקים כשהביסה תוך 46 שניות יריבה איטלקייה שסירבה ללחוץ לה יד והתנצלה לאחר מכן.
הדיון הסוער סביבה פרץ הרחק מגבולות זירת האיגרוף – ושימש למרבה הצער גם כקרקע פורייה עבור טרנסופובים, למרות שחליף היא כלל לא טרנסג'נדרית. חליף עצמה זעמה על היחס שהיא מקבלת וכינתה אותו "בריונות" אך הבהירה שהיא מנתקת את עצמה מהרשתות החברתיות – ועסוקה אך ורק בתחרות ובשאיפותיה לזכייה במדליית זהב.
4 צפייה בגלריה
אימאן חליף
אימאן חליף
אימאן חליף. בלב הסערה
(צילום: AP/John Locher)
היום היא תחזור לזירה ותפגוש יריבה שהצהירה שהיא לא חוששת ממנה. "אני לא פוחדת ממנה. זה קרב פתוח ושקול. התאמנתי המון והכנתי את הגוף שלי, מבחינתי זה לא משנה כמה חזקה וקשוחה היא, בסוף שתינו אנושיות ולשתינו יש אגרופים", אמרה ג'אנג'ים התאילנדית לקראת הקרב.
פורסם לראשונה: 21:54, 05.08.24