מבזקים
המייל האדום
חיפוש
התחברות
חודש ראשון ב- 5.90 ₪
ראשי
+ynet
חדשות
24/7
פודקאסטים
כלכלה
ספורט
תרבות
רכילות
בריאות
רכב
דיגיטל
לאשה
אוכל
עוד
מנויים
+ynet
ידיעות מנויים
ערוצי ynet
מבזקים
חדשות
דעות
24/7
כלכלה
ספורט
פודקאסטים
מזג אוויר
תרבות
רכילות Pplus
בריאות
רכב
דיגיטל
צרכנות
נדל"ן
חופש
אוכל
יחסים
לאשה
מנטה
יהדות
וולנס
פרויקטים מיוחדים
סביבה ומדע
מעורבות
אופנה
עיצוב ואדריכלות
ynet original
ערוצים נוספים
מזג אוויר
שיתופי פעולה
מוספים
Alljobs דרושים
ועידות וכנסים
קפיטל
אתרים נוספים
כלכליסט
ynet news
ynet espanol
vesty
mynet
יד2
משחקים
יצירת קשר
צור קשר
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
אנחנו גם כאן, עקבו אחרינו
תגיות
אופיר האוזמן
"הביולוגיה שלנו דורשת מאיתנו לבגוד": הטבע האמיתי של בני האדם
רוב בעלי החיים לא מנהלים זוגיות עם פרטנר אחד בלבד, אבל אנחנו בני האדם מעדיפים לרוב יחסים מונוגמיים - אם כי הגוף שלנו מאותת אחרת. מתברר שלדעיכת המשיכה ולרצון להיות עם אחרים יש הסבר ביולוגי פשוט: גנטיקה. אז למה בכל זאת אנחנו לא מבלים את חיינו באורגיות כמו קופי הבונובו, מדוע אנחנו דומים לפינגווינים ומתי התחלנו לשמור על נאמנות, לפחות למראית עין?
אופיר האוזמן
|
06.04.22
"יש אנשים שצריכים את נטפליקס כדי להירגע. אני גומרת": מה קורה לנו בגוף בזמן אורגזמה?
לעיתים היא מגיעה לאט, לעיתים מהר. בצרפתית קוראים לה "המוות הקטן", אנשי הטנטרה בטוחים שכדי ליהנות ממנה (ומהחיים) צריך להימנע משפיכה, וחוקרים מסבירים שהביולוגיה שלנו דורשת מאיתנו לחוות אותה כמה שיותר. איך אורגזמה משפיעה עלינו, מהו הקשר שלה לתפקודי המוח ומדוע היא כל כך מעייפת?
אופיר האוזמן
|
25.03.22
טיפול בחרדה וחיזוק המערכת החיסונית: יש הרבה סיבות טובות לצפות בסרטי אימה
מצבים של פחד מבוקר - כמו נסיעה ברכבת הרים, קפיצת באנג'י וכן, גם צפייה בסרטי אימה - מפעילים את הגוף שלנו ומייצרים חוויה מיוחדת במוח. איך זה שבעידן של מגפות ומלחמות אנחנו עדיין מחפשים אחרי תחושת הפחד? עד כמה מה שניבט אלינו מהמסך מרגיש אמיתי? למה זה כל כך מענג עבור חלק מהאנשים, ולמי הצפייה דווקא לא מומלצת?
אופיר האוזמן
|
11.03.22
"פחדו שאשתמש בנשק כשאני ישן": העולם המורכב של הפרעות השינה
ר' יצא מאוהל צבאי עם הנשק על צווארו כשהוא לגמרי ישן, עינב מתעוררת באופן קבוע ב-3:00 לפנות בוקר ומרגישה כמו זומבי. בעיות בשינה יכולות לרסק לגמרי את שגרת היומיום שלנו ולפגוע קשות באיכות חיינו. ממה ההפרעות הללו נובעות - ואיך אפשר לטפל בהן?
אופיר האוזמן
|
23.02.22
בין איום ממשי למחשבה אסורה: כיצד נוצרות חרדות במוח?
אילו מנגנונים פיזיולוגיים אחראיים על היווצרותן של חרדות, למה אנחנו כל כך נבהלים ממחשבות, ועד כמה באמת אפשר להפריד בין שכל לרגש? צללנו אל האזורים הנסתרים במוח האנושי כדי להבין כיצד נולדת חרדה, היכן היא פוגעת בנו ואיך כדאי ללמוד להתנהל איתה
אופיר האוזמן
|
14.01.22
"היא עקבה אחריי, יום אחד מצאתי אותה בבית שלי": ההפרעה שגורמת לאנשים להתאהב עד כדי טירוף
הם מתאהבים מעל הראש, משוכנעים שהצד השני מאוהב בהם (גם אם הוא כלל לא מכיר אותם) ומסוגלים לעשות הכול, אפילו להתנקש בנשיא ארצות הברית. אנשים שסובלים מהפרעת הנפש ארוטומניה עלולים להפוך את חייהם של אחרים לגיהינום. עד כמה התופעה נפוצה - והאם בכלל אפשר לטפל בה?
אופיר האוזמן
|
30.12.21
דאגנות, חרדה חברתית והתקפי זעם אחרי כל הפסד: מה עובר על ילדים פרפקציוניסטים?
יש לה אומנם דימוי חיובי והיא גם מככבת בריאיונות עבודה, אבל פרפקציוניזם היא תכונה שקשה לחיות איתה (וגם לטפל בה), במיוחד בתקופת הילדות. אז איך תדעו להבדיל בין שאפתנות לשאיפה בלתי אפשרית, באיזו דרך אפשר לתמוך במי שסובלים ממנה ולמה חשוב למתן אותה בגיל צעיר? בדקנו עם מומחים לבריאות הנפש שמודים: "אי אפשר להעלים פרפקציוניזם, אבל אפשר לעזור לילדים לחשוב בצורה גמישה יותר"
אופיר האוזמן
|
21.12.21
"הרופאים חשבו שאני בתרדמת, אבל אני ריחפתי מעליהם וראיתי הכול": מה מרגישים במוות קליני?
יציאה מהגוף, ריחוף מעל החדר, אור בקצה המנהרה ופגישה עם קרובים שנפטרו: חוויית סף המוות שמתוארת לעיתים קרובות בטלוויזיה ובקולנוע דומה מאוד למה שמספרים אנשים שחוו מוות קליני. האם זו הזיה? חוקרים מסוימים סבורים שמדובר בתופעה נוירולוגית, אבל יש גם מי שמדבר על מצב שבו התודעה ממשיכה להתקיים ללא הגוף
אופיר האוזמן
|
02.12.21
ארגון מראש ופחות פנטזיות: איך באמת ליהנות מהחופשה הבאה שלכם - אפילו כשהיא מסתיימת?
מחקרים מגלים: בטן-גב על חוף קסום בתאילנד זה אומנם כיף - אבל שיא ההנאה שלנו מתרחש בכלל בבית, כשהדמיון משתולל וההכנות בשיאן. אז איך אפשר בכל זאת לתאם ציפיות בין הפנטזיות שלנו על נופש חלומי למציאות ולמקסם את ההנאה מהחופשה, מהי התשובה להתלבטות המייסרת אם להציץ במייל של העבודה, ואיך נלחמים בשביזות של החזרה לשגרה? (רמז: מתחילים לתכנן את החופשה הבאה)
אופיר האוזמן
|
25.11.21
סיפורים מהמיסיון: איך נראה המנזר שבו גדלה ריקי גל
חלל אפל, פסל של ישו, שולחן פח עצום ועליו לחם עבש עם ריבה ומסביב ילדים ונזירות ללא הבעות פנים: אליקו נר-גאון, אמן רב-תחומי וגם אחיה של הזמרת ריקי גל, חזר לעבר המשפחתי ויצר שחזור מדומיין של המיסיון הפיני הירושלמי שבו גדלו אחיו הגדולים, בחלל מפתיע - המכבסה הנטושה של קיבוץ בית השיטה. המיצג הפך לתערוכת תמונות, שחלקן אף יוצגו בפסטיבל הצילום הבינלאומי שייערך בתל אביב. "דרך האמנות שלי אני קורא תיגר על מערכת שסולדת מהשונה ומנסה להפוך את כולם לישות אחת"
אופיר האוזמן
|
15.11.21
ההיית או חלמתי חלום? כך פועלת תחושת הדז'ה וו
כולנו מכירים את ההרגשה המתעתעת הזו - אבל האם לדז'ה וו יש הסבר מדעי? מתברר שחוקרי המוח עדיין עובדים עליו, אך בדבר אחד הם בטוחים: אין פה שום כוח על-טבעי. צללנו אל מעמקי הזיכרון בניסיון להבין מה קורה לנו במוח ברגעים שבהם אנחנו בטוחים פתאום שכבר היינו פה
אופיר האוזמן
|
10.08.20
כתבות קודמות
כתבות נוספות
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
צה"ל
ישראל כ"ץ
גלי בהרב-מיארה
חרבות ברזל
הרצי הלוי
רמטכ"ל
שלמה קרעי
לבנון
אסותא
תינוקת
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
צה"ל
ישראל כ"ץ
גלי בהרב-מיארה
חרבות ברזל
הרצי הלוי
רמטכ"ל
שלמה קרעי
לבנון
אסותא
תינוקת
תגיות קשורות
ספורט
כדורגל ישראלי
כדורגל עולמי
עיתון
ארצות הברית
כדורסל ישראלי
בנימין נתניהו
צה"ל
דונלד טראמפ
חרבות ברזל