קוריאה הצפונית, ובשמה הרשמי הרפובליקה הדמוקרטית העממית של קוריאה, היא מדינה במזרח אסיה, בחלקו הצפוני של חצי האי הקוריאני. בירתה של המדינה והעיר הגדולה ביותר בה היא פיונגיאנג. האזור המפורז הקוריאני, הנמצא בחלק הדרומי של המדינה, משמש כשטח חוצץ בין המדינה לקוריאה הדרומית. היא גובלת ברפובליקה העממית של סין בצפון ובמערב, ויש לה גבול קצר גם עם רוסיה בצפון-מזרח.
חצי האי הקוריאני היה בשליטת האימפריה הקוריאנית עד 1905, כשסופח ע"י יפן בעקבות מלחמת רוסיה–יפן, ומ-1910 נשלט ע"י האימפריה היפנית. לאחר מלחמת העולם השנייה חולק חצי האי לאזורי חסות בין ברה"מ לארה"ב: החלק הצפוני עבר לחסותה של ברה"מ, והחלק הדרומי עבר לחסות ארה"ב. ב-1948 נערכו בחירות כלליות בחצי האי בפיקוח אנשי ארגון האומות המאוחדות.
קוריאה הצפונית סירבה להשתתף בבחירות, דבר שהוביל להקמת שתי ממשלות קוריאניות נפרדות. שתי הממשלות טענו לריבונות על כל חצי האי, וב-1950 הובילה מחלוקת זו למלחמת קוריאה. הסכם שביתת הנשק שנחתם בין האו"ם לקוריאה הצפונית בשנת 1953 סיים את מעשי האיבה.
קוריאה הדרומית לא חתומה על הסכם זה ולכן, נכון להיום, המדינות עודן נמצאות במצב מלחמה. ב-1991 התקבלו שתי המדינות לארגון האומות המאוחדות.