מבזקים
המייל האדום
חיפוש
התחברות
חודש ראשון ב- 5.90 ₪
ראשי
+ynet
חדשות
24/7
פודקאסטים
כלכלה
ספורט
תרבות
רכילות
בריאות
רכב
דיגיטל
לאשה
אוכל
עוד
מנויים
+ynet
ידיעות מנויים
ערוצי ynet
מבזקים
חדשות
דעות
24/7
כלכלה
ספורט
פודקאסטים
מזג אוויר
תרבות
רכילות Pplus
בריאות
רכב
דיגיטל
צרכנות
נדל"ן
חופש
אוכל
יחסים
לאשה
מנטה
יהדות
וולנס
פרויקטים מיוחדים
סביבה ומדע
מעורבות
אופנה
עיצוב ואדריכלות
ynet original
ערוצים נוספים
מזג אוויר
שיתופי פעולה
מוספים
Alljobs דרושים
ועידות וכנסים
קפיטל
אתרים נוספים
כלכליסט
ynet news
ynet espanol
vesty
mynet
יד2
משחקים
יצירת קשר
צור קשר
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
אנחנו גם כאן, עקבו אחרינו
תגיות
בזבוז מזון
רבע מהאוכל נזרק לפח. לא חבל?
מלחמת חרבות ברזל העלתה את החשיבות של ביטחון המזון. אז איך מייצרים חוסן תזונתי? מפסיקים את בזבוז המזון
רעות אלון, זווית
|
30.03.24
תוכן בשיתוף עם שופרסל. הכתבה הופקה בידי המחלקה המסחרית של ynet בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית
"ככל שישראל תבזבז פחות מזון, הביטחון התזונתי יעלה"
בתקופה בה החברה והכלכלה המקומית מתמודדות עם אתגרים משמעותיים, הביטחון התזונתי של האוכלוסיות המוחלשות נמצא בסכנה גדולה פי כמה וכמה. איך עוזרים למשפחות ישראליות להתמודד עם יוקר המחיה? הדרך של קבוצת שופרסל משלבת בין הפחתת הבזבוז וסיוע לביטחון התזונתי של משפחות ישראליות. כך אפשר לעזור לקהילה ולחברה בה אנחנו חיים, דרך האוכל
בשיתוף שופרסל
|
26.01.24
תוכן בשיתוף עם קבוצת שטראוס, הכתבה הופקה בידי המחלקה המסחרית של ynet בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית
מפסיקים לבזבז: כך תכינו ארוחה טעימה מהשאריות במקרר
גם אתם קונים יותר ממה שאתם צריכים ומשליכים את השאר לאשפה? השף של שטראוס יניב גור אריה עם טיפים איך לבשל אוכל טעים ממה שמועמד להיזרק – וכיצד לסדר את המטבח והמזווה בצורה הטובה ביותר. כך תעשו שינוי במטבח הביתי, תצמצמו בזבוז מזון ותעזרו לסביבה. ויש גם מתכון טעים כבונוס
בשיתוף קבוצת שטראוס
|
19.12.22
תוכן בשיתוף עם קבוצת שטראוס, הכתבה הופקה בידי המחלקה המסחרית של ynet בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית
"מצילים 986 טון של אוכל": מאחורי הקלעים של המלחמה בבזבוז המזון בשרשרת הייצור
ישראל מתהדרת בתואר המפוקפק של שיאנית בזבוז מזון. קל להפנות אצבע מאשימה לצרכן שקונה יותר מדי וזורק לפח, אבל הבעיה רחוקה מלהתחיל שם. יצאנו למסע בתחנות ייצור המזון השונות וראינו כיצד מתבזבז אוכל בדרך – וגם למדנו על פתרונות יצירתיים: מבחירת אדמה שתפיק יותר ירקות בפחות משאבים, דרך מצלמות שמנטרות רק את הצ'יפס הבעייתי בפס הייצור, ועד סוכנים שמצילים מהסופר מוצרים שעומדים להיזרק ומעבירים לנזקקים. סמנכ"לית קיימות בשטראוס: "היעד שלנו - לצמצם את בזבוז המזון ב-50% עד 2030"
בשיתוף קבוצת שטראוס
|
21.11.22
תוכן בשיתוף עם קבוצת שטראוס, הכתבה הופקה בידי המחלקה המסחרית של ynet בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית
דף שהוא ארוחה, שמרים שהופכים לחלבון: צפו בהצצה לעתיד האוכל שלנו
בשר שגדל במעבדה, חלב ללא חלב, חלבונים לשימור מזון והפיכת ירקות 'מכוערים' לארוחה טעימה בתוך דף: הצטרפנו לכנס פודטק IL וקיבלנו הצצה מרתקת לסטרטאפים שמייצרים לנו את האוכל של המחר ומסייעים בצמצום בזבוז מזון. דורית רוזנר, סמנכ"לית חממת The Kitchen, שטראוס: "כדי להאכיל את אוכלוסיית העולם ב-2050 צריך לחשוב על דרכים מקיימות כדי לגדל מזון". צפו
בשיתוף קבוצת שטראוס
|
14.11.22
רבע מהמזון שאתם קונים הולך לפח. איך אפשר להציל אותו?
שוב השארתם על המדף במכולת את הקוטג' שתוקפו יפוג בעוד שלושה ימים? שוב עשיתם סדר במזווה וזרקתם דברים שנקנו ומעולם לא נפתחו? יש לזה מחיר כלכלי, סביבתי וחברתי. אז מה אפשר לעשות כדי להתנהל חכם ויעיל יותר, אישית ולאומית?
מיכל סופר זמרני
|
28.08.22
בואו להיפרד מהקפה: המזונות שעלולים להיעלם בשל משבר האקלים
תערוכה חדשה באירופה מציגה מזונות יומיומיים, כמו תפוחי אדמה, קפה ובננות, כמוצגים נדירים במוזאון. זאת כדי להמחיש את הסכנה שטמונה בהיעלמותם של מזונות עקב משבר האקלים. מזון למחשבה לכבוד שבוע צמצום בזבוז המזון
אמנון דירקטור, זווית
|
12.03.22
לא זורקים אוכל: כך תצמצמו את בזבוז המזון בבית
כל יום נזרקות לפח כמויות מזון אדירות, מה אפשר לעשות בשביל לצמצם את הבזבוז ולמה בכלל זה כדאי? כל מה שרציתם לדעת על האוכל שאתם זורקים לפח, וגם - איפה אנחנו ביחס לשאר העולם? רמז: לא במקום מעודד במיוחד
עמית מסטצ'קין
|
10.03.22
סך היקף אובדן המזון בישראל: 615 שקלים בחודש לכל משק בית
מהדו"ח של "לקט ישראל" לשנת 2020 עולה כי אובדן המזון בישראל עמד על כ-2.5 מיליון טונות, בשווי כ-19.1 מיליארד שקלים. משבר הקורונה הביא לשינוי דפוסי צריכה וגידול של כ-800 מיליון שקלים באובדן מזון ביתי
אילנה קוריאל
|
27.12.21
"'אפס בזבוז מזון' זה ניצחון לכולם – ללקוחות, ליצרנים ולכדור הארץ"
למה כל הפירות והירקות בסופרמרקטים נראים כל כך טוב, האם כולם גדלים בצורה מושלמת? ובכן, לא ממש. למעשה, "35% מהמזון המיוצר והמגודל בישראל מושמד", אומר מנכ"ל 'לקט ישראל', ארגון שעוסק בהצלת מזון. אז מה עושים כדי שזה לא יקרה? "ככל שנשפר את התהליכים שלנו להפחתת בזבוז המזון, נעזור לאיכות הסביבה ונוכל לתרום מזון לאנשים שזקוקים לביטחון תזונתי", מסבירה חגית אדלר, מנכ"לית השוק המקצועי, אסם נסטלה פרופשיונלס, במסגרת פרויקט "מתכון לחיים טובים" המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה
בשיתוף אסם נסטלה
|
22.06.21
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
חות'ים
תימן
יפו
טילים
תל אביב
חץ
חץ 3
אזעקה
רמת אפעל
רמת גן
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
חות'ים
תימן
יפו
טילים
תל אביב
חץ
חץ 3
אזעקה
רמת אפעל
רמת גן
תגיות קשורות
ספורט
כדורגל ישראלי
כדורגל עולמי
עיתון
ארצות הברית
כדורסל ישראלי
בנימין נתניהו
צה"ל
חרבות ברזל
דונלד טראמפ