לעמוד האינסטגרם 'theyareallrubbishdaily' יש יותר מ-38 אלף עוקבים, שיודעים בדיוק מה הם יקבלו ממנו בכל יום. בעמוד עולה פוסט אחד ביממה, והוא תמיד אותו אחד - סרטון בכיכובו של ילד בריטי חמוד שמספר שהוא אוהד את מנצ'סטר יונייטד, וכשנשאל מי השחקן האהוב עליו בקבוצה, הוא עונה בלי להסס ש"אף אחד, הם כולם זבל".
לא סתם זוכה העמוד להצלחה יחסית למרות התוכן הדל עד לא קיים שהוא מציע. זה סרטון שמתמצת באופן פשוט ומדויק את החוויה של מה זה להיות כעת אוהד מנצ'סטר יונייטד, מועדון עם עבר מפואר שנמצא בשקיעה מאז 2013, אז פרש אלכס פרגוסון אחרי האליפות האחרונה של הקבוצה. המאמן הסקוטי האגדי הדריך את יונייטד במשך 27 שנה והפך אותה למעצמה, כולל 13 אליפויות ב-21 שנה, אבל מאז כבר עבר יותר מעשור של אכזבות. במהלך התקופה הזו נשלחו הביתה שישה מאמנים שהיו רחוקים מלהיכנס לנעליים של פרגוסון, כולל כאלה שנמנו בין הטובים או המבטיחים בעולם בעת המינוי. אבל למרות זאת, אוהדי יונייטד עדיין מאמינים שקבוצתם צריכה להיות הטובה בתבל, ודורשים מהשחקנים להתנהג בהתאם.
אל ה-1:1 הביתי מול צ'לסי ביום ראשון שעבר הגעתי על כנפי הקו הישיר שפתחה ארקיע מנתב"ג למנצ'סטר. זה היה משחק הליגה הראשון של הקבוצה לאחר הפיטורים של אריק טן האח, עוד מאמן שהגיע כהבטחה גדולה, ובמהלכו ניתן היה לראות מי זו יונייטד. 71 אלף אוהדים אדומים נדחסו באולד טראפורד הצפוף, ולא היה להם אכפת מהמצב הרע של קבוצתם (שהייתה במקום ה-14 ערב המחזור), או מכך שעל הקווים עומד המאמן הזמני רוד ואן ניסטלרוי, או מהעובדה שמולם ניצבת אחת הקבוצות הלוהטות בפרמייר-ליג - הם רצו ניצחון. האווירה האדירה לא השאירה לאף אדם באצטדיון - בין אם הוא אוהד של אחת הקבוצות ובין אם הוא סתם הגיע לצפות באחד המשחקים המרתקים שמציעה הליגה הטובה בעולם - מקום להתבלבל.
עם הכניסה לתוספת הזמן, אחרי שיונייטד כבר איבדה יתרון וכשצ'לסי הייתה בדקות טובות יותר, חשבתי לעצמי שזה הזמן של המארחת לנסות להרוג את המשחק. תיקו זו ממש לא תוצאה רעה בהתחשב בכל הנסיבות. אבל הייתי לבד, כי האוהדים מצידם פצחו בשירת "אנחנו מנצ'סטר יונייטד, אנחנו רוצים התקפה", והשחקנים נדלקו משום מקום, ואפילו היו קרובים להשיג את שער הניצחון במהלך האחרון של המשחק.
השאפתנות הזו – שלא תמיד מתיישרת מול המציאות - מאפיינת לא רק את אוהדי יונייטד, אלא את העיר מנצ'סטר, שלא התביישה להציע את עצמה לאירוח אולימפיאדת 2000 (שנערכה לבסוף בסידני). ניכר שכפי שאוהדי יונייטד מאמינים שקבוצתם היא הגדולה ביותר, כך חושבים התושבים שמנצ'סטר היא העיר הטובה ביותר – ומתגאים בה כמה שרק אפשר. "זו מנצ'סטר, אנחנו עושים כאן דברים אחרת", קובע אחד הציטוטים המזהים ביותר עם העיר, שעליו אחראי טוני ווילסון, האיש שעמד מאחורי כמה מהלהקות המצליחות ביותר שיצאו ממנה והיה ידוע כ"מר מנצ'סטר".
כשלוקחים בחשבון את האופי של העיר, הרבה יותר קל להבין מדוע המורשת של המועדון היא מעל הכל עבור יונייטד ואוהדיה. דוגמה טובה לכך ניתן לקבל במוזיאון באולד טראפורד שעמוס במזכרות מפוארות, כולל תלבושות מכל הזמנים, גביעים - התארים מעונת הטרבל ב-1999 זוכים למקום מיוחד - גזרי עיתונים ותמונות. המוזיאון גם מעניק כמובן מקום של כבוד לאייקונים הגדולים של המועדון, פרגוסון בראש ובראשונה, וגם מאט באזבי (מאמן אגדי אחר), ג'ורג' בסט, אריק קנטונה, דייויד בקהאם ורבים וטובים אחרים. במרכז המוזיאון ניצב אזור זיכרון להרוגים של האסון האווירי של מינכן 1958.
אבל הכדורגל במנצ'סטר הוא יותר מרק יונייטד. מעבר להיותה ביתה של שליטת אנגליה בעשור האחרון מנצ'סטר סיטי - ושל ארבע קבוצות נוספות מארבע הליגות הבכירות במדינה - בעיר שוכן מוזיאון הכדורגל הלאומי, שכולל בין היתר את היכל התהילה של הכדורגל האנגלי. במנצ'סטר גם ניתן למצוא סניף של החנות 'קלאסיק פוטבול שירטס', שהיא תחנת חובה לכל מי שאוהב את השילוב בין חולצות כדורגל לנוסטלגיה. מי שדווקא רוצה את הפריטים החדשים צריך להגיע ל'ספורט דיירקט', שם ניתן למצוא מגוון חולצות של כל הקבוצות הגדולות באירופה. בכל פינה מורגש שזו עיר שחיה ונושמת כדורגל. גם כניסה לחנות ספרים מלווה בהתקף קנאה כשמבחינים במדור הספורט הענף.
למרות המוניטין כעיר אפורה, מנצ'סטר מציגה רב גוניות - אין שפה שלא תשמעו במהלך סיור ברחובות שלה – שמאירה פנים לתיירים. כשחג המולד מתקרב, זה זמן מעולה לבקר בה, ולהגיע לאולד טראפורד בשביל משחק של יונייטד. היא לא הפסידה בארבעת משחקיה מאז הפיטורים של טן האח – עם אותו תיקו מול צ'לסי ושלושה ניצחונות בהפרש מצטבר של שמונה שערים, כשהקפטן ברונו פרננדש שוב נראה כמו אחד השחקנים הטובים בעולם.
המשחק הבא שלה יהיה הראשון של המאמן החדש רובן אמורים על הקווים. כמו קודמיו בתפקיד, הפורטוגלי בן ה-39 שנרכש מספורינג ליסבון מגיע בקול תרועה רמה. ההבדל: הוא היחיד שבמשחקו האחרון בקבוצתו הקודמת ניצח 1:4 את מנצ'סטר סיטי בליגת האלופות, והאוהדים כבר מאוהבים. לראשונה זה זמן רב, יש להם סיבה טובה להיות אופטימיים.
איך מגיעים וכמה זה עולה?
בחודש שעבר השיקה ארקיע קו ישיר מנתב"ג שמגדיל את הנגישות ליעד שבצפון אנגליה בתקופה שבה קשה לסמוך על חברות התעופה הזרות. לוח הטיסות מותאם, בין היתר, למועדי המשחקים של יונייטד, סיטי, וליברפול ששוכנת בעיר הנמל במרחק של פחות משעת נסיעה.
ארקיע גם משווקת בשיתוף 'LORD TICKETS' חבילות שכוללות מלון (ההמלצה שלי היא על Kimpton Clocktower Hotel) ומשחק. חבילה לקרב הלוהט בין סיטי לטוטנהאם (21 עד 25 בנובמבר) ניתן לרכוש במחיר שמתחיל ב-1,500 דולר לאדם, לדרבי הגדול של מנצ'סטר באיתיחאד (12 עד 16 בדצמבר) במחיר שמתחיל ב-1,800 לאדם, ולמשחק של יונייטד מול ניוקאסל (26 עד 30 בדצמבר) במחיר שמתחיל ב-1,470 דולר לאדם.
- הכתב היה אורח של חברת ארקיע