"בהחלט הגרלה קשה", אמר היום מאמן נבחרת ישראל רן בן שמעון לאחר הגרלת מוקדמות מונדיאל 2026. והוא בהחלט צודק. הכחולים-לבנים, שהוגרלו מהדרג השלישי, שובצו בבית 9 יחד עם המפסידה במשחק רבע גמר ליגת האומות בין גרמניה לאיטליה, נורבגיה מדרג 2, אסטוניה מדרג 4 ומולדובה מדרג 5.
הנבחרת שתסיים בפסגת הבית תעלה אוטומטית לגביע העולם בארה"ב, מקסיקו וקנדה, כאשר זו שתסיים במקום השני תמשיך לשלב הפלייאוף, ממנו יעלו רק ארבע מ-16 המשתתפות. זה הזמן להכיר את היריבות של ישראל החל מחודש מרץ הקרוב, כולל אחת שבסוף לא תהיה.
גרמניה
דירוג פיפ"א: 10
מאמן: יוליאן נגלסמן
הישג השיא במונדיאל: ארבע זכיות (1954, 1974, 1990 ו-2014)
קמפיין ליגת האומות האחרון: מקום ראשון בבית 3 של דרג 1
גרמניה חוותה עשור קשה מאז הזכייה בגביע העולם בברזיל - כולל הדחה כבר בשלב הבתים של שני המונדיאלים האחרונים - אבל בשנה האחרונה חל אצלה שיפור חד, וכעת החבורה של יוליאן נגלסמן שוב נראית כמו אחת הנבחרות הטובות בעולם. היא קפצה משלושה ניצחונות ב-2023 לעשרה ב-2024, כולל 0:7 על בוסניה והרצגובינה, אותו כינו ב'בילד' "המשחק הכי טוב מאז ה-1:7 על ברזיל". לצערה, ההפסד היחיד שלה השנה היה במשחק החשוב ביותר - בהארכה ברבע גמר היורו הביתי נגד ספרד.
מנואל נוייר, טוני קרוס, אילקאיי גונדואן ותומאס מולר פרשו מהנבחרת אחרי היורו, אבל לא נראה שזה פוגע בביצועי הנבחרת. הסיבה העיקרית לכך היא הצמד "ווסיאלה" (Wusiala), פלוריאן וירץ מבאייר לברקוזן וג'מאל מוסיאלה מבאיירן מינכן, שבגיל 21 כבר נראים כמו שניים משחקני ההתקפה הטובים בעולם.
איטליה
דירוג פיפ"א: 9
מאמן: לוצ'יאנו ספאלטי
הישג השיא במונדיאל: ארבע זכיות (1934, 1938, 1982 ו-2006)
קמפיין ליגת האומות האחרון: מקום שני בבית 1 של דרג 1
מאז ההדחה בשלב הבתים של מונדיאל 2014, איטליה לא עלתה לגביע העולם בעקבות הפסדים מפתיעים בפלייאוף העלייה, ולנבחרת בסדר גודל שלה פשוט אסור לתת לרצף הזה להימשך. אם ביורו בקיץ החבורה של לוצ'יאנו ספאלטי הייתה רחוקה מלהגיע לתקרה שלה והודחה כבר בשמינית הגמר, בקמפיין ליגת האומות האחרון זה כבר היה נראה הרבה יותר טוב. הטוב ביותר מאז הזכייה ביורו 2020, למעשה. היא התחילה אותו עם ניצחון על צרפת בחוץ לראשונה מאז אפריל 1954, ובהמשך גם גברה פעמיים על ישראל (1:4 בבית ו-1:2 בהונגריה) ופעם אחת על בלגיה.
אחרי שלא היה סגור על ההרכב שלו במהלך אליפות אירופה, בליגת האומות ביסס ספאלטי מערך של שלושה בלמים (3-5-1-1), שמחמיא מאוד לנבחרת. שלושת השחקנים החשובים ביותר, הבלם אלסנדרו באסטוני, הווינגבק השמאלי פדריקו דימרקו והקשר ניקולו בארלה, רגילים למערך הזה מהקבוצה שלהם, אינטר.
נורבגיה
דירוג פיפ"א: 43
מאמן: סטאלה סולבאקן
הישג השיא במונדיאל: שמינית גמר (1998)
קמפיין ליגת האומות האחרון: מקום ראשון בבית 3 של דרג 2
אם בישראל מאוכזבים מהתוצאות של הנבחרת, מה יגידו הנורבגים? למרות שיש לה שניים מהשחקנים הטובים בליגה הטובה בעולם, ארלינג הולאנד - שבגיל 24 הוא כבר מלך שערי הנבחרת בכל הזמנים - ומרטין אודגור, נורבגיה לא עלתה לטורניר גדול מאז יורו 2000 ויש תחושה כי דור הזהב מתפספס עם המאמן סטולה סולבאקן.
הרי זה ממש לא רק הולאנד ואודגור. לנורבגיה יש גם את החלוץ אלכסנדר סורלות', סגן מלך השערים של הליגה הספרדית בעונה שעברה שנרכש הקיץ על ידי אתלטיקו מדריד, באגפים ניתן למצוא את ילדי הפלא אנטוניו נוסה מלייפציג ואוסקר בוב ממנצ'סטר סיטי, והשם הבולט בהגנה הוא יוליאן ריירסון מבורוסיה דורטמונד. זו נבחרת שאמורה להיות כוח משמעותי בכדורגל האירופי, אבל היא ממש לא כזו. אחת הסיבות המרכזיות לכך היא סף השבירה הנמוך שלה. הוכחה לכך התקבלה גם בקמפיין ליגת האומות האחרון, בו סיימה ראשונה בבית שלה בדרג 2, אבל לא לפני שחטפה 5:1 מאוסטריה.
אסטוניה
דירוג פיפ"א: 123
מאמן: יורגן הן
הישג השיא במונדיאל: לא עלתה מעולם
קמפיין ליגת האומות האחרון: מקום שלישי בבית 1 של דרג 3
ההגרלה זימנה לישראל יריבות קשות מאוד מהדרגים הגבוהים, אבל אין ספק שאסטוניה מהדרג הרביעי היא נבחרת שצריך לקחת מולה את כל שש הנקודות. היא מעולם לא הייתה קרובה לעלות לטורניר גדול, הפסידה לישראל בכל שלושת המפגשים בין הנבחרות, ואין לה שמות נוצצים בסגל, שמורכב בעיקר משחקנים מהליגה המקומית. השמות היחידים ששווים אזכור הם של קרל היין, שוערה המוכשר של ריאל ויאדוליד, והקפטן קארול מטס, בלם סנט פאולי, שהם הנציגים היחידים של חמש הליגות הבכירות.
מולדובה
דירוג פיפ"א: 151
מאמן: סרגיי קלשצ'נקו
הישג השיא במונדיאל: לא עלתה מעולם
קמפיין ליגת האומות האחרון: מקום ראשון בבית 2 של דרג 4
ההגרלה הקשה ביותר שניתן היה לקבל מדרג 5. על הקווים עומד סרגיי קלשצ'נקו - שכחלוץ קרע רשתות במדי מכבי חיפה, הפועל ת"א ובני יהודה - ונבחרתו הייתה אחת ההפתעות הגדולות של מוקדמות היורו האחרון, במהלכן השיגה 10 נקודות, כולל ארבע מול פולין. בניצחון על האחרונה הפכה מולדובה פיגור 2:0 ל-2:3 בזכות צמד של חלוץ בית"ר ירושלים דאז יון ניקולאסקו, שבכך עקף את מאמנו והפך לגדול כובשי הנבחרת בכל הזמנים (היום מאזנו במדים הלאומיים עומד על 16 כיבושים).