חיסון נגד קורונה הוא תכשיר רפואי הניתן בזריקה לזרוע ונועד לתת הגנה מפני המחלה שגורם נגיף הקורונה (Covid-19). בישראל נעשה שימוש בעיקר בחיסון מתוצרת חברת "פייזר", ובמידה מצומצמת יותר בחיסון של "מודרנה".
כל אזרח בישראל יכול לקבל את החיסון מגיל 12 ומעלה באמצעות קופות החולים. החיסונים ניתנים בשתי מנות: המנה השנייה ניתנת 21 יום לאחר המנה הראשונה (28 יום בחיסונים של מודרנה). גם נשים בהיריון יכולות לקבל את החיסון. מאוגוסט 2021 החלה ישראל לתת גם מנת חיסון שלישית לאוכלוסייה המבוגרת חמישה חודשים אחרי קבלת המנה השנייה, לאחר שהתברר כי ההגנה שסיפקו החיסונים נחלשה, ועל רקע התפשטות וריאנט דלתא של הנגיף, העמיד יותר בפני החיסון.
החיסונים הניתנים בישראל מבוססים על טכנולוגיית mRNA. המשמעות היא שהחיסונים גורמים לגוף לייצר חלבון שדומה לנגיף הקורונה. מערכת החיסון מזהה את החלבון ומייצרת תגובה שיעילה נגד הנגיף. הם לא מכילים את נגיף הקורונה או חלק ממנו.
חלק מהמתחסנים יחושו תופעות לוואי כגון חום, כאבים או חולשה. לפי משרד הבריאות אלו תופעות קלות והן חולפות לרוב תוך יום או יומיים. האיגוד הישראלי לאלרגיה ואימונולוגיה קלינית פרסם גילוי דעת שלפיו נצפו רק מקרים מועטים של אלרגיה משמעותית לחיסון, ולא נרשם אף מקרה מוות שנגרם ממנו.
בעבר נמשך תהליך פיתוח חיסון חדש כמה שנים, אך החיסונים הראשונים נגד קורונה פותחו בזמן שיא והיו זמינים תוך פחות משנה וחצי לאחר שהנגיף התגלה לראשונה. זאת הודות לפיתוחים טכנולוגיים בתחום החיסונים, והמשאבים הרבים שהושקעו בפיתוח והאישור שלהם נוכח הצורך הדחוף לבלום את המגפה שהכתה בעולם כולו.