כשברקע ההצעות חסרות התקדים עבור רכישתה, מנצ'סטר יונייטד פרסמה את הנתונים הכספיים שלה לשנת 2022, בו נחשף, בין השאר, כי החובות של המועדון גדלו ב-58.6 מיליון ליש"ט ל-535.7 (650 מיליון דולר).
וזה לא הכל. ההכנסות הכוללות ירדו ב-10% יחסית לשנה לפני כן, למרות עלייה של 22% בהכנות המסחריות. זאת בעיקר בשל העובדה כי הקבוצה לא העפילה בקיץ לליגת האלופות. אגב, חלק גדול מהגידול בחוב נובע מאובדן ערכו של הליש"ט לעומת הדולר, המטבע שבו לקחו בעלי המועדון - האחים גלייזר - את ההלוואות.
כזכור, בשבוע שעבר דווח כי שייח' ג'אסים בין חמאד על ת'אני - אחיו של אמיר קטאר - העומד בראשות "קטארי איסלמיק בנק" - היה זה ש"הגיש הצעה חדשה ומוגדלת" לבעלים הנוכחיים, האחים גלייזר. ב"סקיי ספורטס" פרסמו כי מדובר בהצעה חסרת תקדים - 6 מיליארד ליש"ט, הסכום שדרשו מלכתחילה הבעלים האמריקאים.
על ת'אני הוא לא היחידי שמנסה לרכוש את מועדון הפאר. הוא מתמודד עם שני טייקונים נוספים - ג'ים רטקליף, האיש העשיר ביותר בבריטניה ואוהד יונייטד, שהיה הראשון שיצא לאור בכוונתו לרכוש את המועדון; ואיש העסקים הפיני, תומאס זיליאקוס. שניהם גם כן הגישו הצעת רכישה מתוקנת.
ההצעה של על ת'אני כמובן מעוררת בעיקר עניין מאחר שעשויה להיתקל בהתנגדות פומבית וציבורית, לאור הביקורת שהייתה באנגליה ובעולם על קטאר לאורך כל השנה האחרונה - לפני אירוח המונדיאל ובמהלכו. שלטונות המדינה הואשמו ומואשמים ב"ספורטוושינג" - שימוש בספורט כדי להלבין את הפרות זכויות האדם של המשטר.
זיליאקוס - הסוס החדש במרוץ ואולי המפתיע מכולם - הודיע מראש כי הוא מעוניין לרכוש את הקבוצה ולהחזיק ב-50% מהמניות, כשבחצי השני יחזיקו אוהדי יונייטד. ע"פ התכנון, האוהדים, שהם בעלי המניות, יחזיקו באפליקציה שתעזור להם להצביע על ענייני הקבוצה.
יש לציין כי המחיר הכי גבוה ששולם אי פעם על מועדון ספורט היה 4.65 מיליארד דולר ברכישת דנבר ברונקוס, קבוצת הפוטבול האמריקאית - כך שההצעה שתיבחר בכל הקשור למנצ'סטר יונייטד תשבור את השיא הנוכחי.