מבזקים
המייל האדום
חיפוש
התחברות
חודש ראשון ב- 5.90 ₪
ראשי
+ynet
חדשות
24/7
פודקאסטים
כלכלה
ספורט
תרבות
רכילות
בריאות
רכב
דיגיטל
לאשה
אוכל
עוד
מנויים
+ynet
ידיעות מנויים
ערוצי ynet
מבזקים
חדשות
דעות
24/7
כלכלה
ספורט
פודקאסטים
מזג אוויר
תרבות
רכילות Pplus
בריאות
רכב
דיגיטל
צרכנות
נדל"ן
חופש
אוכל
יחסים
לאשה
מנטה
יהדות
וולנס
פרויקטים מיוחדים
סביבה ומדע
מעורבות
אופנה
עיצוב ואדריכלות
ynet original
ערוצים נוספים
מזג אוויר
שיתופי פעולה
מוספים
Alljobs דרושים
ועידות וכנסים
קפיטל
אתרים נוספים
כלכליסט
ynet news
ynet espanol
vesty
mynet
יד2
משחקים
יצירת קשר
צור קשר
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
אנחנו גם כאן, עקבו אחרינו
תגיות
אוכל יהודי
בהתחלה כולם התנפלו על מנה אחת: הארוחה הפולנית הסודית
האוכל הפולני אולי אינו נחשב לגורמה, אך עבור יוצאי לובלין וצאצאיהם יש ארוחה שנתית אחת שלה כולם מחכים, והמאכלים בה מספקים חוויה קולינרית ייחודית ומרגשת. הוותיקים מעלים זיכרונות מבית הוריהם, והצעירים מתחברים דרכה לעולם העשיר שהושמד
נירה רוסו
|
02.07.24
כוכב הרשת שהולך בעקבות האוכל: "מגדיר את עצמי כיהודי ניו יורקרי"
לג'רמי יעקובוביץ' יש את עבודת החלומות: הוא מסתובב ברחבי ניו יורק ומצלם סרטוני אוכל מגרים. האם באמת יוצרי התוכן מהאינסטגרם רק אוכלים כל היום, מה זה אומר בדיוק להיות יהודי ניו יורקרי, אילו הערות אנטישמיות הוא מקבל ברשת ועד כמה טרנד האוכל הישראלי הוא עדיין להיט בתפוח הגדול?
יניב פוהורילס
|
13.08.23
13 הדלי היהודי הכי טובים בניו יורק
מכריך רוסטביף ענקי ועסיסי ועד טארט תפוחי עץ בריח משכר: תרבות הדלי היהודי בניו יורק הולכת ונעלמת מהנוף, אבל המעדניות שעדיין פועלות בעיר מציעות חוויה יוצאת דופן ואוכל שתמצאו רק כאן - אלה הן המעדניות היהודיות הטובות בעיר הגדולה
דניאל אדלסון, ניו יורק
|
17.06.23
היזמית הישראלית שמלמדת את העולם שסביח זה לא פחות יהודי מגפילטע
היא גדלה בקיבוץ, חשבה לעסוק בקולנוע, אבל התגלגלה לעולמות האוכל: נעמה שפי הקימה עמותה ניו־יורקית לשימור מתכונים יהודיים וגם את "אסיף" - מרכז תל־אביבי לחקר האוכל הישראלי, ויש לה תובנות ויידע חובקי עולם. ריאיון מלא טעם וגם מתכונים לבילוי החביב עליה - פיקניק
אורית מרלין-רוזנצוייג
|
13.06.23
הדלי היהודי הולך ונעלם מהנוף בניו יורק
מ-3,000 מעדניות ל-12: המעדניות היהודיות המזרח אירופאיות בניו יורק הן חלק חשוב במסורת היהודית-אמריקאית והן גם חלק אינטגרלי מאמריקה של המאה ה-21, אבל כבר לא נמצאות בכל קרן רחוב בעיר - לאן כולן נעלמו ואיזה זיכרונות הן השאירו אחריהן ואיפה בכל זאת תמצאו את המנות המזוהות עם המעדניות האלה?
דניאל אדלסון, ניו יורק
|
09.12.22
הלכות כשרות ומזכרות מהמטבח היהודי: הפולנים שמתגעגעים לתרבות היהודית
סכין מתקפלת לחיתוך חלה, כפיות שהיו שייכות למשפחה יהודית שנספתה בשואה וסיר מסיביר שהוכן מאלומיניום ששימש לבניית מטוסים – לצד מתכונים לצ'ולנט ואף לחריימה, וגם הסברים על דיני הכשרות: במוזיאון לתולדות יהודי פולין עושים כבוד לקולינריה היהודית. גיל חובב, שותף במיזם, אומר: "יהודים רבים חיו בעוני ובמחסור, ובזכות זה נוצרה יצירתיות בבישול"
יצחק טסלר
|
27.11.22
"יבוא יום ויהיה כוכב מישלן למסעדה כשרה למהדרין": מי אמר שאין גורמה חרדי?
החגים הם עונת השיא של המהפכה הקולינרית שכובשת את המגזר החרדי: ארוחות שף פרטיות באלפי שקלים, סדנאות בישול ואפייה וקבוצות וואטסאפ ופייסבוק עם אלפי חברים שעוסקות באוכל ומציעות מתכונים משודרגים לקרעפלאך וגפילטע פיש. במתחם המגדלים החדש BBC בבני-ברק, שבו עובדים עשרות אלפי אנשים, נפתחו לאחרונה שורה של מסעדות שף כשרות למהדרין, ומסעדה כשרה של חיים כהן תיפתח אחרי פסח
שושנה חן
|
18.10.22
באמצע נתניה: אכלנו לטקעס בדלפק הסודי
כבר 50 שנה שמוכרים בדלפק עם השלט הדהוי אוכל אשכנזי, כמעט בתנאי מחתרת: נהג המונית תפס נסיעה לנתניה ונשנש לכבוד ראש השנה לביבת תפוחי אדמה וקציצה ב-14 שקלים
קובי רובין
|
20.09.22
קלאודיה רודן: "באוכל טמון עונג, שלא קיים בנרטיב היהודי"
חוקרת האוכל ומחברת ספרי הבישול המיתולוגית, קלאודיה רודן, שמרה במשך שנים על המטבח היהודי בחיים באמצעות מחקר ושימור מתכונים, ונלחמה בכל הגזרות למען האובססיה שלה לליקוט מידע; עכשיו המנות שלה עומדות במרכזו של אירוע מיוחד שבו יבשלו גם מתכונים שלה ויגישו אותם במסעדות ברחבי הארץ. "לפני הרבה שנים סצנת האוכל בישראל הייתה מזוויעה, לכן אנשים תוהים איך יכול להיות שהמטבח הישראלי הפך לאחד המפורסמים בעולם"
אמיר קמינר
|
10.09.22
"רבים לא אוהבים את הפוליטיקה הישראלית, אבל אוהבים אוכל ישראלי"
כוהנת האוכל היהודי, ג'ואן נייתן, חוזרת לביקור בישראל ולא מאמינה כמה שינויים עבר המטבח הישראלי במהלך השנים; בראיון היא מסבירה על טרנדים באוכל יהודי וגם יש לה תשובה למי שטוען שהישראלים תפסו בעלות על המטבח הערבי-פלסטיני. "לפני שישראל אהרוני נסע לחו"ל וחזר עם טעמים מהמזרח, ולפני שאיל שני פתח את אוקיינוס, אנשים בישראל לא חשבו שאוכל זה נושא חשוב"
יניב פוהורילס
|
18.03.22
לאיזו עדה המאפים הכי שווים?
המאפים היהודים שבסכנת הכחדה: הקונדיטורית טל איטקין מפיחה חיים במאפים יהודים עתיקים של כל העדות, ועכשיו תוכלו גם לטעום אותם בפסטיבל מאפים אבודים. "זה הדבר הכי רומנטי שיש, אולי אין למאפים האלה ערך כלכלי, אבל יש להם ערך מוסף ענקי כי אני נותנת חיים למשהו שכביכול אין לו מקום כלכלי בעולם"
אמיר קמינר
|
16.12.21
כתבות נוספות
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
צה"ל
חרבות ברזל
חמאס
גדי איזנקוט
בצלאל סמוטריץ'
מלחמה
רצועת עזה
חללי צה"ל
בנימין נתניהו
חרדים
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
צה"ל
חרבות ברזל
חמאס
גדי איזנקוט
בצלאל סמוטריץ'
מלחמה
רצועת עזה
חללי צה"ל
בנימין נתניהו
חרדים
תגיות קשורות
ספורט
כדורגל ישראלי
כדורגל עולמי
עיתון
ארצות הברית
כדורסל ישראלי
בנימין נתניהו
צה"ל
דונלד טראמפ
חרבות ברזל