הנבחרות הצעירות של יפן ואוזבקיסטן ייפגשו בשישי (18:30) בגמר גביע אסיה עד גיל 23, ואת האוהד הישראלי הממוצע זה צריך לעניין. לא בגלל שהמנצחת תהפוך לראשונה שזוכה בטורניר פעמיים, אלא כי היא תשובץ בבית 4 של טורניר הכדורגל באולימפיאדת פריז, יחד עם ישראל, מאלי ופרגוואי. המפסידה תשחק בבית 2 יחד עם ספרד, מצרים והרפובליקה הדומיניקנית.
הכירו את יפן
יפן ניצחה שלשום את עיראק 0:2 ועלתה בפעם השנייה בתולדותיה לגמר של הטורניר היבשתי, בו זכתה ב-2016. "הסמוראים הכחולים" סיימו במקום השני בבית 2, שהיה נחשב ל"בית המוות" של הטורניר, לאחר שניצחו את סין (0:1) ואיחוד האמירויות (0:2), והפסידו לדרום קוריאה (1:0) במחזור הנעילה. ברבע הגמר הם גברו על המארחת קטאר 2:4 בהארכה.
הכדורגל היפני נמצא בנסיקה בשנים האחרונות - עדות טובה לכך היא ההופעה של הנבחרת הבוגרת במונדיאל בקטאר, בו סיימה במקום הראשון בבית שכלל את ספרד וגרמניה - וגם בסגל הצעירה ניתן למצוא עומק רב. שניים מכוכבי הסגל הנוכחי הם שחקניה של סנט טרוידן הבלגית, שנמצאת בבעלות יפנית, הקשרים ג'ואל צ'ימה פוג'יטה (22) וריהיטו ימאמוטו (22). פוג'יטה, בן לאב ניגרי ואם יפנית, בישל את שני השערים בחצי הגמר. הוא גם הקפטן וכבר רשם שתי הופעות בנבחרת הבוגרת.
האופציות בגזרת חריגי הגיל של היפנים הרבה יותר טובות משל שאר נבחרות הבית (כל נבחרת יכולה לכלול בסגל למשחקים האולימפיים שלושה שחקנים שנולדו אחרי ינואר 2001), כשבין אלה שיכולים להגיע נמצאים קפטן הנבחרת הבוגרת ווטארו אנדו (ליברפול), טאקפוסה קובו (ריאל סוסיאדד), טאקומי מינאמינו (מונאקו) וקאורו מיטומה (ברייטון).
זו תהיה ההופעה ה-12 של יפן בטורניר הכדורגל של המשחקים האולימפיים, כשארבע מתוכן היו לפני 1992 - אז הוסרה המגבלה על השתתפות של שחקנים מקצועניים, ונכנסה המגבלה על השתתפות של שחקנים שעברו את גיל 23. מאז 1996 היא עלתה בכל הפעמים, ובמשחקי טוקיו 2020, שנערכו ב-2021, אף סיימה במקום הרביעי, שזה שווה להישג השיא שלה בגרסה הנוכחית.
הכירו את אוזבקיסטן
אוזבקיסטן היא אולי לא מאריות הכדורגל העולמי, אבל הנבחרות של המדינה ממרכז אסיה הן בהחלט כוח עולה, והניצחון של הצעירה שלשום על אינדונזיה 0:2 העלה אותה לגמר השלישי שלה בארבע המהדורות האחרונות של הטורניר. היא עשתה זאת בעזרת לא פחות מ-28 איומים על השער של אינדונזיה המפתיעה, בעוד שלא איפשרה אפילו איום אחד על השער שלה.
וזה ממש לא רק המשחק האחרון שהופך את אוזבקיסטן לנבחרת מרשימה. את שלב הבתים היא סיימה עם 9 נקודות מ-9 אפשריות ומאזן שערים 0:10 אחרי ניצחונות קלילים על וייטנאם (0:3), מלזיה (0:2) וכווית (0:5). לאחר מכן היא השיגה את הניצחון המרשים ביותר שלה עד כה, כשגברה ברבע הגמר 0:2 על האלופה סעודיה, ובכך השיגה נקמה על הפסד בתוצאה זהה בגמר של 2022. המשמעות היא שעד כה היא ניצחה בכל חמשת המשחקים שלה ועדיין לא ספגה.
בניגוד ליפן, לאוזבקיים יש כוכב שבולט מעל כולם, שזה אבוסבק פייזולייב בן ה-20, שחקן הכנף הנמוך (1.67 מטר) של צסק"א מוסקבה. מדובר באחד משחקני ההתקפה המבטיחים ביותר מחוץ לחמשת הליגות הבכירות, ושווי השוק שלו לפי "טרנספרמרקט" הוא 5 מיליון אירו, בעוד שהשווי של אף אחד משאר שחקני הסגל לא מגיע אפילו למיליון. בטורניר הנוכחי עוד אין לו שער, אבל יש לו חלק בלתי נפרד מההצלחה של הנבחרת, כמו גם בזו של הבוגרת, במדיה כבר ערך 15 הופעות וכבש ארבעה שערים.
המשחקים של ישראל בשלב הבתים:
24 ביולי, 22:00, פארק דה פראנס, פריז: מאלי - ישראל
27 ביולי, 20:00, פארק דה פראנס, פריז: פרגוואי - ישראל
30 ביולי, 22:00, סטאד דה לה בוז'ואר, נאנט: ישראל - יפן/אוזבקיסטן