רד בול זלצבורג עוברת את אחת העונות הגרועות שלה בשנים האחרונות, וזה מתבטא בכל המסגרות. כעת, בתקשורת האוסטרית חושפים פרשה שבמרכזה עומד אוסקר גלוך. מדובר באירוע שאומנם קרה לפני חודש, ועל פי המועדון נסגר, אך בהחלט מדובר בתקרית משמעתית חמורה והישראלי סופג על כך לא מעט אש.
לפני משחק החוץ של זלצבורג ב-27 באוקטובר מול וולפסברגר (0:0) התבשר גלוך כי הוא לא צפוי לפתוח בהרכב, מה שגרם לקשר לסרב להצטרף ליתר חבריו לנסיעה. בעקבות זאת, במועדון החליטו להשעות את השחקן ממשחק הגביע מול טירול (0:3 לזלצבורג), ובהמשך השחקן התנצל. "נכון שהייתה תקרית משמעתית עם גלוך, אך הוא נענש והתנצל ומבחינתנו האירוע מאחורינו", אמרו בזלצבורג.
עם זאת, כאמור, בתקשורת האוסטרית ביקרו בחריפות את גלוך אותו כינו "דיווה באגו טריפ" לאור התנהלותו. "היכולות שלו מוכרות לכולם, ויש לו ניצוצות של גאנות, אבל העונה לא ממש ראינו אותם", נכתב עליו. "הוא נחשב לכוכב עתידי של הכדורגל הישראלי ואמור להגיע רחוק, אבל שפת הגוף שלו נוראית. הסיפור הזה מוכיח שהוא לא שחקן קבוצתי. במועדון לא אוהבים את ההתנהלות שלו".
כאמור, זלצבורג נמצאת בעיצומה של עונה רעה מאוד, והיא במקום השישי בלבד בליגה האוסטרית, בה שלטה ללא עוררין עם עשר אליפויות רצופות עד העונה שעברה. השבוע היא הובסה 5:0 בליגת האלופות בידי באייר לברקוזן והיא סופרת שלושה הפסדים רצופים בכל המסגרות.
הפרשה השנייה בה מעורב גלוך
באשר לגלוך, השבוע נחשף ב"ידיעות אחרונות" ו-ynet ה"תרגיל" שביצעה ההתאחדות לכדורגל על מנת לגרום לשחרורו לקראת משחקיה של נבחרת ישראל ששיחקה בטורניר האולימפי הקיץ בפריז. בהתאחדות הישראלית שיגרו לפני המשחקים האולימפיים בפריז מכתב למועדון האוסטרי, שבו טענו כי אי-הגעה של הכוכב הישראלי למשימה הלאומית עלולה להעמיד את השחקן בסכנה של סנקציות, מאחר שהוא מוגדר כ"ספורטאי עילוי" ומחויב - כהגדרתם - להגיע לנבחרת.
עם זאת, במקרה הנדון לא ניתנה הוראה קונקרטית מחייבת, כי לפי תקנון פיפ"א קבוצות לא מחויבות לשחרר שחקנים לאולימפיאדה - אירוע שלא מהווה חלון בינלאומי רשמי בכדורגל. יתרה מכך, מתברר כי ההתאחדות כלל לא פנתה לצה"ל בנושא, בניגוד למסר שהועבר למועדון האוסטרי. כלומר, למכתב שנשלח לזלצבורג לא היה בסיס קונקרטי.
עוד התברר כי גלוך היה מודע למהלך, אבל לא היה מיוזמיו או פעיל בו. בזלצבורג נדהמו לשמוע כי האיום שנשלח על מעמדו הצבאי לא היה רלוונטי, והודו כי הסכימו לשחרר את גלוך למשחקים בפריז רק בשל החשש מפגיעה במעמדו בצבא. בצה"ל לא היו מודעים למהלך וכך גם בוועד האולימפי, שהעביר סמכויות להתאחדות בנוגע לארגון הנבחרת.